Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Λουίς Φίγκο, Αντρέα Πίρλο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πολ Πογκμπά... Αν προσθέσεις την αξία των προαναφερθέντων παικτών, μπορείς να αγοράσεις όχι μόνο το ελληνικό, αλλά όλα τα βαλκανικά πρωταθλήματα μαζί. Κι όμως υπήρξε κάποια στιγμή στην καριέρα τους, που οι παραπάνω παίκτες αποκτήθηκαν με ελεύθερη μεταγραφή.

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Συνήθως όταν μιλάμε για "ελεύθερες" μεταγραφές, αναφερόμαστε σε κάτι τύπους, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν ομάδα με τίποτα ή σε ομάδες που δεν έχουν λεφτά και προσπαθούν να βρουν ελεύθερους παίκτες μήπως κάποιος τους βγει λαχείο και παίξει λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο. Οι παρακάτω τύποι που πήγαν με ελεύθερη μεταγραφή σε κάποια ομάδα, όχι μόνο έπαιξαν λίγη μπαλίτσα, αλλά έγραψαν ιστορία.

Πάμε να δούμε τις καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών:

Ο Λουίς Φίγκο στην Ίντερ

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Μετά από 5 πετυχημένα χρόνια στην Ρεάλ, ο Φίγκο εγκατέλειψε το 2005 το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο παίκτης που αποκτήθηκε από την “Βασίλισσα” έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ το 2000 ήταν πλέον ελεύθερος να πάει όπου θέλει. Ο Φίγκο επέλεξε την Ίντερ και παρόλο που ήταν 33 ετών, αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος των “νερατζούρι”. Ο Πορτογάλος “κρέμασε” τα παπούτσια του το 2009.

Ο Ντεμπά Μπα στην Νιούκαστλ

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Ο Σενεγαλέζος έπαιζε στην Χόφενχαϊμ μέχρι το 2010, όταν και πήρε την πολυπόθητη μεταγραφή για την Premier League και την Γουέστ Χαμ. Σε 12 αγώνες έβαλε 7 γκολ, αλλά τα “σφυριά” εκείνη την περίοδο αγωνίζονταν να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Στη συνέχεια, πήγε με ελεύθερη μεταγραφή στην Νιουκάστλ, με τα χρώματα της οποίας σκόραρε 29 φορές σε 29 παιχνίδια, βοηθώντας τους “ανθρακωρύχους” να τερματίσουν 5η εκείνη τη σεζόν.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν Μονάχου

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Άλλος ένας μεγάλος παίκτης της Ντόρτμουντ και του Γιούργκεν Κλοπ που άφησε τη Βεστφαλία για τα λεφτά και τη δόξα της Μπάγερν. Η μεταγραφή του Πολωνού στράικερ στους Βαυαρούς ήταν γνωστή μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωσή της. Το κενό του στην επίθεση της Μπορούσια προφανώς δεν έχει καλυφθεί ακόμα, ενώ ο Λεβαντόφκσι μετράει ήδη 18 γκολ και 6 ασίστ με τη φανέλα της Μπάγερν αυτή τη σεζόν.

Ο Ραούλ στην Σάλκε

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Ποιος θα πίστευε ότι ο Ραούλ θα άφηνε κάποια στιγμή την Ρεάλ και θα φορούσε τη φανέλα άλλης ομάδας; Κι όμως, όταν ο Μουρίνιο ήρθε στη “Βασίλισσα” το μέλλον του Ραούλ άρχισε να μοιάζει δυσοίωνο, έτσι το καλοκαίρι του 2010 ο Ισπανός πήρε ελεύθερη μεταγραφή στη Σάλκε. Στα 33 του ελάχιστοι πίστευαν ότι θα συνέχιζε να παίζει σε υψηλά στάνταρ. Παρόλα αυτά, ο Ραούλ στάθηκε στο ύψος του και σκόραρε 40 γκολ σε 98 εμφανίσεις, βοηθώντας την Σάλκε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 2011.

Ο Σολ Κάμπελ στην Άρσεναλ

CORRECTING IDENTITY -- SOL CAMPBELL Arsenal's Sol Campbell gestures during the Premier League match against Tottenham Hotspurs at White Hart Lane in London on April 14,   2010. AFP PHOTO/IAN KINGTON  FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo credit should read IAN KINGTON/AFP/Getty Images)
CORRECTING IDENTITY -- SOL CAMPBELL Arsenal's Sol Campbell gestures during the Premier League match against Tottenham Hotspurs at White Hart Lane in London on April 14, 2010. AFP PHOTO/IAN KINGTON FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo credit should read IAN KINGTON/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι οπαδοί της Τότεναμ τον αποκήρυξαν ως Ιούδα, αφού τους άφησε για την μισητή Άρσεναλ. Ο Κάμπελ αν και ήταν ο καλύτερος παίκτης της Τότεναμ στα τέλη της δεκαετίας του '90 το μόνο που ήθελε ήταν να εξαντληθεί το συμβόλαιο του για να μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε όποια ομάδα ήθελε. Επέλεξε την Άρσεναλ και δεν του βγήκε σε κακό, αφού σε 5 χρόνια πήρε 2 πρωταθλήματα και 3 FA Cups.

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο στην Ίντερ

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Μετά από δύο στείρα χρόνια στην Ρεάλ, η καριέρα του Καμπιάσο το 2004 θεωρούνταν σχεδόν τελειωμένη. Ο Αργεντίνος, όμως, έκανε την έκπληξη. Υπέγραψε στην 'Ιντερ στην οποία αγωνίστηκε τα επόμενα 10 χρόνια ξεπερνώντας τις 350 συμμετοχές! Αποκορύφωμα των στιγμών του στο Μιλάνο ήταν η σεζόν 2009/10 που υπο την καθοδήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο οι “νεραζούρι” έφτασαν στο τρεμπλ.

Ο Στιβ Μακμάναμαν στην Ρεάλ Μαδρίτης

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών
© REUTERS

Ο Στιβ Μακμάναμαν είναι ένας από τους ελάχιστους Άγγλους που έχει φορέσει τη φανέλα της “Βασίλισσας”. Αφού τέλειωσε το συμβόλαιο του με την Λίβερπουλ πήγε στην Μαδρίτη και μεταξύ άλλων πήρε 2 Champions League και 2 πρωταθλήματα Ισπανίας.

Ο Χένρικ Λάρσον στην Μπαρτσελόνα

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Ο Λάρσον αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους επιθετικούς της εποχής του και θα ήταν αμαρτία να μην αγωνιστεί και με τη φανέλα μιας μεγαλύτερης ομάδας από την Σέλτικ. Έτσι, μετά από 7 χρόνια στη Σκωτία, και 242 γκολ σε 313 εμφανίσεις πήγε ως ελεύθερος στην Μπαρτσελόνα στα 33 του. Ένα από τα πολλά που κατάφερε στην Βαρκελώνη ήταν οι δύο ασίστ στον τελικό του Champions League το 2006 κόντρα στην Άρσεναλ, τον οποίο κέρδισαν οι Ισπανοί με 2-1.

Ο Αντρέα Πίρλο στην Γιουβέντους

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Όταν η Μίλαν άφηνε τον Πίρλο το 2011 να φύγει, απλώς έσκαβε τον λάκκο της. Αν και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας ο Αλέγκρι θεώρησε ότι δεν είχε θέση πια στην Μίλαν. Τι να πούμε; Ίσως το έκανε επίτηδες γιατί ήξερε πως λίγα χρόνια μετά θα βρισκόντουσαν και οι δύο στο Τορίνο . Όπως και να έχει τα τελευταία 3-4 χρόνια ο Πίρλο αποτελεί το βασικό γρανάζι της καλοδουλεμένης Γιουβέντους και κάθε ομάδα θα τον ήθελε στην 11άδα της.

Ο Πολ Πογκμπά στην Γιουβέντους

Οι καλύτερες "ελεύθερες" μεταγραφές των τελευταίων ετών

Στην Μάντσεστερ ποτέ δεν αναγνώρισαν το ταλέντο του, έτσι ο Γάλλος υπέγραψε το 2012 στην Γιουβέντους. Αποτέλεσμα; Αυτή τη στιγμή ο 22χρονος είναι το πιο hot όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πηγή: www.squawka.com

Για περισσότερες ελεύθερες μεταγραφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK