Το 3015 η Βενεζουέλα θα έχει τα περισσότερα Μουντιάλ!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει 168 πρωταθλήματα, η Ρεάλ 108 Champions League και η Λάτσιο 48 Europa League σε γήπεδα που χωράνε πάνω από 500.000 φιλάθλους. Όχι δεν τρελαθήκαμε, απλώς ένας Άγγλος αποφάσισε να παίξει Football Manager μέχρι τη σεζόν 3015 (!)

Το 3015 η Βενεζουέλα θα έχει τα περισσότερα Μουντιάλ!

Αν βαρέθηκες να βλέπεις ποδόσφαιρο, μιας και τα περισσότερα Champions League καταλήγουν στα "χέρια" των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ενώ οι Βραζιλιάνοι και οι Γερμανοί κατακτούν τα περισσότερα Μουντιάλ, κάνε λίγη υπομονή, το 3015 τα πράγματα θα έχουν αλλάξει.

Δεν είμαστε, βέβαια, σίγουροι αν θα έχουν ανατραπεί οι ισορροπίες στο πραγματικό ποδόσφαιρο, αλλά στο "Football Manager" του 3015 η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό χάρτη θα είναι αρκετά διαφορετική, με βάση το "save" του χρήστη "Lorf_Yimzo", ο οποίος ξεκίνησε να παίζει το "Football Manager 2015" και έφτασε μέχρι το έτος 3015.

Ο "Lorf_Yimzo" ενθουσιασμένος από τα πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο την επόμενη χιλιετία, θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους χρήστες. H αγγλική ιστοσελίδα Squawka.com τον βρήκε, μίλησε μαζί του και εμείς σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα που ειπώθηκαν:

"Στα περισσότερα fora για το Football Manager τα "save" φτάνουν εώς και 200 χρόνια από το σήμερα. Έτσι αποφάσισα να το πάω λίγο πιο πέρα. Θεώρησα πως θα ήταν αρκετά κουλ να φτάσω τα 1000 χρόνια παιχνιδιού, όπως και το έκανα σε 58 πραγματικές ημέρες".

"Save" όπως αυτό κοινοποιούνται πολύ συχνά στα fora της "Sports Interactive", της εταιρείας που έχει δημιουργήσει το παιχνίδι. Πολλοί παίκτες επιλέγουν το "holiday" mode προκειμένου να δουν πως διαμορφώνονται οι ποδοσφαιρικές ισορροπίες στο μέλλον. Κάτι, όμως, παρόμοιο με το "save" του "Lorf_Yimzo" δεν έχει ξαναγίνει.

Η ταχύτητα του παιχνιδιού

"Τα πρώτα 100 χρόνια κύλησαν χωρίς προβλήματα. Το παιχνίδι "έτρεχε" με την ίδια ταχύτητα που τρέχει και στο ξεκίνημα. Μου έπαιρνε ένα οχτάωρο για να περάσουν 16-20 χρόνια. Μετά από τον πρώτο αιώνα στον ίδιο χρόνο έβγαζα τα μισά χρόνια και φοβήθηκα πως από το 2400 θα γινόταν εξαιρετικά αργό. Για έναν αδιευκρίνιστο, όμως, λόγο η ταχύτητα έμεινε σταθερή μέχρι και το 3015".

Οι τίτλοι στην Premier League

Όσον αφορά τους τίτλους, ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Άρσεναλ στο μέλλον χάνουν την αίγλη τους και τα πρωτεία στο Νησί παίρνουν η Μπέρνλι και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Συγκεκριμένα η Σέφιλντ όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα φτάνει τα 168 πρωταθλήματα(!), ενώ το ματς που συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο ήταν αυτό μεταξύ της Μπέρνλι και της Πρέστον τον Μάρτιο του 2843 με 112.278 θεατές.

Το 3015 η Βενεζουέλα θα έχει τα περισσότερα Μουντιάλ!


"Το αγαπημένο μου κομμάτι όλης αυτής της χιλιετίας ήταν οι απίστευτοι συνδυασμοί ομάδων που δημιουργούνταν κατά περιόδους στην Premier League. Είναι εντελώς παρανοϊκό να βλέπεις να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία η St. Albans (τώρα αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα) και η Metropolitan Police (επίσης ομάδα τοπικών πρωταθλημάτων) με την Άρσεναλ και την Τότεναμ".

Όσον αφορά τα οικονομική κατάσταση στον κόσμο, μάλλον ξεσπάει παγκόσμια οικονομική κρίση μετά το 2050, αφού το ρεκόρ χρημάτων που δόθηκαν για μεταγραφή κάποιου παίκτη έγινε μόλις το 2044, όταν η Κόβεντρι πλήρωσε 114.000 ευρώ στην Μπορντό για κάποιον Τζέρεμι Λανουά.

Μπορεί στην Premier League τα ρεκόρ των περισσότερων γκολ και ασίστ να καταρρίφθηκαν σχετικά σύντομα, ωστόσο κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη με τα ρεκόρ των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League, τα οποία έμειναν ακατάρριπτα για ολόκληρη την χιλιετία.

"Το μόνο μου παράπονο είναι ότι στην ουσία η ισορροπία όσον αφορά την δυναμικότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων παρέμεινε σταθερή. Παρόλα αυτά, η άσημη φινλανδική HIFK κάποια στιγμή έφτασε να αξίζει δισεκατομμύρια ευρώ".

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μέσα, στην πορεία του χρόνου, κάποιες αξίες έμειναν σταθερές. Η μεγαλύτερη από αυτές ακούει στο όνομα "Ρεάλ Μαδρίτης". Από τις 10 κατακτήσεις Champions League που είχε το 2015 έφτασε τις 108 το 3015, διατηρώντας δικαίως τον τίτλο της "Βασίλισσας" της Ευρώπης.

Το 3015 η Βενεζουέλα θα έχει τα περισσότερα Μουντιάλ!

Η μοναδική αναφορά που γίνεται σε ελληνική ομάδα, είναι ότι ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2397/98 αποτελεί την πιο σκληρή ομάδα του Champions League, αφού μέσα σε μία σεζόν παίρνει 32 κίτρινες και 6 κόκκινες. Για κατάκτηση κάποιας ευρωπαϊκής "κούπας", ούτε λόγος.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η Σέλτικ έχει το ρεκόρ εισιτηρίων στο Champions League με μέσο όρο 576.199 εισιτήρια! Δεν μπορούμε να φανταστούμε σε τι χωρητικότητες έχουν φτάσει τα γήπεδα εκείνα τα χρόνια.

Το 3015 η Βενεζουέλα θα έχει τα περισσότερα Μουντιάλ!

(Στο Europa League διαπρέπει η Λάτσιο με 48 τρόπαια)

Όσον αφορά το διεθνές επίπεδο, η Ολλανδία κατάφερε επιτέλους να κερδίσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο το 2586, ενώ η Αγγλία φτάνει συνολικά τις 40 κατακτήσεις. Η χώρα που αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη παγκοσμίως είναι η Βενεζουέλα, η οποία παθαίνει "υπερκούπωση" από κάμποσες κατακτήσεις Μουντιάλ. "Μάλλον η Βενεζουέλα στον μέλλον ξεπερνάει τα προβλήματα που έχει με τα καρτέλ ναρκωτικών και αρχίζει να επενδύει στο ποδόσφαιρο".

Ο "Lorf_Yimzo" στον μαραθώνιο του "έτρεχε" μόνο το αγγλικό πρωτάθλημα. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γινόταν κάτι αντίστοιχο με την ελληνικό. Αν κάποιος, κάπου, κάποτε κάνει κάτι αντίστοιχο μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας.

Διαβάστε ακόμη:

Φέρτε πίσω το Championship Manager των 90's!

Για περισσότερο FM

News 24/7

24MEDIA NETWORK