Πανελλήνιο ο Βαζαίος και νέες επιτυχίες

Νέες μεγάλες επιτυχίεςγια την κολυμβητική μας ομάδα στο 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν σημειώθηκαν στους πρωινούς προκριματικούς της 4ης ημέρας για το άθλημα.

Πανελλήνιο ο Βαζαίος και νέες επιτυχίες

Ο Ανδρέας Βαζαίος, στα 200μ μικτή ατομική κατέρριψε πανηγυρικά το πανελλήνιο ρεκόρ του Ρωμανού Αλυφαντή από το 2009 (1:59.41) και με την επίδοσή του 1:58.92 προκρίθηκε με την 5η κορυφαία επίδοση στη 16άδα των ημιτελικών, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα του, βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση ακόμη και στον τελικό του αγωνίσματος.

Μετά το Στέφανο Δημητριάδη χθες και η Νόρα Δράκου έκανε εκπληκτική κούρσα στα 50μ ύπτιο και προκρίθηκε με τον 12ο καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό του απογεύματος. Η πατρινή πρωταθλήτριά μας, με χρόνο 28.35, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και βρέθηκε λίγο πιο πάνω από το Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα, το οποίο κατέχει η ίδια, με 28.25. Ο απογευματινός ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17:42.

Εκτός ημιτελικών έμειναν Κρίστιαν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης στα 100μ ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την 20η και 26η θέση αντίστοιχα. Ο Γκολομέεβ ήταν 6ος στη 10η προκριματική σειρά με 49.12, ενώ ο Μελαδίνης με 49.47 ήταν 9ος στην 11η προκριματική σειρά.

Η Άννα Ντουντουνάκη, παρά τη μεγάλη προσπάθεια της στον προκριματικό των 200μ πεταλούδα, έμεινε εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας την 26η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 10η στην τρίτη προκριματική σειρά, με χρόνο 2:13.69.

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Δημήτρης Αθυμαρίτης, προπονητής του Ανδρέα Βαζαίου, που μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη μεγάλη επιτυχία του αθλητή του: « Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Ανδρέα. Είχε δείξει ήδη από το Μαϊο, ότι μπορούσε να κολυμπήσει έναν τέτοιο χρόνο. Με σκληρή προετοιμασία και πολύ δουλειά του βγήκε, ενώ συνδυάστηκε και με Πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που είναι μια μεγάλη επιτυχία. Το θέμα είναι, μετά και την υπερπροσπάθεια το πρωί, να κάνει μια ακόμη καλή κούρσα το απόγευμα και να βρεθεί στον τελικό, κάτι που θα συνιστά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Θεωρώ ότι ο προκριματικός ήταν τα προεόρτια, ο Ανδρέας έχει δουλέψει πολύ για να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK