Κυπελλούχος Ελλάδας ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας της ΑΕΚ στο Παλατάκι με 27-29, σε ένα παιχνίδι που παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα. Στο 17' ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν στην εκκένωση του PAOK Sports Arena.

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παλατάκι παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ μεταξύ ΑΕΚ και Stoiximan.gr ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι διακόπηκε για δύο ώρες και είκοσι λεπτά, ξαναξεκίνησε και βρήκε τον Δικέφαλο του Βορρά τροπαιούχο (27-29) για δεύτερη φορά στην ιστορία του, έπειτα την κατάκτηση του τροπαίου στην Κέρκυρα το 2012.

Το ντέρμπι ξεκίνησε κανονικά, αλλά στο 17', μόλις οι οπαδοί της "Ενωσης" μπήκαν στο γήπεδο, άρχισε "πόλεμος" που οδήγησαν στην εκκένωση του PAOK Sports Aena.

Δυνατά ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ

Με την ώθηση του κόσμου ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε 0-2 με γκολ του Αλβανού και του Κεσίδη, κρατώντας, παράλληλα, την ΑΕΚ στο μηδέν στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Μπακαούκας μείωσε, αλλά ο Αλβανός σκόραρε και κράτησε για τους "ασπρόμαυρους" το προβάδισμα των δύο τερμάτων.

Με γκολ του Κοκκώνη σημειώθηκε το 2-4, την στιγμή που την Ενωση την κρατούσε όρθια ο Μπακαούκας, ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο είχε σημειώσει και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Στο 11' με γκολ του Νικολαϊδη η ΑΕΚ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (4-5) και στο 12' ισοφάρισε με σκόρερ τον Τσαούση.

Με εύστοχο πέναλτι του Τσακίρη ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ ξαναπέρασε μπροστά στο 15' και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσίλης σημείωσε το 5-7 υπέρ των "ασπρόμαυρων". Ο Παλάσκας στο 16' πέτυχε το 5-8, όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε και μείωσε σε 7-8 και σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε.

Ξεκίνησε μετά από δύο ώρες και είκοσι λεπτά!

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά μετά από δύο ώρες και 20 λεπτά από το 17' όπου είχε σταματήσει και οι πρώτοι που σκόραραν μετά την διακοπή ήταν οι Τσαούσης, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά (8-8) για την ΑΕΚ, αλλά οι Παλάσκας και Τσίλης σημείωσαν γρήγορα το 8-10 και έβαλαν εκ νέου τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

Ο Αλβανός έδωσε σημαντικό προβάδισμα τριών τερμάτων (8-11) στους "ασπρόμαυρους" στο 25' και αμέσως μετά ο έμπειρος άσος έγραψε το 8-12. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με δύο γκολ του Νικολαϊδη μείωσε στο 10-12 και δεν άφησε την ψαλίδα να ανοίξει άλλο. Το ημίχρονο βρήκε τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ προηγούμενο με 11-14 μετά από γκολ του Τσίλη (10-13), του Γεωργιάδη (11-13) και του Αλβανού (11-14).

Ξανά ντέρμπι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δύο γκολ από Δημοσθένους και Τσαούση, έφεραν ξανά την ΑΕΚ στο ένα γκολ από τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ. Εκεί ο Κοκκώνης έδωσε λύση, αφού σημείωσε για τον Δικέφαλο του Βορρά το 13-15 και πολύ γρήγορα ο Παλάσκας το 13-16.

Ο Παπαδόπουλος έδωσε ανάσα στην "Ενωση" πετυχαίνοντας το 14-16, όμως, ο Τσακίρης είχε έτοιμη την απάντηση και με πέναλτι σημείωσε το 14-17 στο 35'. Νικολαϊδης από πλευράς ΑΕΚ και ο Κοκκώνης διαμόρφωσαν το 15-18 στο 37' και ο Πετρίδης έστειλε στο 40' την διαφορά στο +4 (15-19) για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το +5 έπαιξε καθοριστικό ρόλο

Ο Τσίλης στο 41' πέτυχε το 15-20 υπέρ του ΠΑΟΚ και κάπου εκεί έδειχνε η πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά των "ασπρόμαυρων", οι οποίοι είχαν περισσότερα ψυχικά αποθέματα από τους αντιπάλους τους. Ο Μπακαούκας μείωσε σε 16-20 και ο Νικολαϊδης σε 17-20, ενώ ο "ζεστός" Μπακαούκας έφερε την ΑΕΚ στο -2 (18-20).

Ο Αλβανός ξεμπλόκαρε τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 18-21, ο Δημοσθένους σημείωσε το 19-21, όμως, εκεί Τσίλης και Τσακίρης έφεραν ξανά την διαφορά στο +4 (19-23). Ο Τσακίρης είχε πάρει φόρα και πέτυχε το 19-24 στο 49', ο Δημοσθένους "απάντησε" για το 20-24 και το 21-24, αλλά ο Αλβανός "μίλησε" εκ νέου για το 21-25. Ο Γεωργιάδης σημείωσε το 22-25 επτά λεπτά πριν το φινάλε, ο Αλβανός το 22-26 και ο Τσακίρης το 22-27, στο πιο κρίσιμο σημείο του τελικού.

Ο Μπακαούκας μείωσε με πέναλτι σε 23-27, αλλά ο Κοκκώνης κράτησε για τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ την διαφορά ασφαλείας (23-28). Ο αρχηγός της ΑΕΚ πάλευε μόνος του και δύο λεπτά πριν την λήξη έγραψε ξανά με πέναλτι το 24-28,ο Γεωργιάδης το 25-28, ο "καυτός" Μπακαούκας το 26-28, όμως, οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά παρέμειναν ψύχραιμοι και κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο και τον τέταρτο συνολικά τίτλο στην ιστορία του τμήματος, με το τελικό 27-29.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Τσιλιμπάρης, Μπακαούκας 9, Φίλιππας, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 2, Τσαούσης 3, Δημοσθένους 4, Νικολαϊδης 8, Κολιούλης, Μπαλάς, Κατσίκης, Ξηρός, Πλεχ, Παπαδόπουλος Γ. 1, Χατζηκωνσταντίνου, Παπαδόπουλος Χ.

Stoiximan.gr ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Γουργούμης, Ζάγκας, Παλάσκας 3, Τσαμουρίδης, Τσίλης 5, Νικολαϊδης, Κοκκώνης 4, Ιωαννίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 1, Αλβανός 9, Τσακίρης 6, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Τσεσμετζίδης, Κεσίδης Σ. 1

Διαιτητές: Τσάκωνας, Χασκής

Σε ρυθμούς twitter

# Ο πρωταγωνιστής του τελικού, Αλέξης Αλβανός, σημείωσε 9 γκολ και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει όποτε φτάνει σε τελικό, να κατακτά το τρόπαιο.

# Είναι ο μοναδικός Έλληνας που στέφθηκε κυπελλούχος με 3 διαφορετικές ομάδες, έχοντας 3 τρόπαια με τον Πανελλήνιο, δύο με την ΑΕΚ και το φετινό με τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ.

# Ο τεχνικός του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, Νίκος Γεωργιάδης, κατέκτησε για 2η φορά το τρόπαιο. Η πρώτη το 2004 με το Κιλκίς.

Η απονομή

Διαβάστε ακόμη

Καρέ - καρέ τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ

Η κροτίδα που πυροδότησε τα επεισόδια (VIDEO)

Η "χρυσή Βίβλος" του Κυπέλλου Ελλάδας

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK