ΕΟΕ: Σε μηχανική υποστήριξη ο Κιλιγκαρίδης

Με επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ αποσαφηνίζεται ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης δεν απεβίωσε, όπως η ίδια ενημέρωσε λανθασμένα, αλλά είναι κλινικά νεκρός και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη. Νωρίτερα, πάντως, ο προπονητής του Ελληνα πρωταθλητή είχε επιβεβαιώσει στο Contra.gr τα θλιβερά νέα.

ΕΟΕ: Σε μηχανική υποστήριξη ο Κιλιγκαρίδης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ιατρικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την αποσύνδεση του 37χρονου αθλητή από τη μηχανική υποστήριξη, ωστόσο η ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία κατάφερε να κερδίσει μία ημέρα, προσμένοντας σε κάποιο θαύμα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο "ΑΠΕ - ΜΠΕ": "Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι' αυτό το τεράστιο λάθος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Ύστερα από λανθασμένη πληροφόρηση από την Ομοσπονδία κανόε καγιάκ, βγήκε η είδηση ότι ο πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης απεβίωσε. Με επόμενη ενημέρωση της ίδιας Ομοσπονδίας, αποσαφηνίστηκε ότι ο αθλητής εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK