"I did it": Ο Ρόκι ανεβαίνει τα σκαλιά χωρίς μουσική!

Μία από τις πιο κλασικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου στην αρχική μορφή της. Η περίφημη και συνάμα εμβληματική σκηνή όπου ο Ρόκι Μπαλμπόα προπονείται στους δρόμους της Φιλαντέλφεια, χωρίς μουσική. Παρθένα εικόνα χωρίς μοντάζ. Απολαύστε το δυσεύρετο video.

"I did it": Ο Ρόκι ανεβαίνει τα σκαλιά χωρίς μουσική!

Μέσα από την ταινία "Creed", το αριστουργηματικά δομημένο έργο του Ράιαν Κούγκλερ, αναβιώνει μετά από χρόνια ο μύθος του Ρόκι Μπαλμπόα, του πιο φημισμένου πυγμάχου όλων των εποχών!

Ο Ιταλός "επιβήτορας", ένας μαχητής της ζωής και των ρινγκ, υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες στην ιστορία του σινεμά από το 1976 που πρωτοεμφανίστηκε στις αίθουσες. Λατρεύτηκε σαν να μην ήταν απλός ένας ήρωας του λευκού πανιού, λατρεύτηκε σαν να ήταν ένας από εμάς. Ένα παιδί που υπερέβη κάθε εμπόδιο και έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του.

Ο ίδιος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Η προπόνησή του στους δρόμους της Φιλαντέλφια οδηγό... επιβίωσης. Ακόμη και οι μη μυημένοι ξέρουν τη σκηνή με το αδιάκοπο τρέξιμο στις γειτονιές της πόλης και το επικό φινάλε στα 72 πέτρινα σκαλιά που οδηγούν στο Μουσείο της Τέχνης.

Στο Rocky ο Μπαλμπόα είναι μόνος. Αυτός, η γκρι φόρμα του, ο σκούφος, τα γάντια, η παγωνιά, η ανάσα και οι υψωμένες γροθιές του. Στο Rocky II τον γνωρίζουν πλέον όλοι. Τον χαιρετούν, τρέχουν μαζί του, τον αποθεώνουν, τον σηκώνουν στα χέρια. Η εικόνα στα "Rocky Steps" επαναλαμβάνεται με παραλλαγές στο τρίτο, στο πέμπτο και στο έκτο μέρος της σειράς, πλέον και στο "Creed".

Η πρώτη φορά θα είναι πάντα ξεχωριστή. Γιατί τότε ήταν ακόμη μόνος, άγνωστος, ασήμαντος. Η σκηνή φυσικά γυρίστηκε χωρίς τη μουσική υπόκρουση, αφού το "Gonna Fly Now" του Μπιλ Κόντι προστέθηκε εκ των υστέρων, "απογειώνοντας" όλο το κόνσεπτ.

Στο δυσεύρετο video μπορείτε ν' ακούσετε τις ανάσες του Σταλόνε μέχρι να φτάσει στο πλατύσκαλο, την ησυχία που επικρατεί την κραυγή και το... χαμηλόφωνο "I did it" πριν από το "χορευτικό".

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε ολόκληρη τη σκηνή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Photostop by Zastro: Ο Rocky λέει την αλήθεια

News 24/7

24MEDIA NETWORK