Ο μύθος της πυγμαχίας που έγινε... κυρία! (PHOTOS+VIDEO)

Ο μάνατζερ του Λένοξ Λούις, Φρανκ Μαλόνεϊ, ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ανθρώπους στην πυγμαχία της Μεγάλης Βρετανίας, δεν υπάρχει πια. Τη θέση του πήρε μια συμπαθής, εξηντάρα: Η αξιότιμη κυρία Κέλι Μαλόνεϊ! Διαβάστε την ιστορία της.

Ο μύθος της πυγμαχίας που έγινε... κυρία! (PHOTOS+VIDEO)

Ο άνθρωπος δίπλα στον πρωταθλητή

Η επαγγελματική πυγμαχία είναι μάλλον το πιο "ανδρικό" άθλημα στον κόσμο. Αποτελείται ως επί το πλείστον από μπράτσα, ιδρώτα, τεστοστερόνη, σκληρά βλέμματα, κομμένα αυτιά, απειλές και ατελείωτο trash talk. Δεν υπάρχει περιθώριο για ευαισθησίες και λοιπά "γυναικεία" συναισθήματα. Το στερεότυπο του μάτσο πρωταθλητή, δεν αφορά μονάχα τους ίδιους τους πυγμάχους αλλά ακόμα και τους μάνατζερ τους. Θυμηθείτε τον εμβληματικό Ντον Κινγκ.Ο Φρανκ Μαλόνεϊ υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος μάνατζερ. Μπήκε στην πυγμαχία στα είκοσι του ως προπονητής, αφού πρώτα είχε δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρο με ασήμαντα αποτελέσματα. Στο μποξ αντιθέτως φάνηκε από νωρίς ότι είχε το μάτι να αναγνωρίσει το ταλέντο και να το βοηθήσει να αναδειχτεί.

Ο Φράνκ Γουόρεν, ο πιο γνωστός και επιτυχημένος διοργανωτής αγώνων και μάνατζερ στο Νησί, τον πήρε δίπλα του και μαζί πέρασαν ολόκληρη τη δεκαετία του 80'. Το 1989 ο Μαλόνεϊ ανέλαβε τη διαχείριση του 24χρονου τότε Λένοξ Λιούς. Η επαγγελματική σχέση των δυο κράτησε μέχρι το 2001. Κάτι περισσότερο από μια δεκαετία δηλαδή, διάστημα στο οποίο ο Λιούς έγινε ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στον κόσμο, παγκόσμιος πρωταθλητής, με μεγάλες νίκες στο ενεργητικό του απέναντι σε μύθους όπως ο Εβάντερ Χόλιφιλντ κι ο Μάικ Τάισον. Ο Μαλόνεϊ βρισκόταν σταθερά στο πλευρό του Λιούς αλλά όχι μόνο. Έχοντας κερδίσει τη φήμη που του αναλογούσε, ο μάνατζερ του πρωταθλητή ανέλαβε πολλούς ακόμα πυγμάχους (μεταξύ των οποίων και ολυμπιονίκες), πήρε θέσεις σε οργανωτικές επιτροπές, έγινε τέλος πάντων μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του αθλήματος στην Βρετανία. Το 2013 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το χώρο. Μια απλή, λιτή ανακοίνωση που δεν προδίκαζε τη συνέχεια.

Η αποκάλυψη

Και ξαφνικά την περασμένη Κυριακή, μια καστανή, μεσήλικη κυρία έδωσε συνέντευξη στην Sunday Mirror: "Κάποτε ήμουν ο Φρανκ Μαλόνεϊ. Τώρα είμαι η Κέλι Μαλόνεϊ και θα ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου σαν γυναίκα!"Στη συνέντευξη-αποκάλυψη ο/η Μαλόνεϊ τόνισε ότι πάντα γνώριζε τι συνέβαινε με τον εαυτό του αλλά δεν είχε το θάρρος να το παραδεχτεί: "Από μικρό παιδί κατάλαβα ότι γεννήθηκα σε λάθος σώμα. Έβλεπα τα κορίτσια στο σχολείο και τα ζήλευα, ήθελα να είμαι σαν κι αυτά. Μεγαλώνοντας καταπιέστηκα και προσπάθησα να το κρύψω. Δεν γινόταν κι αλλιώς. Ήμουν στην πυγμαχία. Φαντάζεσαι να εμφανιζόμουν με φουστάνι και γόβες στη συνέντευξη τύπου πριν από ένα μεγάλο ματς του Λένοξ; Όχι, ο δικός μας κόσμος δεν σήκωνε ανθρώπους σαν εμένα. Αν ήμουν στη σόου μπιζ, στο θέατρο ή στη μουσική μάλλον θα είχα προχωρήσει στην αλλαγή νωρίτερα". Η αλλαγή στην οποία αναφέρεται η Κέλι Μαλόνεϊ συντελείται εδώ και δυο χρόνια. Περιλαμβάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου, αποτρίχωση, φωνητικά μαθήματα και πολλά ακόμα. Από τη στιγμή που το πήρε απόφαση, προσπάθησε να γίνει μια ολοκληρωμένη γυναίκα!

Αντιδράσεις

Η συνέντευξη όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Σχεδόν όλες ήταν θετικές. Πρώτος από όλους ο Λένοξ Λιούς δήλωσε ότι στηρίζει το δικαίωμα του πρώην μάνατζερ του να ζήσει όπως εκείνος θέλει και του ευχήθηκε κάθε ευτυχία. Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν κάμποσοι ακόμα παλιοί αθλητές και συνεργάτες του Μαλόνεϊ.Φυσικά υπήρξαν και εκείνοι που δεν κατάφεραν να διαχειριστούν την αλλαγή.

Με πρώτη από όλους τη σύζυγο του/της Μαλόνεϊ: "Την ώρα που της ανακοίνωνα την απόφαση μου ήθελα να πιάσω τα λόγια μου στον αέρα και να τα βάλω ξανά πίσω. Κατάλαβα αμέσως ότι δεν μπορεί να το αντέξει. Ήταν η πρώτη, με εξαίρεση τους ψυχοθεραπευτές μου, που έμαθε την αλήθεια. Λίγο μετά χωρίσαμε", εξήγησε η Κέλι για την διάλυση του γάμου του. Ως Φρανκ, ήταν παντρεμένος με την Τρέισι δεκαπέντε χρόνια και είχαν μαζί δυο κοριτσάκια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK