Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Δύο "ελληνικοί" τελικοί την Κυριακή (19/4).

Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, τον οποίο στηρίζει ο stoiximan.gr, πραγματοποίησε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Ο επόμενος είναι το μετάλλιο στο παγκόσμιο της Γλασκώβης το χειμώνα που θα του δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο Μονπελιέ ο Πετρούνιας "διέλυσε" τον ανταγωνισμό και με 15,866 βαθμούς (σ.σ. 15,566 ο δεύτερος, ο Γάλλος Αλ Ιτ Σαΐντ) ανέβηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Το 2011 ήταν "χάλκινος" στο Βερολίνο για να ακολουθήσουν τρεις συμμετοχές στον τελικό στις επόμενες διοργανώσεις.

To χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους κατέληξε στα χέρια του Ρώσου Ντένις Αμπλιάζιν με 15,566. Με θετική ενέργεια λοιπόν από το χρυσό του Πετρούνια, ο προπονητής του Δημήτρης Ραφτης θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Βλάση Μάρα στο βάθρο στο μονόζυγο την Κυριακή (19/4). Ο Μάρας έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο.

Στον τελικό στη δοκό ισορροπίας θα αγωνιστεί και η Βάσω Μιλλούση. Παρά την ατυχία του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, η ελληνική παρουσία στο Μονπελιέ είναι εξαιρετική, αν υπολογίσουμε και την 12η θέση του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK