Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Με αφορμή την απερίσκεπτη κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ματς της Ρεάλ με την Κόρδοβα, να χτυπήσει με μπουνιές και κλωτσιές αντίπαλό του, το Contra.gr θυμάται 11 αντίστοιχες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βγήκαν εκτός ελέγχου. Από τον Μαραντόνα και τον Ζιντάν, στον Ντι Κάνιο και τον Καρεμπέ. Μπόνους η γυναίκα-"δολοφόνος", Ελίζαμπεθ Λάμπερτ.

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Εκτός εαυτού βγήκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο ματς της Ρεάλ με την Κόρδοβα για την 20η αγωνιστική της Primera Division. Ο Πορτογάλος μέσα σε λίγα λεπτά χτύπησε δύο φορές αντίπαλό του, με μπουνιές και κλωτσιές, κάτι που φυσικά οδήγησε και στην αποβολή του.

Με αφορμή την απερίσκεπτη κίνηση του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, το Contra.gr θυμάται 11 αντίστοιχες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βγήκαν εκτός ελέγχου. Από τον Μαραντόνα και τον Ζιντάν, στον Ντι Κάνιο και τον Καρεμπέ. Μπόνους η γυναίκα-"δολοφόνος", Ελίζαμπεθ Λάμπερτ.

Ερίκ Καντονά

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Στις 25 Ιανουαρίου 1995 στο κρίσιμο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας, εξελίχθηκε η φάση που αποτέλεσε το highlight της καριέρας του. Θολωμένος όπως ήταν μετά την αποβολή του και συγκεκριμένα τη στιγμή που έπαιρνε το δρόμο για τα αποδυτήρια, ο Γάλλος δεν άφησε αναπάντητες τις ύβρεις ενός οπαδού.

Με ένα χτύπημα κουνγκ-φου που έμεινε στην ιστορία και με μερικές ακόμη γροθιές, ο Γάλλος "τιμώρησε" τον Μάθιου Σίμονς, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού η FA του επέβαλε οκτάμηνο αποκλεισμό από τη φράση και λίγο αργότερα έχασε τη θέση του στην εθνική Γαλλίας.

Ζινεντίν Ζιντάν - Μάρκο Ματεράτσι

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Άδοξα έμελλε να τελειώσει η καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο τελικός του Μουντιάλ του 2006 αποτελούσε "κύκνειο άσμα" για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, όμως ο Γάλλος έχασε την αυτοσυγκέντρωση του στην παράταση κόντρα στην Ιταλία.

Με το σκορ στο 1-1 και με το ρολόι να δείχνει 111 λεπτά αγώνα, Ζιντάν και Ματεράτσι είχαν μια λογομαχία. Κι ενώ ο αρχηγός των "τρικολόρ" έδειξε να απομακρύνεται, τελικά γύρισε πίσω και έριξε κουτουλιά στο στήθος του Ιταλού. Όπως ήταν φυσικό αποβλήθηκε, κάτι που στέρησε στην Γαλλία και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, γνωρίζοντας την ήττα με 5-3 στα πέναλτι.

Ρόι Κιν

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1995 μεταξύ Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρόι Κιν λίγο έλειψε να "δολοφονήσει" τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όταν μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του δεύτερου, ο Ιρλανδός τα "πήρε" και άρχισε να τον "καρφώνει" στο στήθος με τις τάπες του παπουτσιού του.

Βέβαια, όπως παραδέχθηκε αργότερα: "Η μόνη στιγμής της καριέρας μου για την οποία έχω μετανιώσει, είναι το χτύπημα στον Σάουθγκεϊτ, όμως ήταν και δικό του λάθος".

Πέπε

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Τον Απρίλη του 2009 σε αγώνα της Ρεάλ κόντρα στη Χετάφε, ο Πέπε βγήκε εκτός εαυτού (ναι, δεν είναι η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά). Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού και με το σκορ στο 2-2, ο αρχηγός της Χετάφε, Φρανσίσκο Κασκέρο, έφευγε απειλητικά στην αντεπίθεση, με τον Πέπε να τον μαρκάρει. Ωστόσο πριν σουτάρει, ο παίκτης της Χετάφε έκανε μια βουτιά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να "κλέψει" το πέναλτι.

Ο Πορτογάλος αμυντικός εκνευρίστηκε τόσο πολύ με τον αντίπαλό του που δεν δίστασε να τον κλωτσίσει δύο φορές στην πλάτη ενώ αυτός ήταν πεσμένος στο χορτάρι! Όπως ήταν φυσικό αντίκρισε αμέσως την κόκκινη κάρτα, αλλά συνέχιζε να βρίζει τους διαιτητές την ώρα που έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τζενάρο Γκατούζο

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ για την φάση των "16" του Champions League τη σεζόν 2010-11, ο Τζενάρο Γκατούζο αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα που θα τον έθετε εκτός του επαναληπτικού, ξέφυγε. Έπιασε από τον λαιμό τον βοηθό προπονητή των Λονδρέζων, Τζο Τζόρνταν και τον έσπρωξε, μετά από έντονη λογομαχία και όντας εκτός ελέγχου.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ιταλός αναγνώρισε το λάθος του: "Εχασα τον έλεγχο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανα. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ημουν εκνευρισμένος. Δεν ήθελα να μαλώσω με κάποιον παίκτη και το έκανα με αυτόν, αλλά ήταν λανθασμένη αυτή η ενέργειά μου".

Πάολο ντι Κάνιο

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)
© VIDEO GRAB

Γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, ο Πάολο Ντι Κάνιο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Το 1998 κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Άρσεναλ, ο Ιταλός βγήκε εκτός εαυτού και έσπρωξε τον διαιτητή, Πολ Άλκοκ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σωριαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια επέσυρε τιμωρία 11 αγωνιστικός και χρηματικό πρόστιμο 10.000 λιρών στον Ιταλό.

Χουανίτο - Ματέους

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Η φάση που σημάδεψε τον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1987 μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν αναμφίβολα το πάτημα του Χουανίτο στο λαιμό του Ματέους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο αμυντικός της Μπάγερν έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Γκαγέγκο σε ένα μαρκάρισμα και ο Τσέντο έκανε το ίδιο σπρώχνοντας τον Ματέους.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χουανίτο ολοκλήρωσε το έργο του συμπαίκτη του, πατώντας τον αντίπαλό του στο λαιμό! Η Ρεάλ έχασε τελικά με 4-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια και η UEFA επέβαλλε ποινή πέντε ετών στον Ισπανό που δεν αγωνίστηκε ξανά στην Ευρώπη.

Αντριάνο - Κανέιρα

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Σε αγώνα για τους ομίλους του Champions League το Νοέμβρη του 2004 μεταξύ Ίντερ και Βαλένθια, ο Αντριάνο φρόντισε να μας δείξει ικανότητές του στο... μποξ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Πορτογάλος Κανέιρα έκανε σκληρό φάουλ στον Αντριάνο και ο Βραζιλιάνος απάντησε χτυπώντας τον ταυτόχρονα και με τις δύο του γροθιές.

Όπως ήταν φυσικό αποβλήθηκε.

Ντιέγκο Μαραντόνα

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Ο Μαραντόνα δεν ξέχασε ποτέ το δολοφονικό τάκλιν του Γκοϊκοετσέα σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μπιλμπάο το Σεπτέμβρη του 1983, που λίγο έλειψε να του κοστίσει την καριέρα. Έτσι στο τέλος της σεζόν, όταν συναντήθηκαν ξανά οι δύο ομάδες στον τελικό Κυπέλλου, μετά τη λήξη του ματς ο Μαραντόνα ξέφυγε. Η ήττα της ομάδας του (1-0) σε συνδυασμό με τα προηγούμενα που είχε με τον παίκτη της Μπιλμπάο, έβγαλαν τον Αργεντινό εκτός ελέγχου, ο οποίος με τη βοήθεια του Μιγκέλι, άρχισε να μοιράζει κλωτσιές δεξιά και αριστερά.

Ο "Ντιεγκίτο", αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της κλωτσοπατινάδας (Μιγκέλι, Κλος, Γκοϊκοετσέα, Ντε Αντρές και Σαράμπια) τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό τριών μηνών, γεγονός που συνέβαλε και στην αποχώρηση του Αργεντινού από την Μπαρτσελόνα, με προορισμό την Νάπολι.

Λουίς Φαμπιάνο - Κάρλος Ντιόγκο

Sevilla's players Luis Fabiano (L) fights with Real Zaragoza's players Diogo (C) as goalkeeper Cesar Sanchez (R) tries to stop them after their Spanish League match at Romareda stadium, in Zaragoza 06 January 2007. Zaragoza won 2-1. AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE

(Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images)
Sevilla's players Luis Fabiano (L) fights with Real Zaragoza's players Diogo (C) as goalkeeper Cesar Sanchez (R) tries to stop them after their Spanish League match at Romareda stadium, in Zaragoza 06 January 2007. Zaragoza won 2-1. AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης της Σαραγόσα με τη Σεβίλλη (2-1) για την Primera Division την σεζόν 2006-2007, ο Λουίς Φαμπιάνο με τον Κάρλος Ντιόγκο μετέτρεψαν το γήπεδο σε ρινγκ. Οι δυο τους λογομάχησαν αρχικά, με τον Φαμπιάνο να πιάνει από τον λαιμό τον παίκτη της Σαραγόσα κι εκείνος να απαντά με ένα δεξί κροσέ.

Στη συνέχεια, ο καυγάς πήρε διαστάσεις με τους δυο τους να ανταλλάσσουν μερικές μπουνιές πριν προλάβουν να επέμβουν οι συμπαίκτες τους και να τους χωρίσουν. Και μπορεί αργότερα να ζήτησαν συγνώμη για το περιστατικό και να καταδίκασαν τις ενέργειες τους, όμως αυτό φυσικά δεν απέτρεψε την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία από να τους επιβάλλει ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών.

Κριστιάν Καρεμπέ - Γιάννης Οκκάς

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Το ματς της 23ης Φεβρουαρίου του 2003 στη Ριζούπολη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (4-3) έμεινε στην ιστορία κυρίως για το επεισόδιο μεταξύ του Κριστιάν Καρεμπέ με τον Γιάννη Οκκά. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μετά από ένα σκληρό φάουλ του παίκτη του ΠΑΟΚ στον Γάλλο, ο δεύτερος πήγε να του ζητήσει το λόγο, ρίχνοντάς του κουτουλιά. Στη συνέχεια της φάσης και όντας εκτός εαυτού, ο Καρεμπέ έκανε ένα "κεφαλοκλείδωμα" στον Οκκά, με πλήθος παικτών να τρέχει να τους χωρίσει.

Χωρίς να έχει ηρεμήσει ούτε στο ελάχιστο, ο Γάλλος επιτέθηκε με γροθιές και στον Παντελή Καφέ, ενώ χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο μισός πάγκος των "ερυθρολεύκων" για να τον συγκρατήσει. Όπως υποστήριξε αργότερα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Οκκάς του είχε κάνει ρατσισική επίθεση.

BONUS: Ελίζαμπεθ Λάμπερτ

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν εκτός ελέγχου (VIDEOS)

Κι αν νομίζετε ότι αυτά γίνονται μόνο σε αγώνες μεταξύ ανδρών, είστε γελασμένοι. Δείτε το παρακάτω VIDEO με τα δολοφονικά μαρκαρίσματα (χτυπήματα, τράβηγμα μαλλιών, σπρωξίματα) της Ελίζαμπεθ Λάμπερτ (Νιου Μέξικο), κόντρα στις μισές αθλήτριες της Mars BYU και αναθεωρείστε. Η κυρία αυτή βάζει κάτω τους περισσότερους από την παραπάνω λίστα!

Διαβάστε ακόμη:

Κλωτσιά του Kριστιάνο Ρονάλντο και αποβολή (VIDEO)

Κριστιάνο, αγόρι μου, τι σου συμβαίνει; (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK