Τσίλης στο Contra.gr: "Στόχος το νταμπλ, μόνη λύση η φυλακή για όσους δημιουργούν επεισόδια"

Ο διεθνής άσος της ομάδας Χάντμπολ του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, Άγγελος Τσίλης, μιλάει στο Contra.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ, καταθέτει την άποψή του για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, "πλέκει" το εγκώμιο του Αλέξη Αλβανού, ενώ θέτει ως μεγάλο στόχο του "Δικεφάλου" την κατάκτηση του νταμπλ.

Τσίλης στο Contra.gr: "Στόχος το νταμπλ, μόνη λύση η φυλακή για όσους δημιουργούν επεισόδια"

Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου Χάντμπολ, επικρατώντας με 29-27 της ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση που αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για περίπου 2,5 ώρες.

Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του "Δικεφάλου", ο Άγγελος Τσίλης, μιλάει στο Contra.gr για την κατάκτηση του τροπαίου, καταθέτει την άποψή του για το θέμα της βίας στα γήπεδα, αναφέρεται στην παρουσία του Αλέξη Αλβανού, ενώ θέτει ως μεγάλο στόχο του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ την κατάκτηση του νταμπλ.

Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις τα συναισθήματά σου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Τα συναισθήματα είναι πολύ ωραία. Το περιμέναμε πως και πως. Βέβαια υπήρχε αρκετή θλίψη για τα επεισόδια που έγιναν, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας και βγήκαμε νικητές".

Από την πλευρά, πως θεωρείς πως μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα;

"Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις στους ανθρώπους που δημιουργούν αυτά τα επεισόδια. Δεν γίνεται να έρχονται να βγάζουν τα προβλήματά τους μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρξει μία τιμωρία και η μόνη λύση πλέον, έτσι όπως έχει καταντήσει όλος ο αθλητισμός στην Ελλάδα, είναι η φυλακή. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Φυλακή, κάμερες ασφαλείας και ταυτοπροσωπία. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στον αθλητισμό. Δεν μπορεί πλέον να έρθει ένας γονιός με το παιδί του να δει ένα παιχνίδι, καθώς φοβούνται όλοι μην συμβούν τα χειρότερα".

Πιστεύεις πως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η πολιτεία ή είναι θέμα και των ομάδων;

"Εννοείται πως μεγάλη ευθύνη έχουν οι ομάδες που επιτρέπουν στους οπαδούς να κάνουν τέτοια έκτροπα. Γιατί στην ουσία, η ίδια η ομάδα τα πληρώνει στο τέλος. Πρέπει πρώτα ο σύλλογος να λάβει υπόψιν όλα όσα γίνονται και στη συνέχεια η πολιτεία, η οποία βέβαια έχει κι αυτή μερίδιο ευθύνης".

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να αγωνιστείτε ύστερα από 2,5 ώρες αναμονής;

"Αν το πάμε σωματικά, ήταν ανέφικτο. Αλλά είχε αναβληθεί ήδη μία φορά ο τελικός, περιμέναμε ένα μήνα και όταν φτάνεις με τόσο κόπο και ιδρώτα στον τελικό και πάνε να στο πάρουν κάποιοι "ανίδεοι" μέσα από τα χέρια σου, τότε δεν θα κοιτάξεις την κούραση αλλά το να κατακτήσεις το τρόπαιο. Ακόμα κι ας παίζαμε στη 1 το βράδυ".

Θα ήθελα την άποψη σου για τον Αλέξη Αλβανό, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στον τελικό με την ΑΕΚ και είναι "βαρόμετρο" για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

"Είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη εμπειρία στην Α1. Μας βοηθάει στις προπονήσεις, ενώ εμπειρία του μέσα στο γήπεδο είναι εμφανής. Παίρνουμε πάρα πολλά από αυτόν".

Επόμενος στόχος είναι το νταμπλ;

"Ε ναι, τι άλλο. Βασικός στόχος πλέον είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πιστεύω στο τέλος θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε".

Ποιος θεωρείς κυριότερο αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Ο Διομήδης είναι πρώτος στη βαθμολογία. Μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα, η οποία μπορεί να έχει αποδυναμωθεί αλλά παραμένει πολύ επικίνδυνη. Στο πρωτάθλημα έχουμε δύο ήττες από το συγκεκριμένο σύλλογο και αυτό μας πεισμώνει για να νικήσουμε και να πάρουμε το τρόπαιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK