Ο Βύρων Κοκκαλάνης ανοίγει πανιά για το Ρίο

Με το πανί του γεμάτο από τον... άνεμο της ΜΕΤΚΑ θα ταξιδέψει στο Ρίο ο Βύρων Κοκκαλάνης μετά την υπογραφή της σύμβασης της χορηγίας του πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην έδρα του Ομίλου Μυτιληναίος.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης ανοίγει πανιά για το Ρίο

Στην υπογραφή των συμβολαίων παρόντες ήταν ο Βύρων Κοκκαλάνης με τον προπονητή του Δημήτρη Πηλιχό, η κυρία Σόφη Δασκαλάκη - Μυτιληναίου μέλος του Δ. Σ. και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016", Ισίδωρος Κούβελος.

Η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίος στέκεται αρωγός στο πλευρό του Βύρωνα Κοκκαλάνη χορηγώντας το δύσκολο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού, με τη σιγουριά ότι ο Βύρωνας θα κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στη μακρινή Βραζιλία.

Μιλώντας για τη χορηγία η κυρία Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου είπε: "Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι ένας μεγάλος αθλητής με ήθος, προσόντα και ωριμότητα για να διεκδικήσει με αξιώσεις την κορυφαία αθλητική διάκριση. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να τον βοηθήσουμε να προετοιμαστεί απερίσπαστος ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος να τιμήσει τα Ελληνικά χρώματα στον μεγάλο αγώνα".

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης αφού ευχαρίστησε τη ΜΕΤΚΑ, τόνισε: "Είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Για έναν αθλητή είναι ό,τι πιο σημαντικό να ξέρει ότι θα μπορέσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει καταστρώσει με τον προπονητή του, χωρίς κανένα πρόβλημα με απώτερο στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς. Η σκέψη μου με την βοήθεια της ΜΕΤΚΑ είναι το βάθρο. Θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, ό,τι χρώμα και να έχει το μετάλλιο, μετά την 6η θέση που κατέκτησα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Επειδή υπάρχουν πολλοί αθλητές που αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, ελπίζω και πιστεύω ότι το παράδειγμα του Ομίλου Μυτιληναίος θα το ακολουθήσουν και άλλοι ιδιώτες ώστε να βοηθηθούν και αυτοί ενόψει Ρίο".

Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εκπροσωπώντας την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, χαρούμενος μετά την υπογραφή της χορηγίας, επισήμανε απευθυνόμενος στην κυρία Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου: "Αυτό που κάνετε, να στηρίζεται δηλαδή κορυφαίους αθλητές, είναι ξεχωριστό και μας δίνει δύναμη. Το ελληνικό κράτος δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να βοηθήσει, ούτε να στηρίξει τους Έλληνες αθλητές και έτσι αναζητήσαμε ιδιώτες χορηγούς. Πραγματικά εσείς είστε από τους πιο σημαντικούς και πάντα στηρίζετε τον αθλητισμό, όπως για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που είχατε στηρίξει τον Σπύρο Γιαννιώτη. Τώρα αποφασίσατε να πράξετε το ίδιο και σας ευχαριστώ γι’ αυτό εκ μέρους των αθλητών, γιατί πραγματικά δείχνετε πόσο πολύ σέβεστε και αγαπάτε τον αθλητισμό. Αθλητές σαν τον Βύρωνα τιμούν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο και ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να έρθουν διακρίσεις και στο Ρίο, ώστε μέσα σε όλη αυτή την κρίση που περνά η χώρα να υψώσουμε το ηθικό της Ελλάδας. Έχει ανάγκη η χώρα μας να ακουστεί και να διαφημιστεί μέσα από αυτό τα παιδιά και εσείς στηρίζετε αυτή την προσπάθεια και είστε ένας σημαντικός μοχλός για να γίνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK