Πετρούνιας: "Για την Ελλάδα που δοκιμάζεται"

Ο χρυσός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο sport24 Radio για τη μεγάλη επιτυχία του.

Πετρούνιας: "Για την Ελλάδα που δοκιμάζεται"

Αναλυτικά

Για το αν μπορεί να περιγράψει τη χαρά του: «Ποτέ δεν κουράζεσαι όταν έχεις τέτοιες επιτυχίες και είσαι τόσο χαρούμενος. Είναι δικαίωση γιατί έχω άλλους τρεις τελικούς σε ευρωπαϊκό χωρίς χρυσό μετάλλιο. Δουλέψαμε καλά με τον προπονητή μου και δίκαια το κατακτήσαμε».

Για το πως αντιμετώπισε τον αγώνα: «Έχω διαβάσει κάπου ότι το ιδανικό σκηνικό για έναν αθλητή είναι να βλέπει μόνο το στόχο του και όλα τα άλλα να είναι μαύρα γύρω του. Ο «Ζορμπάς» με βοήθησε να συγκεντρωθώ στον αγώνα και να έχω μια τέλεια προσγείωση».

Για την αδικία από τους κριτές που συνήθως αντιμετωπίζει: «Είναι λογικό γιατί δεν ανήκουμε σε κάποιο μπλοκ ως χώρα, όπως το ρωσικό. Ό, τι κάνουμε το κάνουμε καθαρά με την αξία μας».

Για το αν είναι πλεονέκτημα να ξέρεις τι έχουν κάνει οι αντίπαλοί σου: «Είναι πλεονέκτημα να ξέρεις τι έχουν κάνει οι άλλοι. Όταν παίζεις ένα άθλημα με κάποιον που δεν κάνει κάτι καλά, μπαίνεις στο επίπεδό του. Αν είναι ψηλό το επίπεδο, προσπαθείς περισσότερο. Πείσμωνα πιο πολύ όταν οι άλλοι ανέβαιναν. Ξέρω ότι όταν εκτελεστεί σωστά το πρόγραμμα δεν έχει να σου πει κάτι ο κριτής. Κάποτε μου έλεγαν διάφορα. Τώρα δεν έχουν να πουν κάτι. Ουσιαστικά ήταν έτοιμο το πρόγραμμα. Ήμουν αρκετά σίγουρος για την εκτέλεσή μου. Έκανα ολόιδια εκτέλεση στην επίσημη προπόνηση, στα προκριματικά και στον τελικό».

Για το πώς ένιωσε όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο: «Υπήρχε αμηχανία γιατί ήταν η πρώτη φορά που ακούω τον εθνικό ύμνο στο βάθρο. Απίστευτη χαρά που δεν μπορώ να τη περιγράψω. Βλέποντας τη σημαία να ανεβαίνει σκεπτόμουν ότι βρίσκεται εκεί που της αξίζει. Το μετάλλιο το αφιερώνω στην Ελλάδα που δοκιμάζεται. Είναι μία απόδειξη μέσα από τον αθλητισμό ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε παρά τις δυσκολίες».

Για το ποιός είναι ο πρώτος άνθρωπος που του έδωσε συγχαρητήρια: «Είναι η οικογένεια μου δίπλα μου, ο προπονητής μου, ο γιατρός και ο χορηγός μου, stoiximan. Δεν ξέρω που θα ήμουν χωρίς αυτούς».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Αναμένουμε να λυθούν. Έχουμε μάθει να περιμένουμε όπως όλοι οι Έλληνες. Όταν έρχεται η λύση είναι πιο γλυκό το συναίσθημα. Θα περιμένουμε λίγο ακόμα τη στήριξη. Δυστυχώς ακόμα πηγαίνουμε με τις εποχές μέσα στο γυμναστήριο. Δε ξέρουμε πότε θα λυθεί το θέμα αλλά είμαι αισιόδοξος αναφορικά με όλους τους φορείς. Δε θα χάσω την πίστη μου. Βλέπουμε ότι τα καταφέρνουμε με το μηδέν. Αν μας βοηθήσουν λίγο που μπορούμε να φθάσουμε;»

Για την καλή του ψυχολογία του παρά τα προβλήματα: «Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουμε πολύ μεγάλη ψυχή και το έχουμε αποδείξει, σε πολιτικό, αθλητικό και πατριωτικό επίπεδο. Η καταγωγή μας είναι η πρώτη από την οποία αντλούμε δυνάμεις. Επίσης, εγώ τώρα έχω κάποια στήριξη και η καθημερινότητά μου έχει βελτιωθεί. Ωστόσο, ενόργανη σε υψηλό επίπεδο κάνουν δέκα άτομα και από πίσω έρχονται άλλα διακόσια».

Για το σημερινό τελικό και την προετοιμασία του: «Έβλεπα τον τελικό συνέχεια μπροστά μου την προηγούμενη μέρα. Πριν από την τελευταία εκτέλεση κάθισα και σκέφτηκα».

Για τη διαδρομή του και για το ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να σταματήσει: «Η διαδρομή είναι αγκαθωτή. Έχει πολλές δυσκολίες και αγκάθια. Σκέφτομαι τι θα είχα χάσει αν σταματούσα. Αν είσαι 20 χρόνια στο χώρο και με επιτυχίες σου λείπει μετά».

Για τους τραυματισμούς του: «Είχα αρκετές δυσκολίες αυτή τη σεζόν. Έκανα χειρουργείο στο δάχτυλο και έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να επανέλθω. Και είμαι με κορτιζόνη για τον ώμο μου. Η κορτιζόνη είναι επώδυνη και επικίνδυνη για το σώμα. Είχα πέσει και από τη σκάλα γιατί γλίστρησα. Μέτρησα όλα τα σκαλιά».

Για τον επόμενο στόχο του: «Επόμενος στόχος είναι το Μπακού, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γλασκώβη και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Για τους δύο Έλληνες αθλητές που ρίχνονται αύριο στη «μάχη»: «Είναι ο Μάρας στο μονόζυγο και η Μιλούση στη δοκό. Είναι παλιότεροι από μένα και έχουν τη δυνατότητα να πλασαριστούν σε όλες τι θέσεις. Είναι τέρατα εμπειρίας και εξαιρετικοί αθλητές. Μπορούν να κατακτήσουν όποια θέση θέλουν ανάλογα με την εκτέλεσή τους».

News 24/7

24MEDIA NETWORK