Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά γνώρισε δύο ήττες, ωστόσο αναμφίβολα είχε πετυχημένη παρουσία και κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσει σε κάποιο μετάλλιο. Στα ημιτελικά έχασε από τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ και στον «μικρό» τελικό από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Η 4η θέση συνιστά διάκριση σε ένα ακόμα ραντεβού κορυφαίων αθλητών και στη μικρή ιστορία του θεσμού ο Κρεάνγκα προχώρησε στην τελική φάση στην πρώτη του συμμετοχή ουσιαστικά, αφού το 2007 είχε σταματήσει λόγω τραυματισμού στο πρώτο του ματς και το 2008 δεν μπόρεσε να πάρει μέρος λόγω αγωνιστικής δραστηριότητας με την ομάδα του.
Στα ημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 6 στην Ευρώπη στην κατάταξη του Νοεμβρίου) συνάντησε τον 21χρονο Ντιμίτρι Οβτσάροφ για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση και κάμφθηκε με 4-1 σετ. Στα δύο πρώτα σετ ήταν πολύ καλός, όμως στη συνέχεια εμφάνισε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και είχε και ορισμένες λάθος επιλογές σε κρίσιμα σημεία. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 3-1 και έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά, γεγονός που επηρέασε την εξέλιξη του σετ. Τα σετ ήταν 13-15, 11-5, 7-11, 8-11 και 9-11.
Στον άλλο ημιτελικό ο Γερμανός Τίμο Μπολ νίκησε ύστερα από συναρπαστική και άκρως θεαματική αναμέτρηση τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 4-3 σετ κι έτσι ο Κρεάνγκα αντιμετώπισε για τις θέσεις 3-4 τον Λευκορώσο (νούμερο 2 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Νοεμβρίου). Χωρίς να έχει την κατάλληλη ψυχολογία και ελαφρώς κουρασμένος από τα διαδοχικά ματς των δύο ημερών ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή δεν παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ (9-11, 12-14, 11-6, 5-11, 7-11). Στο 2ο σετ έχανε με 10-8, ισοφάρισε, όμως κάμφθηκε με 14-12, ενώ στο 5ο σετ προηγήθηκε 6-2, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή διαφορά.
Θέμα στην ιστοσελίδα της ETTU για τον Κρεάνγκα
Η θετική πορεία του Κρεάνγκα στο Σούπερ Καπ στάθηκε αφορμή για να κάνει νωρίς σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), μεγάλο σχετικό κομμάτι στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του 37χρονου πρωταθλητή, όπου εκτός από τα αποτελέσματά του στην πρώτη φάση του τουρνουά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα πρώτα του χρόνια στο άθλημα, στην απήχηση που έχει αυτό στην Ελλάδα και στις καλύτερες περιόδους της καριέρας του, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα όνειρά του από δω και πέρα ανέφερε: «Δεν έχω όνειρα πια. Είμαι μεγάλος σε ηλικία, πάντως όταν ήμουν νέος ονειρευόμουν να φτάσω σε αυτό που είμαι τώρα, επομένως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα έχω πετύχει. Για τα μέλλον δεν ξέρω αν είναι όνειρο ή...εφιάλτης (σ.σ. χαμογελώντας), θα ήθελα όμως, να είμαι παρών στο Λονδίνο το 2012 και να πάρω μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά στην καριέρα μου. Ξεκίνησα από την Ατλάντα και ξέρω τι χρειάζεται για να είσαι στο Ολυμπιακό τουρνουά. Δεν είναι μόνο ότι θα χάσω ένα ακόμα καλοκαίρι, αλλά επίσης ότι θα πρέπει να αφιερώσω όλο τον χρόνο στην προετοιμασία. Δεν έχει νόημα να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν είσαι απολύτως κατάλληλα προετοιμασμένος».
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: