Στο ισπανικό World Tour ο Κρεάνγκα

Μετά το World Tour της Γερμανίας, αυτό της Ισπανίας και μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη, σε καλό τεστ στη διεθνή σκηνή ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο οποίος θα συμμετέχει στο ισπανικό World Tour.

Στο ισπανικό World Tour ο Κρεάνγκα

Ο διακεκριμένος και σε αυτές τις διοργανώσεις, πολύπειρος αθλητής, μετέβη σήμερα στην ιβηρική χερσόνησο για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά, που θα γίνει από αύριο μέχρι την Κυριακή 29 του μήνα στην Αλμερία. Από τα World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) αυτό εντάσσεται στην κατηγορία των Major κι έρχεται αμέσως μετά το όπεν Super Series της Βρέμης. Θα συγκεντρώσει 264 αθλητές κι αθλήτριες από 41 χώρες όλου του κόσμου και καθώς είναι το τελευταίο πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Κίνας (Σουζού, 26 Απριλίου-3 Μαΐου) θ’ αποτελέσει για τους περισσότερους και τεστ για την κορυφαία διοργάνωση. Ο Κρεάνγκα βρίσκεται απευθείας στο ταμπλό του ισπανικού τουρνουά και θ’ αρχίσει την Παρασκευή την προσπάθειά του.

Τον πρώτο του αντίπαλο θα τον πληροφορηθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των προκριματικών, πάντως ξέρει από τώρα ποιοι είναι υποψήφιοι αντίπαλοί του στην περίπτωση, που προχωρήσει στον 2ο γύρο. Από τους 32 seeded αθλητές το πρώτο φαβορί, που πιθανόν συναντήσει είναι ο Ρώσος Αλεξάντερ Σιμπάεφ. Επίσης, αν περάσει στον 3ο γύρο, τότε μπορεί να βρει στον δρόμο του τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ ή τον πολιτογραφημένο Ισπανό Χε Ζιβέν, δύο καταξιωμένα ονόματα στη διεθνή σκηνή. Ο Σαμσόνοφ είναι νούμερο 1 του τουρνουά, ενώ ο "Χουανίτο" (όπως είναι το προσωνύμιό του) εξακολουθεί να παίζει σε υψηλό επίπεδο στα 53 του χρόνια (!) και θέλει να δείξει ξανά ότι αντέχουν τα κότσια του.

Ο Κρεάνγκα ήταν στην 31η και προτελευταία θέση των seeding. Αρχικά ήταν να πάρει μέρος στα προκριματικά γκρουπ, όμως ακυρώσεις συμμετοχής από κάποιους παίκτες τον έφεραν στη λίστα των αθλητών, που περνάνε κατευθείαν στον 1ο γύρο του απλού. Συνέβη δηλαδή, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε την περασμένη βδομάδα στη Βρέμη με τον Γκιώνη. Η διαφορά είναι ότι στα Super Series τα κυρίως ταμπλό είναι από φέτος των "32", ενώ στις άλλες δύο κατηγορίες των World Tour (Major Series και Challenge Series) συνεχίζουν να ισχύουν αυτά των "64". Στην κορυφαία βαθμίδα των όπεν περνάνε πλέον μόνο 16 παίκτες στο ταμπλό του απλού, ενώ στα υπόλοιπα τουρνουά ο αριθμός παραμένει στους 32. Ο Κρεάνγκα δεν δηλώθηκε στο αγώνισμα του διπλού προκειμένου να έχει πιο ελαφρύ πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, είχε επανεμφανιστεί στα μεγάλα επαμειβόμενα όπεν ύστερα από δύο χρόνια. Αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο.

Όλες οι ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ

Όλες τις ομάδες, που θα πάρουν μέρος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα μπαράζ για την Α1, την Α2 και τη Β΄Εθνική κατηγορία στην Αθήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στην ιστοσελίδα (www.httf.gr) έχουν ανακοινωθεί και τα ωράρια, ενώ η κλήρωση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου. Στα μπαράζ για την Α1 και την Α2 θα μετάσχουν η Φιλία Ορεστιάδας, ο Ο.Α. Χανίων, ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 και ο Άρης Νικαίας στους άνδρες, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο Φοίνικας Πειραιά, ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Α.Ο. Άρης 2006 στις γυναίκες.

Στην αντίστοιχη διαδικασία για την άνοδο από τη Β΄Εθνική στην Α2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής η Αθηνά Μαγκουφάνας, ο Α.Ο. Ελληνικού, ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Αίας Ευόσμου, ο Αναγεννησιακός Πατρών και η νικήτρια από τα προμπαράζ Λοιπής χώρας στους άνδρες, ο Α.Ο. Καρέα, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, οι Σάρισες Φλώρινας, ο Φαέθων Α.Ο. και η νικήτρια ομάδα των προμπαράζ στα νησιά στις γυναίκες. Τα προμπαράζ παιχνίδια για τη Λοιπή χώρα θα διεξαχθούν νωρίτερα, επίσης στην Αθήνα. Στους άνδρες παίρνουν μέρος ο Α.Σ.Ε.Α. Χίος, ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου και ο Γ.Α.Σ. Λέσβου, ενώ στις γυναίκες ο Ο.Α. Χανίων θ’ αντιμετωπίσει τον Παγχιακό Γ.Σ..

News 24/7

24MEDIA NETWORK