Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Ξεκίνησαν ως τεράστια ταλέντα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Αυτοί είναι οι 10 παίκτες που έκαναν καριέρα πολύ μικρότερη από αυτήν που περιμέναμε.

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Υπάρχουν άπειροι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να απογειώσουν μια καριέρα από εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά και να καταστρέψουν μια καριέρα εκεί που αναμενόταν μαγική. Πάμε να δούμε τους 10 παίκτες, που τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα είχαν δείξει πως θα γράψουν ποδοσφαιρική ιστορία, αλλά τελικά η καριέρα τους ήταν κατώτερη των αναμενόμενων.

-Αντριάνο

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ευθύνονται για την αγωνιστική κατρακύλα του Βραζιλιάνου επιθετικού. Ο Αντριάνο, αφού έκανε αισθητή την παρουσία του στην Βραζιλία, μεταπήδησε στο Campionato και την Πάρμα, όπου σκόραρε 23 φορές σε 37 εμφανίσεις και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ίντερ. Αν και στους "νερατζούρι" ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, η κακή του εξωγηπεδική ζωή έριξε αισθητά την απόδοσή του τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην Εθνική Βραζιλίας, αλλά και στην Ίντερ επί θητείας Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Από τότε άρχισαν οι περιπλανήσεις για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Αρχικά γύρισε στην πατρίδα του και αφού έδειξε ότι βρήκε τα πατήματά του, επέστρεψε στην Ιταλία και τη Ρόμα. Μετά από μόλις 6 αγώνες γύρισε στην Βραζιλία, ενώ αυτή τη στιγμή αν και είναι 33 ετών δεν έχει συμβόλαιο με κάποια ομάδα.

-Φρέντι Αντού

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Το μεγαλύτερο "wonderkid" του Football Manager, στο οποίο έχουμε κάνει ειδικό αφιέρωμα, φορτώθηκε τον τίτλο του νέου "Πελέ" από τα 14 του. Έπαιξε για μερικά χρόνια στο MLS από το οποίο τράβηξε και τα βλέμματα των σκάουτερ όλου του πλανήτη και πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα. Από τότε ο κατήφορος δεν είχε τελειωμό για τον Αμερικανό, ο οποίος άλλαξε ένα κάρο ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Άρης, ενώ σήμερα αγωνίζεται στην Φινλανδική Κουόπιο, ελπίζοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, αφού είναι μόλις 25 χρονών.

-Πάμπλο Αϊμάρ

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Όπως ο Αντού είχε χαρακτηριστεί ο νέος "Πελέ", έτσι και ο μικρόσωμος Αργεντίνος ήταν ένας από τους πολλούς συμπατριώτες του που είχε χαρακτηριστεί ο νέος "Μαραντόνα". Ο Αϊμάρ, έκανε μια χαρά καριέρα σε Βαλένθια, Σαραγόσα και Μπενφίκα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα standards απόδοσης που είχαν θέσει οι άλλοι για εκείνον. Το πρόβλημα με τον Αργεντίνο, προφανώς, και δεν ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να φτάσει τον μεγάλο Ντιέγκο, αλλά δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει τον Γκάιθκα Μεντιέτα, ως αντιακαταστάτης του οποίου είχε πάει στην Βαλένθια στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

-Χατέμ Μπεν Αρφά

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί πριν μερικά χρόνια έντονα ο Ολυμπιακός, θεωρούνταν ήδη από τα 15 του, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Μετά από 6 χρόνια σε Λιόν και Μαρσέιγ οι καβγάδες του με συμπαίκτες και προπονητές επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την καριέρα του. Το 2011 βρέθηκε στην Νιουκάστλ. Από εκεί δόθηκε δανεικός στην Χάλ, ενώ στις αρχές του χρόνου επέστρεψε στην Γαλλία και την Νις.

-Σεμπάστιαν Ντάισλερ

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Ο Ντάισλερ ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας στην Γκλαντμαχ, ως το next-best-thing του γερμανικού ποδοσφαίρου. Τα επόμενα χρόνια έπαιξε σε Χέρτα και Μπάγερν, αλλά ένα σωρό τραυματισμοί στο γόνατα και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που αναμενόταν, με αποτέλεσμα να σταματήσει το ποδόσφαιρο μόλις στα 27 του.

-Ντενίλσον

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Ακόμα πρέπει να κλαίνε τα λεφτά τους στην Μπέτις, αφού το 1998 η ομάδα από τη Σεβίλλη έδωσε πάνω 30 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ρεκόρ για την εποχή- για να φέρει τον Βραζιλιάνο στην Ισπανία. Η απόδοσή του στην Μπέτις, ήταν εντελώς ασταθής, όπως και αυτή της ομάδας, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Segunda. Μετά από 7 χρόνια στην Μπέτις ο Ντενίλσον πέρασε από κάμποσες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Καβάλα το 2010, με την οποία δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι, πριν κρεμάσει επισήμως τα παπούτσια του.

-Ρικάρντο Κουαρέσμα

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Το γεγονός πως ο Κουαρέσμα θυμήθηκε να παίξει την μεγάλη μπάλα που ξέραμε ότι κατέχει στα 30 του, στην επιστροφή του στην Πόρτο, δεν σημαίνει πως διαγράφουμε τα τόσα χρόνια που έπαιξε σε επίπεδο κατώτερο των δικών του standards. Δύσκολα θα ξεχάσουμε πως μετά από Σπόρτινγκ, Πόρτο, Μπαρτσελόνα και Ίντερ, βρέθηκε να αγωνίζεται σε Μπεσίκτας και Αλ Αχλί, ενώ στο πέρασμα του από την Ίντερ κατάφερε το 2008 να κερδίσει το βραβείο του πιο απογοητευτικού παίκτη στο Campionato.

-Χοσέ Αντίνιο Ρέγιες

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν θεωρούμε πως ο Ρέγιες δεν έκανε μια μεγάλη καριέρα. Από έναν, όμως, παίκτη που κάνει το ντεμπούτο του στη Σεβίλλη στα 16 και στα 20 του παίρνει μεταγραφή στην Άρσεναλ, έχουν δημιουργηθεί πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Ο Ρέγιες παρότι φόρεσε και τις φανέλες των Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπενφίκα πριν επιστρέψει στην Σεβίλλη, ποτέ δεν έγινε το φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες που όλοι περιμέναμε.

-Ρομπίνιο

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Άλλος ένας Βραζιλιάνος που είχε την ατυχία στο ξεκίνημα της καριέρας του να συγκριθεί με τον Πελέ. Αφού έβγαλε μάτια με την απόδοσή του στην Σάντος, πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ το 2005. Στη Μαδρίτη έμεινε για 3 χρόνια, όπου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μετά πήρε μεταγραφή στη Σίτι για περίπου 50 εκατομμύρια. Στην Σίτι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Σάντος και μετά να πουληθεί στην Μίλαν. Η παρουσία του στη Μίλαν ταυτίστηκε με την γενικότερη εικόνα παρακμής του ιταλικού συλλόγου τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μπει σιγά σιγά στην αφάνεια.

-Τζόναθαν Γουντγκέιτ

Οι 10 παίκτες που δεν έκαναν την καριέρα που περιμέναμε

Μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε Λιντς και Νιουκάστλ ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ θεωρήθηκε δικαίως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Η Ρεάλ δεν έμεινα απαθής απέναντι στις εμφανίσεις του Άγγλου, τον οποίο και έφερε στην Μαδρίτη. Η καριέρα του στην Ισπανία φάνηκε από την αρχή ότι δεν θα πήγαινε καλά. Στην μόλις πρώτη του εμφάνιση έβαλε αυτογκόλ ενώ είδε και κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από μπόλικους τραυματισμούς, με συνέπεια να φορέσει μόλις 14 φορές την φανέλα της Ρεάλ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αγγλία και την Μίντλεσμπρο, στην οποία με μερικά διαλείμματα αγωνίζεται ακόμα.

Πηγή: www.toptenslides.com

Διαβάστε ακόμη:

Ο άνθρωπος Φρέντι Αντού πίσω από το "wonderkid" του FM

News 24/7

24MEDIA NETWORK