Οι 13 μεγαλύτεροι πασέρ του ποδοσφαίρου

Πόδι "μοιρογνωμόνιο", μπαλιά "διαβήτης", μπαλιά "πάρτο-βάλτο", πόδι "φαρμάκι" είναι ατάκες εμπνευσμένες από παίκτες όπως ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πασέρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι 13 μεγαλύτεροι πασέρ του ποδοσφαίρου

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που κυριαρχεί το τίκι-τάκα οι παίκτες που βγάζουν μακρινές μπαλιές ακριβείας τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Για αυτό οι λίγοι που το κάνουν ξεχωρίζουν και είναι περιζήτητοι. Αυτοί είναι 13 παίκτες που βγάζουν τις καλύτερες μακρινές μπαλιές στο σύγχρονο και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

1-Τσάμπι Αλόνσο

Σε Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και εθνική Ισπανίας το ταλέντο του Ισπανού χαφ ξεχώριζε και βοηθούσε πάντα την εκάστοτε ομάδα του να οδηγηθεί σε επιτυχίες.

Ο Αλόνσο είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ της γενιάς του και για μπαλιές όπως η παραπάνω με την φανέλα της Ρεάλ θα τον θυμόμαστε όσα χρόνια και αν περάσουν.

2-Φρανκ Ντε Μπουρ

Μπορεί όλοι να θυμόμαστε το απίστευτο κοντρόλ και το καταπληκτικό τελείωμα του Μπέργκαμπ στον προημιτελικό της Ολλανδίας με την Αργεντινή του Μουντιάλ του '98, ωστόσο αυτό το γκολ ήταν απόρροια μιας καταπληκτικής μπαλιάς που έβγαλε ο Φρανκ Ντε Μπουρ.

Αυτές οι πάσες του σημερινού προπονητή του Άγιαξ σε συνδυασμό με τα αμυντικά του προσόντα, έκαναν τον Ολλανδό έναν από τους πιο περιζήτητους αμυντικούς της εποχής του.

3-Αντρέα Πίρλο

Οι πάσες του Πίρλο δεν είναι μισό γκολ, είναι 3/4 του γκολ. Ευτυχώς, ο Ιταλός αγωνίζεται ακόμα, έστω και στο MLS και έχουμε τη δυνατότητα να τον απολαμβάνουμε.

4-Πολ Σκόουλς

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον πρώην άσο της Μάντσεστερ, αφού τα έχει πει όλα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με μια δήλωση του παλιότερα στον Guardian: "Μια φορά ο Γκάρι Νέβιλ κατουρούσε σε ένα φράχτη 40 μέτρα μακριά. Ο Πολ τον πέτυχε με την μπάλα κατευθείαν στον κ@λ@".

5-Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Μπέκαμ είναι από τους παίκτες που όλοι εμείς που δεν παίζαμε ποτέ καλό ποδόσφαιρο, πιστεύαμε πως αν τον είχαμε συμπαίκτη θα μπορούσαμε να βάζαμε 30 γκολ κάθε χρόνο.

6-Ραφαέλ Μάρκες

Ο Μεξικανός ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και δεν ήταν λίγες οι φορές που με μπαλιές ακριβείας, όπως, η παραπάνω έβρισκε από την άμυνα τους συμπαίκτες του στην επίθεση.

7-Ρουί Κόστα

Μαζί με τον Φίγκο ο ο Ρούι Κόστα ήταν ο καλύτερος Πορτογάλος πλέι-μέικερ των 90's. Οι συμπαίκτες του σε Φιορεντίνα, Μίλαν και Πορτογαλία χαίρονταν για χρόνια τις πάσες του.

8-Ρόναλντ Κούμαν

Ο τωρινός προπονητής της Σαουθάμπτον δεν ήταν μόνο ένας δεινός σουτέρ, αλλά και ένας παίκτης ο οποίος περνούσε με ευκολία και ακρίβεια την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

9-Ζινεντίν Ζιντάν

Υπήρχε τελικά κάτι που αυτός ο άνθρωπος να μην έκανε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο; Μάλλον όχι και σίγουρα αυτό δεν ήταν οι μακρινές μπαλιές.

10-Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν

Μεγάλο κομμάτι της καριέρας και της επιτυχίας του Αργεντίνου οφείλεται στις μακρινές πάσες ακριβείας που έβγαζε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.

11-Φραντς Μπεκενμπάουερ

Οι 13 μεγαλύτεροι πασέρ του ποδοσφαίρου
Μπεκενμπάουερ

Λίγοι παίκτες ήταν τόσο καλοί που εξαιτίας τους αναθεωρήθηκαν τακτικές και συστήματα στο ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός ήταν ένας από αυτούς, αφού εναλλασσόταν από κεντρικός αμυντικός σε λίμπερο και το αντίθετο.

Ήταν πανέξυπνος εντός -και εκτός γηπέδου όπως φαίνεται σήμερα- και όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του ήταν δεδομένο πως θα μπορούσε να την δώσει σε ένα συμπαίκτη του όσο μακριά και αν βρισκόταν εκείνος.

12-Λόταρ Ματέους

Οι 13 μεγαλύτεροι πασέρ του ποδοσφαίρου
Ματέους

Το επόμενο μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για την Γερμανία μετά τον Μπεκενμπάουερ ήταν ο Ματέους και ο δεύτερος μπορούσε να κάνει εξίσου καλά ό,τι και ο πρώτος.

13-Γιαν Μόλμπι

Οι 13 μεγαλύτεροι πασέρ του ποδοσφαίρου
Μόλμπι

Την χρυσή περίοδο της Λίβερπουλ την δεκαετία του '80 ο Μόλμπι καθιέρωσε τον εαυτό ως έναν από τους ακριβέστερους πασέρ της Αγγλίας.

Πηγή: Squawka.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK