Όταν οι οπαδοί έχουν φαντασία: Τα ωραιότερα coreos των ελληνικών γηπέδων (PHOTOS+VIDEOS)

Συμπλοκές, ενέδρες, εισβολές σε αγωνιστικούς χώρους και ντου σε συνδέσμους, φραστική βία... Αυτά τα συστατικά αποτελούν το φαρμακερό κοκτέιλ που εδώ και πολλές δεκαετίες έχει συνθέσει μερίδα οργανωμένων οπαδών της χώρας. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά. Αυτή που περιλαμβάνει μπογιές, χαρτόνια, πανό, πλακάτ... Το Contra.gr σας παρουσιάζει τα ωραιότερα coreos των ελληνικών γηπέδων.

Όταν οι οπαδοί έχουν φαντασία: Τα ωραιότερα coreos των ελληνικών γηπέδων (PHOTOS+VIDEOS)

Αντί προλόγου, ένα λιτό μήνυμα στους οπαδούς όλης της χώρας: "Ρε μάγκες, ξέρετε ότι το γήπεδο θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή; Οι περισσότεροι το ξέρετε. Ξέρετε ότι στα χέρια σας ταιριάζει καλύτερα ένα χαρτόνι ή μία σημαία παρά ένα ρόπαλο ή ένα μαχαίρι; Εκτονωθείτε ΜΟΝΟ με τη φωνή, πανηγυρίστε έξαλλα σε ένα γκολ ή ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και μην δίνετε πατήματα σε πολιτικούς φορείς, δημοσιογράφους κτλ. Και κυρίως βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι κάποιοι "ομοϊδεάτες" σας δεν έχουν την ίδια αγνή αγάπη με εσάς για την κοινή σας συλλογική προτίμηση". Αυτά τα στοιχειώδη...

Πολλοί Έλληνες οπαδοί έχουν αφιερώσει αρκετές ώρες για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, με σκοπό να συμβάλλουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα πριν από τη σέντρα ενός ντέρμπι ή μιας σπουδαίας αναμέτρησης. Ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές περιπτώσεις που οι ντόπιοι ultras ανέβασαν την εξέδρα τους σε επίπεδο... Champions League.

Ένα video για... ορεκτικό

ΑΕΚ

Με Καλλιθέα (26/10/2004)

Το coreo: Η εποχή Ντέμη έχει αρχίσει και οι οπαδοί της ΑΕΚ φροντίζουν να στηρίξουν την ομάδα τους με κάθε τρόπο. Ακόμα κι αν τα χαρτόνια στην προκειμένη είναι γαλάζια κι όχι κιτρινόμαυρα.

Με Παναθηναϊκό (9/1/2005)

Το coreo: Η διετία 2004-06 χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη έχθρα μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ως εκ τούτου, οι μεν θέλησαν να εντυπωσιάσουν τους δε με ένα κιτρινόμαυρο σταυρό.

Με Άρη (6/3/2005)

Το coreo: Το γράμμα "Β" που παραπέμπει στη Β' Εθνική σχημάτισαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να πικάρουν εκείνους του Άρη για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας τους.

Με Απόλλων Καλαμαριάς (25/5/2005)

Το coreo: Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αφού το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό μετά από μία μεγάλη μάχη, ωστόσο οι οπαδοί του "δικεφάλου" δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους παίκτες της ομάδας τους.

Με Χαρτς (23/8/2006)

Το coreo: Τρία γράμματα που "ομορφαίνουν" τη ζωή τους επέλεξαν να σχηματίσουν οι φίλοι της "Ένωσης" πριν από το ματς με την Χαρτς για την προκριματική φάση του Champions League.

Με Αστέρα Βάρης (12/4/2014)

Το coreo: Αντικειμενικά, το πιο πετυχημένο coreo των οπαδών της ΑΕΚ έγινε τον Απρίλιο του 2014, με αφορμή τα 90ά γενέθλια της ομάδας τους.

Απολαύστε το και σε video

ΑΕΛ

Με Ποντιακό Νέας Σάντας (30/5/2004)

Το coreo: Οι οπαδοί της ΑΕΛ έδωσαν εορταστικό χρώμα στη φιέστα για την άνοδο της ομάδας τους στη Β' Εθνική.

Με Ξάνθη (10/3/2005)

Το coreo: Δεδομένου ότι η αναμέτρηση με την Ξάνθη ήταν για το Κύπελλο, οι φίλοι της ΑΕΛ θέλησαν να τιμήσουν τη μοναδική -μέχρι τότε- χρονιά που η ομάδα τους το είχε κατακτήσει: το 1985.

Ένα υπέροχο coreo των "βυσσινί"

Άρης

Με Λεβερκούζεν (22/10/2010)

Το coreo: Ο Άρης αγνοεί την εντός έδρας ήττα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 1968 και οι φίλοι του έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν για το κάστρο τους.

Με ΠΑΟΚ (6/11/2010)

Το coreo: Ο θεός Άρης, κίτρινα χαρτόνια και δύο μπουλντόγκ (σ.σ. έμβλημα του Super 3) υποδέχθηκαν τους "αιωνίους" της Θεσσαλονίκης στο μπασκετικό ντέρμπι της 6ης Νοεμβρίου 2010.

Με Ρόζενμποργκ (16/12/2010)

Το coreo: Με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από την ίδρυσή του, ο Super 3 ετοίμασε σχετικό coreo πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με την Ρόζενμποργκ.

Με Μάντσεστερ Σίτι (15/2/2011)

Το coreo: Ένα τεράστιο πανό κάλυψε τη θύρα 1 που φιλοξενεί τους "Ιερολοχίτες" για τις... ανάγκες του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League.

Το coreo με την Λεβερκούζεν

Ηρακλής

Με Ολυμπιακό (7/3/2010)

Το coreo: Το πάνω διάζωμα των θυρών που φιλοξενούν τους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή βάφτηκε γαλάζιο και άσπρο, ενώ τα χαρτόνια σχημάτισαν τα αρχικά της Αυτόνομης Θύρας 10.

Απολαύστε το και σε video

Ολυμπιακός

Με Ηρακλή (11/2/2007)

Το coreo: Ένα από τα πρώτα coreos που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι μέχρι σήμερα και το πιο ανατριχιαστικό, καθώς αφιερώθηκε στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Η εικόνα μιλά από μόνη της...

Με Ρεάλ Μαδρίτης (6/11/2007)

Το coreo: Υπό το επιβλητικό κούνημα του σεντονιού του Champions League, οι "ερυθρόλευκοι" σχημάτισαν λευκό σταυρό και τα αρχικά του συλλόγου στα αγγλικά.

Με Τσέλσι (19/2/2008)

Το coreo: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού απέδειξαν ότι αποτελούν το 12ο παίκτη της ομάδας, "ντύνοντας" ερυθρόλευκα τα 3/4 του "Γ. Καραϊσκάκης" πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς με την Τσέλσι για τη φάση των "16" του Champions League.

Με Μπενφίκα (27/11/2008)

Το coreo: Χαρτόνια τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων (κόκκινα, γκρι, γαλάζια, λευκά) χρησιμοποίησαν τα μέλη της Θύρας 7 για να επισημάνουν τη δυναμική του φαληρικού γηπέδου.

Με Σεντ Ετιέν (18/2/2009)

Το coreo: "Παλέψτε για το κόκκινο και το άσπρο", παρότρυνε το coreo κατά την είσοδο των παικτών για την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Σεντ Ετιέν, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα (1-3) φανέρωσε ότι το μήνυμα δεν... εστάλη σωστά.

Με ΑΕΛ (13/4/2009)

Το coreo: Την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, του 37ου για την ακρίβεια, πανηγύρισαν οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί, οι οποίοι συν τοις άλλοις "δανείστηκαν" την εισαγωγή του ύμνου της ομάδας.

Με Σταντάρ (20/10/2009)

Το coreo: "Ελλάς - Γαλλία συμμαχία" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του coreo της αναμέτρησης με την Σταντάρ Λιέγης για το Champions League, καθώς το πανό ανάμεσα στα χαρτόνια συμπεριλάμβανε την Ακρόπολη κι εκείνο που ήταν κρεμασμένο στα κάγκελα "φιλοξενούσε" ρήση του Ναπολέοντα.

Με Άρσεναλ (9/12/2009)

Το coreo: Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ταυτίσει την ομάδα τους με τέσσερις λέξεις. Εν προκειμένω, οι παίκτες χρησιμοποίησαν τις πρώτες δύο και οι οπαδοί ένιωσαν τις άλλες δύο μετά από τη νίκη επί της Άρσεναλ που χάρισε στους "ερυθρόλευκους" την πρόκριση στη φάση των "16".

Με Μπορντό (24/2/2010)

Το coreo: Ένα μεγάλο ποσοστό θεατών συμμετείχε στο coreo που έγινε πριν από τη σέντρα του ματς με την Μπορντό, ενώ στη Θύρα 7 σχηματίστηκε η μορφή ενός οπαδού που κρατά ντουντούκα.

Με ΠΑΟΚ (21/11/2010)

Το coreo: Τα δύο πέταλα του "Γ. Καραϊσκάκης" βάφτηκαν στα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα και της Σερβίας, προκειμένου να αναδειχθεί η αγαστή σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού μ' εκείνους της "Ζβέζντα".

Με Ρούμπιν (23/2/2012)

Το coreo: Ένα δαφνοστεφανωμένο "7", αρκετοί ρόμβοι και χαρτόνια πολλών αποχρώσεων συνέθεσαν το ντεκόρ του πυρήνα των πιο φανατικών φίλων του πειραϊκού συλλόγου ενόψει του ματς με την Ρούμπιν.

Με Ντόρτμουντ (19/10/2012)

Το coreo: "Ο Θρύλος ζει, χτυπά και...", αναφέρει το ένα πέταλο και το απέναντι συμπληρώνει: "Σηκώνεται ξανά".

Με ΑΕΚ (10/3/2013)

Το coreo: Ένα τεράστιο πανό και δεκάδες καπνογόνα χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς των 88ων γενεθλίων του Ολυμπιακού.

Με Παρί Σεν Ζερμέν (17/9/2013)

Το coreo: Με άγριες διαθέσεις και μία, ομολογουμένως, εντυπωσιακή χωρογραφία υποδέχθηκαν την Παρί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, εν τέλει όμως, η ομάδα τους έμελλε να τεθεί "knock out" στο δεύτερο ημίχρονο.

Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/2/2014)

Το coreo: Αυτή τη φορά οι κεντρικές θύρες και όχι το πέταλο έμελλε να βρεθούν στο επίκεντρο, αφού σ' εκείνες σχηματίστηκαν τα αρχικά του συλλόγου πριν από το αξέχαστο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Video με coreos του Ολυμπιακού

Το εντυπωσιακό coreo με την Γιουνάιτεντ

ΟΦΗ

Με Ολυμπιακό (22/2/2014)

Το coreo: Τη φωτιά που "απ' άκρη σ' άκρη καίει το νησί" χρησιμοποίησαν οι οπαδοί του ΟΦΗ για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο περυσινό ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ απαραίτητα ήταν και τα μαύρα-άσπρα χαρτόνια.

Με Παναθηναϊκό (19/3/2014)

Το coreo: Με ένα μεγάλο πανό των "Κρητών" και αρκετές σημαίες υποδέχθηκαν οι οπαδοί του ΟΦΗ τους παίκτες της ομάδας τους κι εκείνους του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό του περυσινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός

Με ΑΕΚ (9/2/2003)

Το coreo: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά, καθιέρωσαν τα coreos στα ελληνικά γήπεδα με τις αλλεπάλληλες δημιουργίες τους τη σεζόν 2002-03. Η αρχή έγινε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τα χιαστί πράσινα-άσπρα χαρτόνια.

Με Άντερλεχτ (20/2/2003)

Το coreo: Όπως είναι φυσικό, οι "πράσινοι" ultras έχουν εμπνευστεί πολλές φορές από το τριφύλλι. Στο συγκεκριμένο ματς, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA.

Με Ολυμπιακό (20/3/2004)

Το coreo: O "Tάφος του Ινδού" φιλοξένησε αρκετά coreos τη σεζόν 2003-04 στους αγώνες βόλεϊ ανδρών της ομάδας. Η "πράσινη" εξέδρα έδωσε ώθηση στους παίκτες για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από το 1996.

Με Ολυμπιακό (10/4/2005)

Το coreo: "Κοιτάξτε το τριφύλλι και τιμήστε το", ανέφερε το σχετικό πανό κάτω από το coreo. Στην προκειμένη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού το τίμησαν, καθώς επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού με γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Με Ολυμπιακό (5/11/2006)

Το coreo: Αφιερωμένο στη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Θύρας 13. Ήταν το ματς με το περίφημο αυτογκόλ του Θανάση Κωστούλα (1-0).

Με Ολυμπιακό (4/11/2007)

Το coreo: Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το πρωτάθλημα, αλλά οι οπαδοί του "τριφυλλιού" έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στα εκτός των συνόρων κατορθώματα της ομάδας τους.

Με Ίντερ (16/9/2008)

Το coreo: Ένα τεράστιο πανό, χιλιάδες χαρτόνια κι ένα... προειδοποιητικό πανό για την Ίντερ ομόρφυναν το πέταλο των οργανωμένων λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2008-09. Οι "νερατζούρι" επικράτησαν 2-0, αλλά οι "πράσινοι" τερμάτισαν πρώτοι.

Με Βέρντερ (20/10/2008)

Το coreo: Η Θύρα 13 γιόρτασε τα 100ά γενέθλια του Παναθηναϊκού το 2008 με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις. Μία εξ αυτών ήταν η δημιουργία ενός υπέροχου coreo πριν από το ματς με την Βέρντερ, όπου μεταξύ άλλων σχηματίστηκε με πράσινα χαρτόνια η ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου.

Με ΑΕΚ (31/1/2010)

Το coreo: Απολύτως συνυφασμένη με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τη σεζόν 2009-10 ήταν η "πράσινη" εξέδρα. Μαζική προσέλευση στο ΟΑΚΑ, εξορμήσεις στην επαρχία και, βέβαια, πολλά coreos περιελάμβανε η χρονιά. Εν προκειμένω, οι οργανωμένοι "δανείστηκαν" απόσπασμα από τον ύμνο.

Με Ρόμα (18/2/2010)

Το coreo: Η συμμετοχή στη φάση των "32" του Europa League και, κυρίως, το γεγονός ότι απέναντι βρίσκονταν αρκετοί "τιφόζι" της Ρόμα έδωσαν ώθηση στους οργανωμένους του Παναθηναϊκού για να τιμήσουν την ημερομηνία ίδρυσης της Θύρας 13.

Με Ρόμα (25/2/2010)

Το coreo: Οι φανατικοί υποστηρικτές του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν για το γεγονός ότι είναι οι μοναδικοί Έλληνες οπαδοί που έκαναν coreo εκτός των συνόρων και δη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Με Σταντάρ (11/3/2010)

Το coreo: Πιο καλλιτεχνικό ήταν το δημιούργημα των "θαμώνων" των θυρών 1-3 πριν από το ματς με την Σταντάρ Λιέγης για τη φάση των "16" του Europa League. Κερασάκι στην τούρτα το μήνυμα "modus vivendi" που στα λατινικά σημαίνει "τρόπος ζωής".

Με ΠΑΟΚ (9/2/2014)

Το coreo: Η επιστροφή στη φυσική έδρα βοήθησε τα "παιδιά της Λεωφόρου" να ξαναβρούν τη φόρμα τους και να... ευλογήσουν τα γένια τους σε μία από τις πολλές μονομαχίες της σεζόν 2013-14 με τον ΠΑΟΚ.

Με Άρη (8/3/2014)

Το coreo: Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τιμήσουν τη μοναδική ομάδα που από καταβολής Α' Εθνικής έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα (σεζόν 1963-64) βρήκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Βλέπετε, είχε προηγηθεί ο θρίαμβος με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Με Ντιναμό Μόσχας (18/9/2014)

Το coreo: Μία ρετρό μπάλα, ένα λοξό τριφύλλι, πράσινα-άσπρα χαρτόνια και... έτοιμο το coreo που είχε σαφή αναφορά στην ευρωπαϊκή παράδοση του Παναθηναϊκού, ενόψει της έναρξης των ομίλων του Europa League.

Video με coreos του Παναθηναϊκού

Τριπλό coreo σε ντέρμπι με την ΑΕΚ

Όταν το coreo "ζωντανεύει"

Παναιτωλικός

Με Πανσερραϊκό (12/4/2010)

Το coreo: "Η πόλη μας, οι κανόνες μας", αναφέρει το μήνυμα της θύρας 6 λίγους μήνες προτού ο Παναιτωλικός επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

Με Παναθηναϊκό (4/1/2012)

Το coreo: Αφιέρωμα στα 30 χρόνια από την ίδρυση τους έκαναν οι Warriors πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. "Παίξε για τον κόσμο σου που χρόνια τραγουδά", ανέφερε το πανό που συνόδευε το coreo.

Coreo των φίλων του Παναιτωλικού

Πανιώνιος

Με Παναθηναϊκό (1/11/2008)

Το coreo: Σε μία από τις ελάχιστες φορές που γέμισε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης την τελευταία δεκαετία, οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου έφτιαξαν ένα ωραίο coreo με κόκκινα-μπλε χαρτόνια και μία άσπρη καρδιά.

Με Παναθηναϊκό (3/1/2010)

Το coreo: Με αφορμή τα 120ά γενέθλια του Πανιωνίου, οι "Πάνθηρες" καλλώπισαν το κλειστό της Αρτάκης για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με Παναθηναϊκό (24/8/2013)

Το coreo: Ένα τεράστιο πανό στα χρώματα της ομάδας "ώθησε" τον Πανιώνιο σε μία πολύ σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0.

ΠΑΟΚ

Με Άγιαξ (4/8/2010)

Το coreo: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν συνηθίζουν να κάνουν coreos, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που αναρτούν τεράστια πανό πριν από σημαντικά ματς. Εν προκειμένω, ένας επιβλητικός δικέφαλος αετός φανέρωνε τις προθέσεις των φίλων του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ενόψει του ματς με τον Άγιαξ.

Με Μπενφίκα (20/2/2014)

Το coreo: Δύο τεράστια πανό κι ένα μικρότερο στη θύρα 4 κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος του γηπέδου της Τούμπας πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με την Μπενφίκα για τη φάση των "32" του περυσινού Europa League.

Bonus

Coreos δεν γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Η αγάπη των οπαδών για την ομάδα τους φτάνει μέχρι το... ποδόσφαιρο σάλας. Δείτε πως οι φίλοι του ΓΣ ομόρφυναν το κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης σε αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK