Οι 10 γρηγορότεροι παίκτες στον κόσμο

Δείτε 10 βίντεο από τους παίκτες που μας έχουν χαρίσει αξέχαστες στιγμές χάρη στην ταχύτητά τους

Οι 10 γρηγορότεροι παίκτες στον κόσμο

Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι ένα άθλημα που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ταχύτητα, ωστόσο οι περισσότερες ομάδες έχουν στο ρόστερ τους έναν πολύ γρήγορο αθλητή. Η ταχύτητα βοηθάει μια ομάδα στις αντεπιθέσεις και τον παίκτη που την διαθέτει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους που αγωνίζονται στην ίδια θέση με εκείνον.

Σας παρουσιάζουμε 10 παίκτες που ανεξάρτητα αν είναι ή όχι οι πιο γρήγοροι αυτή τη στιγμή στον κόσμο, υπήρξαν φάσεις στις οποίες κινήθηκαν τόσο γρήγορα που παραλίγο να "σπάσουν" το φράγμα του ήχου.

1) Κάρλος Τέβες

Αυτό το γκολ είναι η επιτομή του ρυθμού του Τέβες, ο οποίος μπορεί να αφήσει πίσω του ακόμα και τους καλύτερους αμυντικούς να τους αναγκάσεις να τον παρατηρούν σαν "στήλες άλατος".

Όταν ρωτήθηκε από τα ιταλικά μέσα για αυτό του το γκολ στο 7-0 της Γιουβέντους επί της Πάρμα, ο Αργεντίνος δήλωσε: "Ήξερα ότι έπρεπε να ελευθερωθώ από αυτόν που με μάρκαρε. Μετά έπρεπε να περάσω άλλον έναν και να περάσω την μπάλα στα δεξιά μου. Ήξερα σε ποια πλευρά να την στείλω, ώστε να περάσει τον τερματοφύλακα, αφού ερχόμουν τόσο γρήγορα που δεν είχε χρόνο να πέσει. Ήταν όλα σχεδιασμένα"

2) Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπορεί το συγκεκριμένο στιγμιότυπο να προέρχεται από το φιλικό της Ρεάλ με την Φιορεντίνα, ωστόσο αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την καταπληκτική απόδοση του Πορτογάλου και την ικανότητα του να "σμπαραλιάζει" τους αντιπάλους του μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

3) Γιούργκεν Νταμ

Ο Νταμ είναι από τους πιο υποσχόμενους παίκτες του μεξικανικού πρωταθλήματος, ενώ πρόσφατα έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα του Μεξικού. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή στον κόσμο πίσω από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός με την μπάλα στα πόδια μπορεί να φτάσει τα 36.9 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο Μεξικανός τα 35.25.

4) Αριέν Ρόμπεν

Μιας και μιλάμε για ταχύτητα, ο Ρόμπεν στην καλή του μέρα, μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο με την μπάλα στα πόδια. Μια τέτοια μέρα ήταν αυτή του πρόσφατου Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν οι Ολλανδοί ταπείνωσαν τους Ισπανούς με 5-1.

Στο 5ο γκολ των "οράνιε" πλησίασε τα 37 χιλιόμετρα την ώρα με την μπάλα στα πόδια ενώ ο Σέρχιο Ράμος που τον κυνηγούσε έτρεχε με περίπου 30.

5) Τιερί Ανρί

Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Ο Ανρί δεν πήγαινε πίσω στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Σε κάθε αγώνα Γαλλίας-Βραζιλίας υπήρχε κόντρα μεταξύ των δύο πιο γρήγορων ποδοσφαιριστών της εποχής τους. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο ο Γάλλος ξεπερνά τον Κάρλος και τον συμπαίκτη του με την απίστευτη ταχύτητά του.

6) Μοχάμεντ Σαλάχ

Από τη στιγμή που Σαλάχ έφυγε ως δανεικός από την Τσέλσι για Φιορεντίνα και Ρόμα, άρχισε να φτάνει στα στάνταρ απόδοσης που είχε στην Βασιλεία.

Μπορεί να μην σκόραρε στην πρώτη φάση κόντρα στη Ρόμα, αλλά με το σπριντ του διένυσε παραπάνω από το μισό γήπεδο και πέρασε όλη την άμυνα των Ρωμαίων.

7) Γκάρεθ Μπέιλ

Αυτό το βίντεο είναι η επιτομή του τι μπορεί να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής με την ταχύτητά του. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Μπέιλ, τον πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

8) Θίο Γουόλκοτ

Εδώ, ο Γουόλκοτ παίρνει την μπάλα από την άμυνα της ομάδας του αρχίζει και τρέχει, περνάει τέσσερις παίκτες της Λίβερπουλ και βγάζει πάσα-έτοιμο γκολ στον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος σκοράρει για την Άρσεναλ.

9) Ντε Άντρε Γέντλιν

Ο Γέντλιν είναι 21χρονος αμυντικός που αγωνίζεται στο MLS. Στη συγκεκριμένη φάση παθαίνει "Γιουσέιν Μπολτ" και προλαβαίνει τον αντίπαλο επιθετικό λίγο πριν σουτάρει, παρότι εκείνος αρχικά τον είχε αφήσει κάμποσα μέτρα πίσω.

10) Ραφαέλ Βαράν

Άλλο ένα σπουδαίο σπριντ από έναν αμυντικό σε ένα πολύ σπουδαίο ματς. Ο Βαράν σε ματς της Ρεάλ με την Ατλέτικο στο Champions League πήρε την μπάλα από την άμυνά του και την έφτασε στην περιοχή της Ατλέτικο, σκορπώντας "τρόμο" στο διάβα του.

Πηγή: Sportskeeda.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK