Απόλυτη η ΕΛΑΣ προς την ΣΚΟΕ: Ούτε μέτρο από το Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου

Η ΕΛΑΣ απέκτησε το σύνολο του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου το 2008 αλλά εν έτει 2016 αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα μικρό μέρος της Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας για τις αγωνιστικές της ανάγκες. Κίνδυνος για τον εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται. Διαβάστε αναλυτικά./

Απόλυτη η ΕΛΑΣ προς την ΣΚΟΕ: Ούτε μέτρο από το Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου

Μία ακόμα αθλητική εγκατάσταση που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν έχει τον παραμικρό αθλητικό χαρακτήρα εν έτει 2016.

Αναφερόμαστε στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου το οποίο παραχωρήθηκε στην ΕΛΑΣ το 2008 (επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου) χωρίς να ερωτηθεί η ΣΚΟΕ.

Το μάλλον περίεργο είναι ότι παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις από την πλευρά της ομοσπονδίας η ΕΛΑΣ αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα μέρος του χώρου (39.000 τετραγωνικά) έτσι ώστε η ΣΚΟΕ να εξυπηρετήσει τις αγωνιστικές ανάγκες της!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, μέρος του εξοπλισμού παραμένει στο χώρο του Σκοπευτηρίου χωρίς όμως να χρησιμοποιείται και ουσιαστικά κινδυνεύει να καταστεί ανενεργός!

Η ΣΚΟΕ επιμένει να της παραχωρηθεί έστω και ένα μικρός μέρος του χώρου, ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί ένα τέτοιο αίτημα. Στην επικοινωνία των δύο σχετικών υπουργείων (Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη) παρατηρήθηκε...απροθυμία.

Στο Μαρκόπουλο ασκούνται οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ ενώ υπάρχουν και υπηρεσίες γραφείου. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε το 2008 "η παραχώρηση αφορά το σύνολο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Σκοποβολής Μαρκοπούλου, δηλαδή το κτιριακό συγκρότημα μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, συνολικής έκτασης 305 στρεμμάτων και γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, για χρονική διάρκεια 30 ετών".

Η ΕΛΑΣ κοινώς δεν υποχρεούται νομικά να παραχωρήσει έστω και μέρος του χώρου. Μέσα όμως σε μία τόσο μεγάλη έκταση η ΣΚΟΕ πιστεύει ότι θα μπορούσε να βρει στέγαση και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK