Μόνο στο ομαδικό ο Κρεάνγκα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ ρίχνουν πλέον όλη τους την προσοχή τα στελέχη των Εθνικών ομάδων.

Μόνο στο ομαδικό ο Κρεάνγκα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα κι αφού ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι δραστηριότητες τους σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, τα στελέχη των Εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών ετοιμάζονται για την κορυφαία ετήσια διοργάνωση, η οποία αρχίζει την προσεχή Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 4 Οκτωβρίου.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει και φέτος στο ομαδικό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών θέτει ξανά υψηλούς στόχους και πάνω σε αυτό το πλάνο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα είναι παρών μόνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα και όχι και στα ατομικά. Μετά το Ευρωπαϊκό του 2013 επανέρχεται στη ρωσική πόλη το πολυήμερο πρόγραμμα με αγώνες σε ομαδικό και ατομικό, αλλά στα 44 χρόνια του πια, ο καταξιωμένος άσος δεν μπορεί να το ακολουθήσει εύκολα. Με βάση, λοιπόν, τον σχεδιασμό όλης της χρονιάς, όπως και την ανάγκη του αθλητή για καταμερισμό δυνάμεων, αποφασίστηκε να ενισχύσει μόνο την ομάδα.

"Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται όπως τα παλαιότερα, δηλαδή έχει μεγάλη διάρκεια και πολλά αγωνίσματα, κάτι που κουράζει αθλητές, όπως ο Καλλίνικος, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Θα έρθει να βοηθήσει την ομάδα, όπως κάνει με επιτυχία και συνέπεια εδώ και τόσα χρόνια, αλλά στη συνέχεια θα γυρίσει για να ξεκουραστεί μαζί με την οικογένειά του και να προετοιμαστεί για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και σε διασυλλογικό επίπεδο. Είναι απόφαση μέσα στον σχεδιασμό της σεζόν και φυσικά έχει σχέση και με την ηλικία του αθλητή", τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Και προσέθεσε: "Δεν γίνεται να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και το ομαδικό είναι το αγώνισμα, στο οποίο πρέπει να παλέψουμε για κάτι καλό με ό,τι δυνάμεις έχουμε. Και ο ίδιος ο Καλλίνικος έχει προτεραιότητα να βοηθήσει την εθνική, άλλωστε εδώ και δύο δεκαετίες έχει ζήσει κορυφαίες διακρίσεις σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ούτε χρειάζεται συνεπώς, ούτε θέλει να πιεστεί παραπάνω".

Πράγματι, ο Κρεάνγκα έχει στο ενεργητικό του δέκα μετάλλια στον θεσμό, μεταξύ αυτών δύο χρυσά σε διπλό ανδρών και διπλό μικτό και ακόμα δύο μετάλλια στο απλό (ασημένιο και χάλκινο).

Η προετοιμασία των διεθνών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνεχίστηκε σήμερα με δύο προπονήσεις. Για την Τρίτη (22/9) έχει προγραμματιστεί μία προπόνηση, άλλη μία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης (23/9) και αργά το βράδυ την ίδια μέρα η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το Εκατερίνμπουργκ, όπου αναμένεται να φτάσει το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες μετέχουν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division) και θ’ αγωνιστούν στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους την Κροατία (επικεφαλής), τη Λευκορωσία και την Τσεχία. Οι γυναίκες αγωνίζονται στη 2η κατηγορία (Challenge Division), είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ αυτής (το Η) και θ’ αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Αγγλία και τη Φινλανδία. Τις εθνικές ομάδες συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη και Μαρία Χριστοφοράκη.

* Εκτός από τον Γκιώνη, που θα παίξει με τον Ούγγρο Πατάντιους, θα έχει και η Αγγελίνα Παπαδάκη ξένη συμπαίκτρια στο διπλό. Θα έχει παρτενέρ την καλή της φίλη Μόνικα Μόλναρ από τη Σερβία, που φέτος ως γνωστόν, θα εμφανιστεί στην ελληνική Α1 κατηγορία με τη φανέλα του Δ.Α.Ο. Ταύρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK