Πόρισμα-ΣΟΚ: "Ωρολογιακή βόμβα το αυτοκίνητο της Πολλάτου"

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του δυστυχήματος της Άννας Πολλάτου, καθώς, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης το αυτοκίνητο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και ήταν μία "ωρολογιακή βόμβα".

Πόρισμα-ΣΟΚ: "Ωρολογιακή βόμβα το αυτοκίνητο της Πολλάτου"

Στις 14 Μαΐου του 2014, η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, Άννα Πολλάτου έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου. Δύο χρόνια αργότερα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης έχει στα χέρια του τα πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μετά από μακροχρόνια έρευνα έκανε τις ίδιες διαπιστώσεις με τους ανεξάρτητους πραγματογνώμονες της Τροχαίας. Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε πως υπήρχε "παντελής έλλειψη παθητικής ασφάλεια" και "το οποίο τελικά αποδείχτηκε πως με μία πολύ απλή σύγκρουση, που έγινε με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ήτανε μία ωρολογιακή βόμβα που έσκασε στα χέρια της οδηγού".

"Προκλήθηκε μία σύγκρουση με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα επίσης με λίγα χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μία σύγκρουση με την πλάτη το όχημα της Άννας. Και ενώ φορούσε ζώνη θα περίμενε κανείς να έχει μια φυσιολογική κατάληξη το αυτοκίνητο με υλικές ζημιές. Τελικώς, αυτό που συνέβη ήταν να ξηλωθεί όλο το ταμπλό και να εισχωρήσει κατά μισό μέτρο μέσα στη καμπίνα", είπε ο κ. Μαρακάκης και προανήγγειλε ότι η οικογένεια θα αναζητήσει ποινικές και αστικές ευθύνες.

"Η οικογένεια μάζεψε τα κομμάτια της. Έριχναν ο ένας στον άλλο πολύ αγάπη και πλέον είναι έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για την τιμή της και για να ηρεμήσει η ψυχή της".

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα":

News 24/7

24MEDIA NETWORK