Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"

Παλιά ψάχναμε τους "νέους Πελέ" και τους "νέους Μαραντόνα". Τώρα ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε τους "νέους Μέσι" και υπάρχουν κάμποσοι που διεκδικούν τον τίτλο του Αργεντίνου

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Μέσι

O Mέσι είναι ένας αλλά οι "μνηστήρες" του ονόματος του πολλοί. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα που δημοσιογράφοι, προπονητές και φίλαθλοι αρέσκονται στο να τους αποκαλούν "νέους Μέσι", θεωρώντας πως έχουν τόσο ταλέντο, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι άξιοι διάδοχοι του Αργεντίνου "μάγου" στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Οι "Μέσι" της εποχής είναι οι εξής:

10.Λουτσιάνο Βιέτο, ο "νέος Μέσι της Primera"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Βιέτο

Ο Λουτσιάνο Βιέτο είναι ο αντικαταστάτης του Μάτζουκιτς στην επίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 21χρονος Αργεντίνος μετά από μια αρκετά καλή χρονιά στην Βιγιαρεάλ με 12 γκολ κέρδισε το ενδιαφέρον του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος πρόλαβε να τον αποκτήσει πριν η Λίβερπουλ μπει "χοντρά" στο παιχνίδι για την απόκτησή του. Αγωνίζεται στους νέους της Αργεντινής και είναι θέμα χρόνου να παίξει και στην ομάδα των ανδρών.

9.Κριστιάν Ατσού, ο "Αφρικανός Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Ατσού

Ο Ατσού αποκτήθηκε από την Τσέλσι το 2013, αλλά από τότε παίζει δανεικός σε διάφορες ομάδες όπως η Φίτεσε και η Έβερτον, ενώ φέτος θα αγωνιστεί στη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ. Του έχει δοθεί το προσωνύμιο ο "Αφρικανός Μέσι", λόγω της υψηλής τεχνικής του, ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει τον Αργεντίνο, αφού δεν έχει φτιάξει ακόμα το όνομα του στην Premier League.

8.Ζακ Γκίλσεναν, ο "Ιρλανδός Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"

Ο 11χρονος Ιρλανδός αποτελεί "προιόν" της Μασία, της περίφημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα που έχει αναδείξει και τον Μέσι. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Ιρλανδός θα καταφέρει να του μοιάσει.

7.Άλεν Χαλίλοβιτς, ο "Κροάτης Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Χαλίλοβιτς

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον 19χρονο ταλαντούχο Κροάτη από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για 2.200.000 ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι. Τώρα αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ μετράει ήδη 7 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα ανδρών της Κροατίας.

6.Ίκερ Μορένο, ο "Μεξικάνος Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Μορένο

Ο πιτσιρικάς έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και του Λουίς Φίγκο. Πώς να μην τους έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, όταν έχουν δει τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του:

5.Πάουλο Ντιμπάλα, ο "νέος Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Ντιμπάλα

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι, ο Ντιμπάλα δεν είναι ο νέος Αγκουέρο, αλλά ο νέος Μέσι. Ο 21χρονος Αργεντίνος υπέγραψε τον Ιούνιο έναντι 32.000.000 ευρώ στην Γιουβέντους και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Τέβες που πήγε στην Μπόκα Τζούνιορς.

4.Μάρτιν Όντεγκααρντ, ο "Νορβηγός Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Όντεγκααρντ

Αν και ο Όντεγκααρντ έχει αποκτήσει το προσωνύμιο "Νορβηγός Μέσι", φοράει ήδη την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο, παρά κάτι μήνες, 17χρονος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και έχει το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που έχει παίξει στην Εθνική ανδρών της χώρας του, αφού έπαιξε στην Εθνική Νορβηγίας όταν ήταν μόλις 15 ετών και 253 ημερών.

3.Τακεφούσα Κούμπο, ο "Γιαπωνέζος Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Κούμπο

Όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικά ταλέντα και την ανάδειξή τους, η Μπαρτσελόνα έχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα. Ο 13χρονος Ιάπωνας άνηκε στην Μπαρτσελόνα, αλλά αναγκάστηκε να τον δώσει την FC Tokyo, εξαιτίας της τιμωρίας της σχετικά με τις μεταγραφές νεαρών παικτών. Ο Κούμπο θα μπορεί να επιστρέψει στην Βαρκελώνη όταν θα είναι πλέον 18.

2.Κλαούντιο Νανκουφίλ, ο "Μέσι του χιονιού"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Νανκουφίλ

Ο 10χρονος Νανκουφίλ είνια Αργεντίνος και έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα. Αν απορείτε το γιατί, το παρακάτω video θα σας λύσει την απορία:

1.Λι Μινγκ, ο "Κινέζος Μέσι"

Οι 10 νέοι μικροί "Μέσι"
Λι Μινγκ

Ο Μινγκ είναι 15 ετών και όπως κάθε αριστεροπόδαρος που μπορεί να ντριμπλάρει καλά, έχει πάρει τον τίτλο του νέου Μέσι. Αν κρίνουμε από το video έχει πιθανότητες να μοιάσει κάποια στιγμή στον Αργεντίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK