"Χρυσός" ο Πετρούνιας

Ο αθλητής του Stoiximan.gr, Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, το πρώτο της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

"Χρυσός" ο Πετρούνιας

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού ήρθε από το σημαιοφόρο της, τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων.

Ο Έλληνας γυμναστής εκτέλεσε εξαιρετικά το δύσκολο πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 15.633 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικίτα Ιγκνάτιεβ με 15.333, ενώ τρίτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραχίμ Τσολάκ με 15.133.

"Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση, αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου", τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε που αφιερώνει το μετάλλιο: "Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται. Επίσης, θέλω να αφιερώσω στους γονείς μου το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια".

Πλέον, ο μεγάλος στόχος του Λευτέρη Πετρούνια είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016: "Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά".

Η εξέλιξη του τελικού

Ο Ρώσος Νικίτα Ιγκνάτιεβ έβαλε από νωρίς ψηλά τον πήχη, καθώς αγωνίστηκε πρώτος και συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς. Ακολούθησε ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραντιβίλοβ, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη και πήρε χαμηλή βαθμολογία, που τον άφηνε εκτός μεταλλίων, ενώ με 15.133 βαθμολογήθηκε ο Τούρκος Τσολάκ, διεκδικώντας ένα μετάλλιο. Χαμηλά έμεινε και ο Γάλλος αθλητής, οπότε απέμεναν οι Στέπκο και Πετρούνιας για να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Αζέρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 15.000 βαθμούς, με αποτέλεσμα ο Έλληνας γυμναστής να κρατά την τύχη στα χέρια του. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 15.633 βαθμούς, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η κατάταξη του τελικού:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633

Νικίτα Ιγκνάτιεβ (Ρωσία) 15.333

Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133

Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466

Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033

Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 13.866

News 24/7

24MEDIA NETWORK