Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην ποδηλασία και με τη βούλα του... εγγράφου

M' αυτό το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Contra.gr ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής γνωστοποιεί σ' όλα τα σωματεία μέλη την αρχειοθέτηση της μηνυτήριας αναφοράς για τον έλεγχο της ΓΓΑ στην ΕΟΠ.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην ποδηλασία και με τη βούλα του... εγγράφου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΠ, κ. Τερζής, αξιώνει με το παρόν έγγραφο να του ζητηθεί και δημόσια συγγνώμη από τους παράγοντες, που κατά τη γνώμη του "προσέβαλλαν βάναυσα την τιμή και την προσωπικότητά μου".

Είναι χρήσιμο να τονίσουμε ότι αφορά πτυχή και όχι το σύνολο της υπόθεσης. Το έγγραφο έχει ως εξής:

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ Γ.Γ.Α. ΣΤΗΝ Ε.Ο.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2012, 2013 ΚΑΙ 2014.

Εν όψει και της αυριανής Γ.Σ. της Ε.Ο.Π., θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τα σωματεία-μέλη για μια πρόσφατη σημαντική εξέλιξη σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε κατόπιν της διενέργειας του ελέγχου της Γ.Γ.Α. στην Ε.Ο.Π. για τα έτη 2012, 2013, 2014.

Είναι γνωστό ότι ποδηλατικοί διοικητικοί παράγοντες και άλλα πρόσωπα που δεν έχουν άμεση διοικητική ανάμιξη με το άθλημα της ποδηλασίας επιδίωξαν με συνεχείς αναληθείς και αβάσιμες λασπολογίες τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, σε δημόσιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε καταγγελίες τους στη Γ.Γ.Α. κατά τα έτη 2014 και 2015, σε βάρος της τότε Διοίκησης της Ε.Ο.Π., στην οποία ήμουν Πρόεδρος, και σε βάρος και εμού προσωπικά, να δημιουργήσουν στρεβλή εικόνα για τη Διοίκηση της Ε.Ο.Π., να με εξοντώσουν προσωπικά για την ικανοποίηση προσωπικών τους συμφερόντων και να προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη της Ε.Ο.Π. και εμού προσωπικά.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Γ.Γ.Α. στην Ε.Ο.Π. για τα έτη 2012, 2013 και 2014, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητήθηκε να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων για το γεγονός ότι ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Λάμπρος Βασιλόπουλος απασχολήθηκε από την Ε.Ο.Π. κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 και για το γεγονός ότι, κατά τους ισχυρισμούς μελών του Ελεγκτικού Συμβουλίου, δεν διενεργήθηκαν καθόλου διαγωνισμοί της Ε.Ο.Π. για τις μετακινήσεις των Εθνικών Ομάδων για τα έτη 2013 και 2014.

Τελικά κατόπιν διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, υποβολής εγγράφων εξηγήσεων και κατάθεσης πολλών μαρτύρων, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη ούτε κατ’ εμού ούτε κατά οποιουδήποτε άλλου μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. κατά την επίμαχη χρονική περίοδο ούτε κατά του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Λάμπρου Βασιλόπουλου και επομένως διαψεύστηκαν πανηγυρικά όλοι οι ποδηλατικοί διοικητικοί παράγοντες που διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν για διάπραξη αξιόποινων πράξεων από μέλη της Διοίκησης της Ε.Ο.Π. και για ορατούς κινδύνους φυλακίσεων.

Μετά από όλα τα παραπάνω, αναμένω στην αυριανή Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. τη δημόσια συγγνώμη των ποδηλατικών διοικητικών παραγόντων που προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μου, και επιφυλάσσομαι ρητά κάθε δικαιώματός μου.

26-10-2017

Θανάσης Τερζής".

Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα. Ουδέν μεμπτόν στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Το πολυσέλιδο πόρισμα των ελεγκτών προφανώς δεν έλεγε την αλήθεια. Άσχετα αν ο προηγούμενος Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο, ακόμα και δημοσίως, για "ασύλληπτες καταστάσεις που εντόπισε ο έλεγχος" (συνέντευξη Κοντονή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό "Κόκκινο" τον Ιούνιο του 2016).

Ποιος απ' όλους τους εμπλεκομένους λοιπόν λέει ψέματα; Γιατί να λένε όλοι την αλήθεια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Η υπόθεση σημειωτέον έχει τεθεί ολοκληρωτικά στο αρχείο ή όχι; Εδώ πρέπει να υπάρξει μία επίσημη απάντηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK