Οι Broncos θριάμβευσαν στο 50ο Super Bowl!

Σε έναν τελικό που οι άμυνες έπαιξαν τον κύριο λόγο, οι Denver Broncos επικράτησαν των Carolina Panthers με 24-10 και κατέκτησαν το τρίτο Super Bowl της ιστορίας τους. Μεγάλη βραδιά για τον Πέιτον Μάνινγκ που στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του!

Οι Broncos θριάμβευσαν στο 50ο Super Bowl!

Οι Denver Broncos ήταν οι μεγάλοι νικητές του 50ου Super Bowl, επικρατώντας των Carolina Panthers με 24-10 και στέφθηκαν πρωταθλητές για τρίτη φορά στην ιστορία τους!

Από νωρίς στο "Levi's Stadium" της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Συνολικά 71.088 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον μεγάλο τελικό, ενώ εκατομμύρια ήταν αυτοί που στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να τον παρακολουθήσουν.

Εκεί λοιπόν, οι Broncos ξεκίνησαν καλύτερα με 10-0 στο πρώτο τέταρτο, χάρη σε ένα field goal κι ενα touchdown. Οι Panthers, που ήταν το απόλυτο φαβορί του αγώνα, βρήκαν κάποια καλά τρεξίματα από τον Νιούτον και μείωσαν σε 10-7 με touchdown, με τρομερό άλμα στο δεύτερο τέταρτο.

Παρότι ο Μάνινγκ δεν ήταν πολύ αποδοτικός, το Ντένβερ βρήκε field goal και πήρε τρεις πόντους μέχρι το ημίχρονο 13-7. Στο τρίτο τέταρτο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι άμυνες, με τους Broncos να βρίσκουν άλλους τρεις πόντους και να φτάνουν στο 16-7, ενώ στο τελευταίο τέταρτο, αν και οι Pathers πάλεψαν (μείωσαν σε 16-10), δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ήταν ένας τελικός που κρίθηκε στις αμυντικές επιδόσεις και στα λάθη. Οι Broncos, είχαν την καλύτερη άμυνα της σεζόν και περιόρισαν την καλύτερη επίθεση, αυτή των Panthers στους 10 πόντους! Είχαν τακτική, είχαν υπομονή, είχαν και τύχη.

Αγχωμένοι παρουσιάστηκαν οι Panthers στο δεύτερο τελικό της ιστορίας της, πλήρωσαν τη βιασύνη και την έλλειψη ψυχραιμίας ακόμη και σε εύκολες φάσεις. Ο Νιούτον, MVP της κανονικής περιόδου εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε ν' αναπτύξει το επιθετικό παιχνίδι του.

Ήταν μια δίκαιη νίκη για το Ντένβερ και το καλύτερο δώρο στον 39χρονο πλέον Πέιτον Μάνινγκ που αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, την ώρα που σήκωνε το δεύτερο τρόπαιο της τεράστιας καριέρας του.

Ο Βον Μίλερ των Broncos αναδείχθηκε σε MVP του παιχνιδιού. Πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα την άμυνα της ομάδας του.

Να σημειωθεί φυσικά πως στο ημίχρονο του αγώνα, προσέφεραν υπέροχο θέαμα, το βρετανικό συγκρότημα Coldplay, καθώς και οι Special Guests, Beyonce, Μπρούνο Μαρς και Μαρκ Ρόνσον.

Δείτε το VIDEO:

Η Lady Gaga από την άλλη κλήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK