Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται οικογενειακή και συγκεκριμένα αδελφική υπόθεση. Βρήκαμε αδέρφια -Έλληνες και ξένους- που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και σας τα παρουσιάζουμε.

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Το όνειρο των περισσότερων πιτσιρικάδων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι να γίνουν κάποια στιγμή επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πολλοί λίγοι είναι, όμως, αυτοί που ξεκινάνε το ποδόσφαιρο ως χόμπι και στη συνέχεια καταφέρνουν να παίξουν σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες οικογένειες που δεν έχουν βγάλει μόνο έναν ποδοσφαιριστή, αλλά έχουν δύο, τρία, τέσσερα ή ακόμα και εφτά αδέλφια που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα. Πάμε να δούμε τα αδέρφια που έχουν περάσει από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Άγγελος και Στέφανος Μπασινάς

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Ο Άγγελος Μπασινάς ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Παιανίας, έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Στέφανος, αγωνιζόταν κυρίως σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, έχοντας και ένα σημαντικό πέρασμα από τον Εθνικό Αστέρα.

Χρήστος και Τάσος Δώνης

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Οι γιοι του Γιώργου Δώνη έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αφού έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις ακαδημίες της Παιανίας. Ο Χρήστος αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Τάσος έχει δοθεί από την Γιουβέντους δανεικός στη Σασουόλο.

Θανάσης και Βασίλης Καραγκούνης

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Ο Βασίλης Καραγκούνης ανήκει στον Ολυμπιακό και δόθηκε τα δύο τελευταία χρόνια δανεικός σε Άρη και Ρετζίνα, ενώ ο Θανάσης μετά από 4 γεμάτες σεζόν στον Ατρόμητο, πήγε στην ολλανδική Τσβόλε στην οποία αγωνίζεται από πέρυσι.

Άλμπερτ και Σίτο Ριέρα

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Ο Άλμπερτ ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στον Ολυμπιακό το 2010, αλλά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που δημιούργησε το όνομά του. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008 είχε έρθει ο Σίτο δανεικός στον Πανθρακικό, ενώ από το 2009 μέχρι το 2011 φόρεσε με ιδιαίτερη επιτυχία τη φανέλα του Πανιωνίου.

Βασίλης και Στέφανος Μπορμπόκης

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Ο Στέφανος Μπορμπόκης ταύτισε το όνομά του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού με τον "δικέφαλο" έφτασε τς 214 συμμετοχές από τα μέσα του '80 μέχρι τα μέσα του '90. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Εδεσσαϊκό, Ηρακλή, Άρη και Καλαμαριά.

Ο Βασίλης πέρασε από την Τούμπα, από την Καλαμαριά, δύο φορές από την ΑΕΚ ενώ αγωνίστηκε σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Ντέρμπι Κάουντι.

Άρης και Θεόφιλος Καρασσαβίδης

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Έχουν αγωνιστεί και οι δύο στην Εθνική Ελλάδος. Ο Άρης είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και έκανε κυρίως καριέρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και στον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του ο Θεόφιλος αγωνίστηκε σε Απόλλωνα, Ολυμπιακό, Πανιώνιο και ομάδες μικρών κατηγοριών της Ιταλίας.

Παντελής και Κώστας Καπετάνος

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Τα δύο αδέρφια έχουν πλέον 30αρίσει και έχουν ήδη βάλει μπόλικες ομάδες στο βιογραφικό τους. Ο Παντελής, ο ο οποίος κάνει φέτος μια αρκετά καλή σεζόν με την Ξάνθη, έχει περάσει μεταξύ άλλων από Ηρακλή, ΑΕΚ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Κλουζ, ενώ ο Κώστας ο οποίος παίζει στον Ολυμπιακό Βόλου έχει περάσει από Ηρακλή, Πανιώνιο, Άρη, Κέρκυρα και Πανθρακικό.

Χοσάμ και Ιμπραΐμ Χασάν

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Τα αδέρφια Χασάν από την Αίγυπτο πέρασαν από την Τούμπα τη σεζόν 1990-91. Ο Χοσάμ έπαιξε σε 19 ματς και έβαλε 4 γκολ, ενώ ο Ιμπραΐμ αγωνίστηκε σε 24 ματς και σκόραρε 5 φορές.

Μπρούνο και Ζεράλδο Άλβες

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Σε διαφορετικά φεγγάρια φόρεσαν και οι δύο την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Μπρούνο ήρθε δανεικός από την Πόρτο το 2005 την εποχή Σάντος-Ντέμη στο "δικέφαλο" και μετά έκανε σπουδαία καριέρα στην Πόρτο και στην Ζενίτ. Ο Ζεράλδο έπαιξε 3 χρόνια στην ΑΕΚ (2007-2010), ενώ πλέον βρίσκεται στη Ρουμανία.

Χρήστος, Θανάσης και Σπύρος Δημόπουλος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1983-84 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1983-84 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0 INTIME SPORTS

Και οι τρεις Δημόπουλοι αγωνίστηκαν στην θέση του επιθετικού. Ο Χρήστος είχε το παρατσούκλι ο "φονιάς" και έχει κάνει καριέρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Θανάσης συναντήθηκε με το Χρήστο για 2 1/2 χρόνια στο "τριφύλλι", ενώ πέρασε και από Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Ο Σπύρος έπαιξε κυρίως σε μικρότερες κατηγορίες, ενώ στην πρώτη Εθνική αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κορίνθου.

Ίλια και Βλάνταν Ίβιτς

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Η αρχή με την οικογένεια Ίβιτς και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 90' όταν ο Ίλια ήρθε στον Ολυμπιακό από τον Ερυθρό Αστέρα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Άρη και ΑΕΚ. Από ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ, πέρασε ο Βλάνταν με τα χρόνια του στον "δικέφαλο" του Βορρά να είναι τα καλύτερα του στην Ελλάδα.

Αρμάν και Αρταβάζ Καραμιάν

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Οι δίδυμοι Αρμένιοι Καραμιάν πέρασαν το 2003 από την Παναχαϊκή, τη φανέλα της οποία φόρεσαν από 15 φορές ο καθένας. Νωρίτερα, είχαν αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες της Αρμενίας και στη συνέχεια στο μισό ρουμανικό πρωτάθλημα.

Στέφανος και Θεόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Ο Στέφανος αγωνίζεται από την προηγούμενη σεζόν στον Παναιτωλικό, ενώ ο Θοδωρής ήταν μέλος της φετινής Νίκης Βόλου, η οποία εγκατέλειψε νωρίς το πρωτάθλημα.

Γιάννης, Νίκος, Απόστολος και Παναγιώτης Σκόνδρας

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

Τέσσερα αδέρφια ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τα τρία είναι επαγγελματίες. Ξεκίνησαν και οι τέσσερις από τον Ασκληπιό Τρικάλων και ο πιο γνωστός είναι ο Γιάννης του ΠΑΟΚ. Ο Αποστόλης παίζει στον ΠΑΣ Γιάννενα και ο Νίκος στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Παναγιώτης, ο 4ος της παρέας αγωνίζεται στην Δ΄Εθνική.

Βασίλης, Γιάννης, Γιώργος, Ντίνος, Λεωνίδας, Αριστείδης και Στέλιος Ανδριανόπουλος

Related content

Οι 5 πρώτοι αποτέλεσαν την "θρυλική" πεντάδα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος. Ο μικρότερος Στέλιος φόρεσε και αυτός την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ο Αριστείδης αγωνίστηκε στον Πειραϊκό.

Για περισσότερα ποδοσφαιρικά αδέρφια

News 24/7

24MEDIA NETWORK