Σπάνιο μάθημα ευ αγωνίζεσθαι από τον Στάθη Γεροσιδέρη

Απίστευτο συμβάν στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον προπονητή της Φλώρινας που σταμάτησε τον αγώνα γιατί τραυματίστηκε ο αντίπαλος τους της ομάδας του Πανελληννίου, με αποτέλεσμα να χάσουν το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας.

Σπάνιο μάθημα ευ αγωνίζεσθαι από τον Στάθη Γεροσιδέρη

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές από πλευράς οικονομικής και καιρικών συνθηκών, μαζεύτηκαν στο χωρίς θέρμανση παγωμένο ΟΑΚΑ, 120 επίλεκτα παιδιά του αθλήματος από όλη τη χώρα γεννημένα από το 1999 ως το 2003 και πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας παμπαίδων – παγκορασίδων.

Την Κυριακή το πρωί έγινε ο τελικός των παμπαίδων στο ομαδικό, που παίζεται με τρεις αθλητές από κάθε ομάδα. Οι αντίπαλες ομάδες που διεκδικούσαν το χάλκινο μετάλλιο ήταν ο Πανελλήνιος και η Φλώρινα. Ενώ προηγείτο ο Πανελλήνιος τραυματίστηκε ο νεαρός αθλητής του Θωμάς Ξύδης. Τότε ο προπονητής της Φλώρινας πρώην πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης Στάθης Γεροσιδέρης απαγόρευσε στον αθλητή της ομάδας του Στάθη Μπαντίκη να κάνει επίθεση στον τραυματία αντίπαλο του. Έτσι μόλις έληξε η τρίλεπτη διάρκεια, που ήταν ο χρόνος επίθεσης του Μπαντίκη, αναδείχθηκε τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος ο Πανελλήνιος Γ.Σ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Φλώρινα μονοπωλεί τους τίτλους στην ξιφασκίας στο εσωτερικό της χώρας και ότι οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν προπονητές από εκεί.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πήρε μετάλλιο η Φλώρινα της οποίας οι αθλητές ετοιμάζονταν όλη τη χρονιά για αυτό το σκοπό και παρότι έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να έλθουν στην Αθήνα.

Φαίνεται ότι οι διακρίσεις στη ζωή θέλουν ισομερώς ταλέντο, ήθος, εργασία, διδασκαλία ή προπονητική και φυσικά από επιλεγμένους ανθρώπους όπως στην προκειμένη περίπτωση τον Στάθη Γεροσιδέρη ή εκείνον τον πρoπονητή στην υδατοσφαίριση γυναικών που κατέκτησε στην Κίνα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι άνεργος.

Για αυτό στις αναπτυγμένες χώρες οι πολιτείες έχουν στην πρώτη θέση τον αθλητισμό, που εδώ καταργείται ή αθλητισμός λέγεται το θέαμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK