Ντέρμπι με το... καλησπέρα

Δυνατές αναμετρήσεις από το πρώτο αγωνιστικό διήμερο ανέδειξε η κλήρωση της Α1 εθνικής κατηγορίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Τα κορυφαία πρωταθλήματα αρχίζουν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και μπορούν να προσφέρουν και φέτος μεγάλες συγκινήσεις.

Ντέρμπι με το... καλησπέρα

Στην πρεμιέρα των ανδρών ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2011 Α.Ο. Ταταύλα αντιμετωπίζει διαδοχικά τον Ολυμπιακό και τον νεοφώτιστο Ίφιτο Πατρών, που εμφανίζεται ισχυροποιημένος. Την ίδια ημέρα στις γυναίκες ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός κοντράρει πρώτα τον πρωταθλητή του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου και μετά τον κάτοχο του τίτλου Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Το πρώτο ντέρμπι των μεγάλων «μονομάχων» της Α1 ανδρών Α.Σ. Πέρα-Ολυμπιακού θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου στις 14.00 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Αρνητικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα γίνει με 9 και όχι με 10 ομάδες διότι δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Ο. Αμφιθέας, που συγκαταλεγόταν στα δυνατά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια.

Τα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας έχουν το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, όπως και οι τοπικές κατηγορίες. Αναλυτικά τις κληρώσεις και τα προγράμματα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών περιλαμβάνει τις ομάδες Ολυμπιακός, Α.Ο. Ταταύλα, Ίφιτος Πατρών, Πέρα Αθηνών, Α.Σ. Πρόοδος, Άρης Βούλας, Α.Ο. Πεύκης, Φιλία Ορεστιάδας, Ο.Α. Χανίων και προμηνύεται ιδιαίτερα συναρπαστικό για μία σειρά από λόγους: Την παρουσία των σπουδαίων Γάλλων Ουές και Μπουλουσά, την επιστροφή του Παπαδημητρίου στην Ελλάδα, την επάνοδο του Βλοτινού σε κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο, τη μετακίνηση του Παπαγεωργίου από το Πέρα στον Ολυμπιακό και την ενίσχυση του Ίφιτου Πατρών.

Ο Ολυμπιακός και το Πέρα προβάλλουν ξανά ως φαβορί, ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Ίφιτος είναι επίσης ανταγωνιστικές ομάδες και προσβλέπουν στις υψηλές θέσεις. Στην Α1 γυναικών μετέχουν οι ομάδες Α.Σ. Πέρα Αθηνών, Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά, Π.Κ.Δ. Ταύρου, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Δ.Α.Ο. Ταύρου και Ο.Ε.Α. Έδεσσας. Σημαντικές μετακινήσεις κατά τη μεταγραφική περίοδο κάνουν αμφίρροπο κι ενδιαφέρον γι’ άλλη μια χρονιά και το πρωτάθλημα των γυναικών όπου ως διεκδικήτριες του τίτλου προβάλλουν οι ομάδες του Πέρα, του Ολυμπιακού και του Δ.Α.Ο. Ταύρου.

Πέρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ειδικά για τις γυναίκες θα φιλοξενηθούν ορισμένοι αγώνες και στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης λόγω της παρουσίας τριών ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα: Της Χ.Α.Ν.Θ., του Ο.Ε.Α Έδεσσας και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

Πριν δούμε πότε γίνονται τα σημαντικότερα ματς του 1ου γύρου στις δύο διοργανώσεις, να σημειώσουμε ότι για την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η ομοσπονδία όρισε σε διαφορετική ώρα από τα άλλα παιχνίδια το ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού ώστε να το δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, ενώ στα χαρτιά των κληρώσεων της Α1, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, επισημαίνεται ότι «η Τεχνική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της ώρας έναρξης αγώνων σε περίπτωση τηλεοπτικής μετάδοσης».

Στην Α1 ανδρών:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ταταύλα, 11 Οκτωβρίου στις 13:00

2η αγωνιστική: Ταταύλα-Ίφιτος, 11 Οκτωβρίου στις 16:00

6η αγωνιστική: Πέρα-Ολυμπιακός, 16 Νοεμβρίου στις 14:00

7η αγωνιστική: Ίφιτος-Πέρα, 13 Δεκεμβρίου, στις 13:00

8η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ίφιτος, 13 Δεκεμβρίου στις 16:00

9η αγωνιστική: Ταταύλα-Πέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 10:00

Στην Α1 γυναικών

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Δ.Α.Ο. Ταύρου, 11 Οκτωβρίου στις 13:00

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα, 11 Οκτωβρίου, στις 16:00

7η αγωνιστική: Πέρα-Δ.Α.Ο. Ταύρου, 20 Δεκεμβρίου στις 13:00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK