"Έφυγε" ξαφνικά 26χρονος πρωταθλητής

Νέο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό! Πρώην πρωταθλητής της κωπηλασίας "έφυγε" στα 26 του από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας. Μέσα σε λίγες μέρες μια νέα περίπτωση "Κιλιγκαρίδη" συγκλονίζει το πανελλήνιο.

"Έφυγε" ξαφνικά 26χρονος πρωταθλητής

Ακόμη ένα θανατηφόρο χτύπημα δέχεται η ελληνική κωπηλασία από τον απροσδόκητο χαμό του Μυτιληνιού πρώην αθλητή Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο νεαρός πρωταθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο της Νορβηγίας (είναι η καταγωγή της μητέρας του), εκεί όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα, έπειτα από νοσηλεία 10 ημερών, λόγω της ξαφνικής ασθένειας, με καλπάζουσα όμως μορφή.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009 κι έκτοτε σταμάτησε προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του

Ο απροσδόκητος χαμός του "πάγωσε" την αθλητική κοινότητα και φυσικά, τη γενέτειρά του Μυτιλήνη και συγκεκριμένα τα Πάμφιλα. Ο Στρατής είχε αγωνιστεί και με τα χρώματα του Ομίλου Ερετών, όταν βρέθηκε στα 18 του στην Αθήνα για σπουδές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σωρός του, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου, θα αποτεφρωθεί.

Η ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας

Το πρωί της Δευτέρας η Κωπηλατική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: " Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Στρατή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK