Το χρονικό των επεισοδίων στο χάντμπολ

Η μαζική είσοδος των οπαδών της ΑΕΚ στο "Παλατάκι" για τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ μεταξύ της "Ένωσης" και του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένα επεισόδια και διακοπή του αγώνα για περίπου 2 ώρες.

Το χρονικό των επεισοδίων στο χάντμπολ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους οπαδούς του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ να είναι ήδη στο "Παλατάκι" και εκείνους της ΑΕΚ να εισέρχονται αρχικά με αργούς ρυθμούς στο κλειστό και στη συνέχεια μαζικά. Μέσα σε περίπου 5 λεπτά, περίπου 500 φίλοι της "Ένωσης" μπήκαν στο γήπεδο, με το σκηνικό να μοιάζει... πολεμικό!

Τα πρώτα "στυλό" έφυγαν από τις δύο κερκίδες και ακολούθησε ρίψη πυρσών και μπουκαλιών που ανάγκασε τους παίκτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια και το παιχνίδι να διακοπεί προσωρινά.

Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν το μήνυμα: " Αν δεν γίνει το παιχνίδι θα καταστραφούν οι ομάδες μας".

Η Αστυνομία διέταξε πλήρη εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο κανείς από τους οπαδούς της ΑΕΚ δεν έμοιαζε διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση του και τα συνθήματα συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό.

Μερίδα των φιλάθλων ξεκίνησε να φεύγει μόλις ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, την ώρα που οι συμπλοκές της Αστυνομίας με τους φίλους των "κιτρινόμαυρων" συνεχίζονταν. Τελικά, η επέμβαση των ψυχραιμότερων σε συνδυασμό με την σταδιακή εκκένωση είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση στο "Παλατάκι" να ηρεμήσει.

Μετά από πιέσεις των ανθρώπων του "Δικεφάλου" και ενώ αρχικά είχε δοθεί εντολή (από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή) για οριστική διακοπή του τελικού, αποφασίστηκε ο τελικός να συνεχιστεί κανονικά από το σημείο που είχε διακοπεί.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν ζέσταμα και μετά από περίπου 2 ώρες διακοπής, ο τελικός του Κυπέλλου συνεχίστηκε κανονικά.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ άφησαν πίσω τους περίπου 20 σπασμένα καρεκλάκια, ωστόσο, αυτό που "πληγώθηκε" περισσότερο είναι το τάραφλεξ του γηπέδου... που πάει για πέταμα! Ο απολογισμός των επεισοδίων, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ήταν τρεις τραυματίες από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ, οι δύο εκ των οποίων έπαθαν κρίση επιληψίας και μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδου με ασθενοφόρο, ενώ ο τρίτος είχε πόνους στο στήθος, που προήλθαν από το στρίμωγμα την ώρα που έγινε το ντου.

VIDEO: Η στιγμή της ρίψης της κροτίδας που "πυροδότησε" τα επεισόδια:

Καρέ - καρέ τα επεισόδια:

News 24/7

24MEDIA NETWORK