Διατήρησε τα κεκτημένα η ΑΕΚ, 18-16 τον Διομήδη στον τελικό

Κυπελλούχος στο χάντμπολ των ανδρών για δεύτερη σερί σεζόν και τρίτη στην ιστορία της, όλες μετά το 2009, αναδείχθηκε η ΑΕΚ χάρη στο 18-16 επί του Διομήδη στον τελικό.

Διατήρησε τα κεκτημένα η ΑΕΚ, 18-16 τον Διομήδη στον τελικό

Ο 32ος τελικός κρίθηκε από τις άμυνες των δύο κορυφαίων ομάδων του ελληνικού χάντμπολ, αφού οι περισσότερες επιθέσεις ήταν χαμένες και το σκορ έμεινε χαμηλά. Η Ένωση σκόραρε πρώτη με τον Σανίκη και χάρη στις επεμβάσεις του Τσιλιμπάρη δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Μάλιστα απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μπακαούκας με δύο διαδοχικά γκολ έκανε το 6-4. Το χαμένο πέναλτι του Τάσκοβιτς επηρέασε εμφανώς τους "λύκους", οι οποίοι μέχρι την ανάπαυλα βρέθηκαν στο -4 (7-11) μετά από τέρματα του Ζούγιοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν άφησε την ομάδα του Άργους να την απειλήσει στο δεύτερο μισό. Ο Καρυπίδης έκανε το 13-8 και ο Ζούγιοβιτς το 15-11, δίχως έκτοτε ο "Δικέφαλος" να αισθανθεί την πίεση των τυπικά γηπεδούχων. Με τα δικά του γκολ ο Αλβανός σφράγισε την επικράτηση της Ένωσης και το κύπελλο παρέμεινε σε "κιτρινόμαυρα" χέρια για δεύτερη σερί χρονιά.

Διομήδης: Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς, Σπέντζος, Ανανιάδης 2, Λοίζος, Μαστορογιάννης 2, Κεδέρης 2, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 4.

ΑΕΚ: Καφφάτος, Ράκσεβιτς 1, Μπακαούκας 6, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Καρυπίδης 2, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.

* Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Κώστας Τσιλιμπάρης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK