Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

Υπάρχουν παίκτες που μπήκαν στη ζωή μας με... μαλλί, αλλά σταδιακά το άφησαν πίσω τους. Δεν άφησαν όμως το ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί από τόσο μικρή ηλικία άρχισαν να χάνουν τις πολύτιμες τρίχες τους. Το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που από μικρή κιόλας ηλικία χάνουν σταδιακά τα μαλλιά τους. Τα παραδείγματα γνωστών άσων των γηπέδων που είδαν την πλούσια... κόμη τους να χάνεται. Το ταλέντο τους όμως όχι. Άλλωστε οι... τρίχες δεν παίζουν μπάλα. Ή μήπως παίζουν;

Σε αρκετές περιπτώσεις η απώλεια μαλλιών ρίχνει ψυχολογικά τα άτομα (όπως και τους αθλητές) ή τους στέλνει στους... ειδικούς για εμφυτεύσεις. Το μαλλί απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση, κάτι που οι κύριοι της παρακάτω λίστας μάλλον δεν θα το έλαβαν υπόψιν τους.

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα προς... αποφυγήν!

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Ο άσος του Ολυμπιακού έκανε τις πρώτες του ποδοσφαιρικές εμφανίσεις έχοντας αραιό, αλλά καταστανόξανθο μαλλί. Την γνωρίσαμε κάπως έτσι, αλλά σταδιακά οι τρίχες του άρχισαν να πέφτουν, μέχρι που πήρε την απόφαση να τα... ξυρίσει. Σήμερα ως παίκτης των "ερυθρόλευκων" έχει αποδεχθεί τον όρο "καραφλός".

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΖΙΝΤΕΝΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Ένας από τους μεγαλύτερους μέσους που γνώρισε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ζιντεντίν Ζιντάν είχε από πολύ μικρός αλωπεκία και από τα 22-23 του άρχισαν να πέφτουν σιγά σιγά τα μαλλιά του. Για τον Γάλλο ωστόσο αποδείχθηκε καλύτερο, αφού το "μπαμ" το έκανε καραφλός! Πάντως δείχνει να έχει... πέραση έτσι.

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Ποτέ δεν είχε καλή σχέση με τις... τρίχες ο Ολλανδός μέσος. Το λιγοστό μαλλί του με το οποίο μας συστήθηκε πριν περίπου μια δεκαετία χάθηκε στο χρόνο και λίγοι τον θυμούνται έτσι. Υπήρξε μια περίοδος που έπεσε ψυχολογικά, ίσως και λόγω της τριχόπτωσης και αυτό τον επηρέασε και στο χορτάρι. Δεν ξέρουμε αν φταίει όντως το... μαλλί, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισε να τα πάρει... κόντρα ανέβασε στροφές. Λέτε;

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

Κλασσική περίπτωση "χάνω μαλλιά από μικρός" είναι ο άσος της Γαλατάσαραϊ, Γουέσλι Σνάιντερ. Ο φίλος και συμπαίκτης του Άριεν Ρόμπεν στην Εθνική Ολλανδίας θα πρέπει να... κόλλησε. Από την εποχή που αγωνιζόταν στον Άγιαξ πριν περίπου δέκα χρόνια ο Σνάιντερ έβαλε ξυριστική και τα πήρε γιατί δεν άντεχε. Τελικά φαίνεται να το προτιμάει έτσι. Το ίδιο και η σέξι σύντροφός του Γιολάντε Καμπάου. Ποιοι είμαστε εμείς να του την... πούμε;

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΓΟΥΕΪΝ ΡΟΥΝΕΪ

O Άγγλος μέσος της Γιουνάιτεντ έχει γίνει κατά καιρούς πρωτοσέλιδο παγκοσμίως χάρη στις... τρίχες του. Βλέπετε είχε από μικρός πρόβλημα αλλά δεν μπορούσε να το αποδεχθεί. Το έψαξε, το προσπάθησε, αλλά το μαλλί του δεν υπάκουε και την... έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Ο Ρούνεϊ όμως δεν το πήρε καθόλου καλά. Αρχικά αποφάσισε να τα ξυρίσει τελείως. Μετά το μετάνιωσε και είπε να κάνει εμφύτευση για να θυμηθεί ξανά την πλούσια κόμη του. Γενικά ασχολείται με... τρίχες.

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΠΑΜΠΛΟ ΣΑΜΠΑΛΕΤΑ

Της ίδιας σχολής με τους κυρίους της λίστας και ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πάμπλο Σαμπαλέτα μπορεί φέτος να πάτησε τα 31, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια δείχνει κατά πολύ μεγαλύτερος! Κι αυτό γιατί άρχισε να χάνει τα μαλλιά του από τα 24. Στην αρχή στο μπροστινό μέρος της κεφαλής του, ενώ στη συνέχεια και στο υπόλοιπο, κάτι που δεν του άφησε επιλογή. Πήγε στον προσωπικό του κομμωτή και τον έβαλε να του τα πάρει όλα. Πάμπλο θα έπρεπε να προσέχεις περισσότερο.

