Με μετάλλια επέστρεψε η Εθνική ομάδα πίστας από τη Ρωσία

Με μια σειρά επιτυχιών ολοκληρώθηκε η αποστολή της Εθνικής μας στη Ρωσία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές μας από τις συνεχείς μετακινήσεις κατά τη συμμετοχή τους σε δύο Grand Prix, κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύτιμους βαθμούς αλλά και να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Με μετάλλια επέστρεψε η Εθνική ομάδα πίστας από τη Ρωσία

Ο απολογισμός μας στο Memorial Alexander Lesnikov στη Μόσχα, έφερε μια νίκη του Σαλπαδήμου στο αγώνισμα του Κέιριν την τελευταία ημέρα.

Ο ίδιος κατέλαβε την 5η θέση στα 200μ με χρόνο 10.503 ενώ ο έφηβος Αλέξης Ευδοκιμίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα ταχύτητας εφήβων (σπριντ) συνδυάζοντας την επιτυχία του με νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 10΄΄282 αντί 10΄΄370 που ήταν το προηγούμενο. Ο Γεωργιάδης στα 200μ είχε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 7ο χρόνο (10.658).

Συνολικά η παρουσία της Ελληνικής αποστολής ανδρών στο Grand Prix της Μόσχας είναι πετυχημένη. Ο Σωτήρης Μπρέτας κατέκτησε 5η θέση στους άνδρες (9,946), ο Χρήστος Βολικάκης την 11η θέση στο Σπριντ με χρόνο 10,000 και ο Καλογερόπουλος την 14η με χρόνο 10,059. Λίγο πιο πίσω ο Αγγελίδης στη 16η θέση και στην 22η ο Αντωνόπουλος που αγωνίστηκε τραυματίας από μια κακή πτώση στο προηγούμενο Grand Prix Tula.

Η τελευταία ημέρα για τους άνδρες έκλεισε με την 4η θέση του Χρήστου Βολικάκη στο Κέιριν. Ο Βολικάκης πέρασε στον τελικό αφού κέρδισε στον 1ο γύρο την σειρά του ( μαζί και τον νικητή του σπριντ της προηγούμενης ημέρας και κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων Max Niederlang). Στους ημιτελικούς, πέρασε με 3η θέση στον τελικό. Στον τελικό έγινε πολύ δυνατή κούρσα σε χρόνο 10.1. Το μετάλλιο χάθηκε κυριολεκτικά στο photo finish ως σαν αποτέλεσμα της εξάντλησης μιας σειράς αγώνων και ταξιδιών όλη την εβδομάδα πίσω από τους Ρώσους Surshin Nikita, Dmitriev Denis και το Γερμανό Assmus Richard. Ο Χρήστος Βολικάκης συγκέντρωσε ικανοποιητικούς βαθμούς για την πρόκριση στο Ρίο καθώς στους 3 αγώνες Κειρίν που αγωνίστηκε ήταν στον τελικό και στους τρεις κατακτώντας την 1η, 5η και τελικά στην Μόσχα στην 4η θέση.

Την αποστολή συνοδεύει εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο Γιάννης Καρυπίδης και ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βασιλόπουλος Λάμπρος ο οποίος δήλωσε:

“Τελείωσαν τα δύο πρώτα Grand Prix που συμμετείχε η ομάδα του σπριντ, έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που έχουμε βάλει από την αρχή της σεζόν. Για τους μεν U23 και τους έφηβους που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην χώρα μας οι επιδόσεις που πέτυχαν σε αυτούς τους αγώνες και οι θέσεις που κατέλαβαν δείχνουν ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Η ομάδα των ελίτ συγκέντρωσε βαθμούς πλήθος βαθμών για την Ολυμπιάδα του Ρίο που είναι ο απώτερος στόχος μας. Το πιο βασικό όμως είναι ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα ήρθαν χάρη στο πολύ καλό κλίματος που επικρατεί την ομάδα και από την άψογη συνεργασία που είχα οι αθλητές εντός και εκτός ποδηλατοδρομίου. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για την στήριξη από την αρχή της σεζόν. Οι αθλητές με την σειρά τους ευχαριστούν το Δ.Σ της Ε.Ο.Π.”

News 24/7

24MEDIA NETWORK