Εκτός μεταλλίων η Βουγιούκα στο Παγκόσμιο

Η Βάσω Βουγιούκα έχασε την ευκαιρία ν' ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας.

Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας η Βάσω Βουγιούκα.  Η Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε στην οκτάδα, αλλά στο καθοριστικό παιχνίδι ηττήθηκε 15-12 από την Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον.

Για να φτάσει έως την προημιτελική φάση η Βουγιούκα απέκλεισε διαδοχικά τη Γαλλίδα Μπρουνέτ με 15-9, τη Γερμανίδα Λίμπαχ με 15-10 και την Αμερικανίδα Βόζνιακ με 15-14. Η Βουγιούκα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-4 έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε με οριακή διαφορά.

Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές, η Μαρίνα Παΐζη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κι έφτασε ένα γύρο πριν το ταμπλό των 64. Στον όμιλο σημείωσε 4 νίκες και υπέστη 2 ήττες και στο νοκ άουτ αντιμετώπισε την Ζωή Βάχλας και επιβλήθηκε με 15-10. Η Βάχλας από τον όμιλο προκρίθηκε με 2 νίκες και 4 ήττες.

Στη σπάθη Ανδρών αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Μπούκας. Στον όμιλο σημείωσε 2 νίκες και υπέστη 4 ήττες. Στο πρώτο νοκ άουτ επιβλήθηκε του Τούρκου Αντ με 15-6, ενώ στο καθοριστικό παιχνίδι για να μπει στο ταμπλό των 64 έχασε πολύ δύσκολα από τον Γάλλο Μεντάτ με 15-11