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΑΝΤΡΕΣ ΙΝΙΕΣΤΑ

Το αστεράκι των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ο αγαπημένος παίκτης των "μπλαουγκράνα", Αντρές Ινιέστα, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πώς έχει σταματήσει να αγχώνεται για το μαλλί του. Ποτέ δεν είχε... αφάνα, αλλά πάντα είχε μια συμπαθητική κόμη. Μάλλον όμως οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά και ο ένας έπρεπε να αποχωρήσει. Ο "Αντρεσίτο" ωστόσο δεν έχασε το κουράγιο του. Τώρα αν χρησιμοποίησε κάποια ειδική αγωγή για το μαλλί του δεν το γνωρίζουμε. Συνέχισε πάντως το ίδιο δυναμικά και δεν σταμάτησε να μαζεύει τίτλους. Με ή χωρίς μαλλί. Τι σημασία έχει;

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΖΕΡΒΙΝΙΟ

Για τον συγκεκριμένο δεν τα ξέραμε, μέχρι που έγινε η τρομερή αποκάλυψη σε αγώνα της Ρόμα. Ο Ζερβίνιο μας είχε συνηθίσει σε ένα μακρύ μαλλί το οποίο έπιανε με μια κορδέλα, όμως για κακή του τύχη, η κορδέλα αυτή του έφυγε και έγιναν οι συγκλονιστικές αποκαλύψει. Ο πρώην άσος της Ρόμα δεν έχει καθόλου μαλλί στο μπροστινό της κεφαλής του, αλλά είχε καταφέρει να το κρύψει από τα φώτα της δημοσιότητας. Από ανασφάλεια; Μπορεί. Πάντως τα είχε καταφέρει εξαιρετικά τόσα χρόνια να μας ξεγελάσει. Μετά την αποκάλυψη βέβαια αποφάσισε να πάει στην Κίνα! Λέτε να ντράπηκε τόσο;

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΙΛ

Τον αφήσαμε τελευταίο γιατί ακόμα μπορεί και να το σώσει! Ο Γκάρεθ Μπέιλ μπορεί να έχει αφήσει μακρύ μαλλί τα τελευταία χρόνια, όμως σε αγώνα της Ρεάλ ο φακός κατάφερε να "τσακώσει" ένα μεγάλο... κενό στο κεφάλι του. Μια άβολη στιγμή για τον Ουαλό που φαίνεται πώς δεν μπορεί να δεχθεί ότι στα 27 του, ήδη κάποιες τρίχες του τον αποχαιρετούν. Ωστόσο αν ακολουθήσει το σωστό δρόμο, έχει ακόμη μια ευκαιρία. Ακούς Γκάρεθ;

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

Η γνώμη του ειδικού

Το Contra.gr λοιπόν ζήτησε τη γνώμη του ειδικού για να λύσει το μυστήριο της... τρίχας. Μιλήσαμε με έναν ειδικό της Frezyderm, ζητώντας να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται το φαινόμενο της απώλειας μαλλιών στους ποδοσφαιριστές. Και οι απαντήσεις του μας κατατόπισαν αρκετά.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ

Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο της απώλειας μαλλιών στους αθλητές σε τόσο νεαρή ηλικία;

"Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο ορμονοεξαρτώμενο και είναι φυσικό οι υψηλές τιμές ανδρογόνων στους εφήβους και πολύ νέους αθλητές να επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών".

Ποιοι άλλοι παράγοντες μπορεί να το επηρεάζουν;

"Άλλοι παράγοντες είναι το πολύ συχνό λούσιμο, ίσως και 2 φορές την ημέρα, τα ακατάλληλα σαμπουάν, η υπερβολική χρήση gel, η διατροφή που δεν περιλαμβάνει αρκετά φρούτα και λαχανικά".

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

Υπάρχουν προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να το σταματήσουν;

"Μια σειρά τριχοτονωτικών προϊόντων που βασίζονται στα αμινοξέα, τις βιταμίνες και τα φυτικά εκχυλίσματα, όπως η σειρά HAIR FORCE (σαμπουάν, λοσιόν, μονοδόσεις, μάσκα, κάψουλες) τονώνουν και ενδυναμώνουν την τριχοφυΐα".

Αυτά τα προϊόντα θα έχουν και κάποια άλλη επίδραση στον οργανισμό;

"Τα προϊόντα της σειράς HAIR FORCE δεν έχουν καμία άλλη δράση στον οργανισμό ούτε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια".

Το φαινόμενο της τριχόπτωσης σε έναν αθλητή μπορεί να σχετίζεται και με κάποιο άλλο πρόβλημα του οργανισμού του;

"Πιθανόν να υπάρχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών όπως μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία (λόγω κακής διατροφής), έλλειψη σιδήρου, να συνυπάρχει πρόβλημα με τον θυροειδή ή να λαμβάνονται φαρμακευτικές αγωγές".

Και κάτι ακόμα…

Επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την τριχόπτωση και πού οφείλεται, ήρθαμε να ξεδιαλύνουμε την υπόθεση.

Μύθος #1 : τα γονίδια της τριχόπτωσης οφείλονται μόνο στην μεριά της μητέρας

Μέγα ψέμα, φταίνε και οι δύο που "ζούμε χώρια"… αγαπημένη τρίχα…

Μύθος #2 : Οι φαλακροί άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης

Ούτε τα μακριά πόδια ή τα χέρια αλλά ούτε η φαλάκρα είναι ένδειξη υψηλότερων ποσοστών τεστοστερόνης. Δυστυχώς.

Μύθος #3 : Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση

Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα μαλλιά τους

Οι τρίχες που βλέπουμε στο μπάνιο μας οφείλονται στην εναλλαγή του προγράμματός μας όταν λουζόμαστε. Όσο πιο αραιά, τόσο πιο πιθανό να προκαλέσουμε τριχόπτωση.

Μύθος #4 : Όταν γκριζάρει η τρίχα, σταματάει η τριχόπτωση

Το γκριζάρισμα οφείλεται στο ότι η τρίχα χάνει τη μελανίνη που είχε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την τριχόπτωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK