Που "πατάει" ο Ολυμπιακός για τη ρήτρα Βλαχοδήμου...

Για πόσα χρόνια υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Βλαχοδήμος και τι συμφωνήθηκε για να το λύσει δύο χρόνια νωρίτερα. Γιατί στον Πειραιά θεωρούν ότι δεν ισχύει το "άνεργος" που επικαλείται ο παίκτης και ο Παναθηναϊκός. Το ιδιωτικό συμφωνητικό και το CAS.

Που "πατάει" ο Ολυμπιακός για τη ρήτρα Βλαχοδήμου...

Εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά αποτελεί κλειδί στο θέμα της αποζημίωσης που ζητά ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό για Βλαχοδήμο, είναι ότι συμφωνήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί.

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012 και υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα έληγε τον Ιούνιο του 2017. Η διοίκηση των “ερυθρολεύκων” δέχθηκε να αφήσει ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή, δύο χρόνια πριν την αρχική συμφωνία, αλλά του επέβαλε τον όρο αν επιστρέψει σε ανταγωνιστική ομάδα της Ελλάδας μέσα σε αυτό το διάστημα, να πληρώσει τη ρήτρα των 350 χιλιάδων.

Η πλευρά του Βλαχοδήμου και ο Παναθηναϊκός ποντάρουν στο ότι ο παίκτης υπέγραψε ως ελεύθερος και άρα από τη στιγμή που βρισκόταν σε καθεστώς "ανεργίας", δεν τον δεσμεύει καμία ρήτρα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει και προφανώς θα έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 25χρονος παίκτης δεν θα ήταν "άνεργος" εκείνο το διάστημα, αν δεν είχε συμφωνήσει να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους".

Για να το πούμε ακόμη πιο απλά, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που δέχθηκαν να μείνει ο Βλαχοδήμος ελεύθερος, είχαν κάθε δικαίωμα να τοποθετήσουν όρους στη λύση της συνεργασίας και για το διάστημα του επόμενου χρόνου (σ.σ. μέχρι το καλοκαίρι του 2017). Θα επικαλεστούν, σαφέστατα, ότι αν δεν είχαν λύσει το συμβόλαιό του, δεν θα μπορούσε να πάει στον Παναθηναϊκό χωρίς οι "πράσινοι" να πληρώσουν αντάλλαγμα.

Όρισαν, λοιπόν, ως αντάλλαγμα τα 350 χιλιάρικα ως όρο στη λύση της συνεργασίας, λογικά με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό, και πάνω εκεί θα "πατήσουν" για να δικαιωθούν. Από τη στιγμή που η υπόθεση δεν λύθηκε στη FIFA, θα λυθεί προφανώς στο CAS όπου, όπως παραδέχθηκαν ήδη, θα απευθυνθούν οι αρμόδιοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK