Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Δισεκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο στο ποδόσφαιρο και κάποιοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Βρήκαμε τους 10 προπονητές που έχουν χαλάσει τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές τα τελευταία χρόνια.

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Οι ομάδες μπορεί να μην χτίζονται μόνο με χρήματα, αλλά κάποιοι προπονητές έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά τα τελευταία χρόνια για να χτίσουν ή για να βελτιώσουν τις ομάδες τους. Πάμε να δούμε τους 10 που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα από το 2004 μέχρι σήμερα.

10-Μασιμιλιάνο Αλέγκρι-310 εκατομμύρια ευρώ*

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Πριν την Γιουβέντους, την Μίλαν και την Κάλιαρι, δεν ήξερε κανείς τον προπονητή-Αλέγκρι. Ήταν προπονητής της Γκροσέτο και της Σασουόλο στην τρίτη κατηγορία της Ιταίας. Μετά από την πετυχημένη θητεία του στην Κάλιαρι, υπέγραψε στην Μίλαν. Στα 4 χρόνια της θητείας του στο Μιλάνο ξόδεψε κάμποσα λεφτά, με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Ρομπίνιο, ενώ όσο είναι στην Γιουβέντους το ρεκόρ μεταγραφής του αποτελούν τα 20 εκατομμύρια που έδωσε για τον Μοράτα. Βέβαια, ο Ισπανός με το γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ, στην Μαδρίτη, έκανε απόσβεση.

9-Μπρένταν Ρότζερς-362.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός έχει ξοδέψει 362 εκατομμύρια ευρώ από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Λίβερπουλ και δεν έχει πάρει ακόμα κάποιον τίτλο. Μεταξύ των πιο αποτυχημένων μεταγραφών του στους "κόκκινους" βρίσκονται οι Μπλαοτέλι, Λόβρεν και Μπορίνι.

8-Λουίς Φαν Χάαλ-452 εκατομμύρια

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές
© AFP/GETTY IMAGES

Όσο ήταν στην Άλκμααρ ο Ολλανδός ξόδεψε γύρω στα 62 εκατομμύρια, ενώ στην Μπάγερν έδωσε κάμποσα χρήματα για να φέρει τους Μάριο Γκόμεζ και Αριέν Ρομπέν. Από όταν έχει πάει στο Μάντσεστερ "έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα" με τον Ντι Μαρία να αποτελεί την μέχρι τώρα ακριβότερη μεταγραφή του.

7-Πεπ Γκουαρντιόλα- 554.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Παρόλο που τα πέντε χρόνια που πέρασε στην Βαρκελώνη ο Ισπανός τεχνικός είχε στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Μέσι, ο Πουγιόλ, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και άλλους που έβγαλαν οι παραγωγικότατες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ξόδεψε και ο ίδιος κάμποσα λεφτά σε μεταγραφές. Παίκτες όπως ο Ιμπραχίμοβιτς, ο Βίγια, ο Φάμπεργκας και ο Σάντσες δεν γινόταν, άλλωστε, να αποκτηθούν χωρίς η Μπαρτσελόνα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στην Μπάγερν, ο Πεπ έκανε ακόμα κάποιες ακριβές μεταγραφές, όπως αυτές των Μπενατία και Αλκαντάρα.

6-Σερ Άλεξ Φέργκιουσον-559.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Παρά τα πολλά ταλέντα που έχει αναδείξει από τα "σπλάχνα" της η Γιουνάιτεντ, ο Σκοτσέζος τεχνικός έχει δώσει πολλές φορές τεράστια χρηματικά ποσά για να φέρει τους παίκτες που επιθυμούσε στην Αγγλία. Μεταξύ αυτών ο Ρούνεϊ, ο Φαν Πέρσι και ο Ντε Χέα.

5-Αρσέν Βενγκέρ-571.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Όσο και να έχει η Άρσεναλ τη φήμη πως δεν ξοδεύει πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια, ο Αλσατός τεχνικός έχει περίοπτη θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Βενγκέρ έχει πάρει κάποιους παίκτες σε τιμή ευκαιρίας όπως τους Φαν Πέρσι και Αντεμπαγιόρ που έφερε στο Λονδίνο με μόλις 8 εκατομμύρια και τους δύο, αλλά έχει κάνει και πολύ ακριβές μεταγραφές όπως αυτή του Οζίλ για 59 και του Σάντσες για 48 εκατομμύρια ευρώ.

4-Ρομπέρτο Μαντσίνι-602 εκατομμύρια

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Στην Ίντερ ο Ιταλός κόουτς δεν έχει τη δυνατότητα να χαλάει τον πακτωλό χρημάτων που χάλαγε στην Σίτι, αλλά οι μεταγραφές του με τους "πολίτες" τον χώρεσαν για τα καλά στην προκείμενη λίστα. Μεταξύ άλλων, αγόρασε τους Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο, Τζέκο, Μίλνερ και Γιάγια Τουρέ.

3-Εμάνουελ Πελεγκρίνι-797.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Δεν χρειάστηκε να κινηθεί στα χνάρια του προκατόχου του στη Σίτι ο Χιλιανός για να βρεθεί στην τρίτη θέση αυτής της λίστας, αφού είχε αρχίσει να τα "ακουμπάει" πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα από τη θητεία του στην Ρεάλ. Στην Μαδρίτη ξόδεψε πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στη "Βασίλισσα" του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Μπενζεμά και Τσάμπι Αλόνσο.

2-Κάρλο Αντσελότι, 980.000.000

Οι 10 πιο σπάταλοι προπονητές

Ένας από τους πιο σπουδαίους προπονητές στην Ευρώπη είναι ο Αντσελότι, αφού τα τελευταία χρόνια έχει καθίσει στους πάγκους των Μίλαν, Τσέλσι, Παρί και Ρεάλ, κερδίζοντας κάμποσους τίτλους. Για να το καταφέρει, βέβαια, αυτό έκανε και μερικές ακριβές μεταγραφές όπως αυτή του Τιάγκο Σίλβα στην Παρί και του Χαμές στην Ρεάλ.

1-Ζοζέ Μουρίνιο, 1.174.000.000

The Special One - Jose Mourinho, Chelsea's manager showing his expression during monitoring a training session at the Shah Alam Stadium, outside Kuala Lumpur today. Chelsea team will play friendly with Malaysia XI team tomorrow. JUL 20, 2013. Photo SINAR HARIAN/Safwan Mansor
Μουρίνιο Τσέλσι SINAR HARIAN/SAFWAN MANSOR

Μπορεί ο Πορτογάλος στην Πόρτο να κατάφερε να πάρει τόσο το UEFA όσο και το Champions League, χωρίς να χαλάσει πολλά λεφτά, αλλά δεν έγινε το ίδιο και στις Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ όπου ξόδεψε πάνω από ένα δις για τους Ντρογκμπά, Καρβάλιο, Μιλίτο, Σνάιντερ, Ετό, Ντι Μαρία, Οζίλ, Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγκας....

*Τα προαναφερθέντα ποσά είναι σε ευρώ

Πηγή: www.toptenslides.com

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Τι σημαίνει ένα Grexit για το ελληνικό μπάσκετ

Οι wild cards για την επόμενη Ευρωλίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK