Ευρωπαϊκό αν. θαλάσσης: Χρυσός ο Γιαννιώτης στα 5χλμ.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και στα 10χλμ στην Κροατία, το πέτυχε ο Σπύρος Γιαννιώτης και με το παραπάνω στα 5χλμ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοικτής θαλάσσης, που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Παρά την απογοήτευση από τη μη άνοδο στο βάθρο την προηγούμενη μέρα για κλάσματα του δευτερολέπτου, ο 28χρονος πρωταθλητής μας έδωσε την Τετάρτη (10/09) τον καλύτερο του εαυτό, κρεμώντας πανάξια στο στήθος του το χρυσό με χρόνο 52 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 2.

Το ασημένιο πήγε στον Γερμανό Γιαν Βολγκάρτεν με 53:55.7 και το χάλκινο στον επίσης Γερμανό Τόμας Λουρτζ με 54:04.3.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το αγώνισμα των 5χλμ. έγινε με τη μορφή ατομικής χρονομέτρησης, κάτι που όπως δήλωσε ο Γιαννιώτης τον βοήθησε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Σαν πρώην κολυμβητής της πισίνας, η ατομική χρονομέτρηση μου ταιριάζει περισσότερο. Στα 10χλμ. ήμουν μπροστά για πολύ ώρα και οι αντίπαλοι μου στο διάστημα αυτό κρατούσαν δυνάμεις για να με προσπεράσουν στο τέλος, όπως και έγινε. Όπως και να έχει, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι τόσο στα 5χλμ, όσο και στα 10χλμ.» ήταν το σχόλιο του.

Εν τω μεταξύ, στα 10χλμ. γυναικών, η Μαριάννα Λυμπερτά κατέλαβε την 16η θέση μεταξύ 28 αθλητριών που τερμάτισαν, με χρόνο 2 ώρες, 1 λεπτό, 20 δευτερόλεπτα και 3.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε για πρώτη της φορά η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και οκτώ φορές πρωταθλήτρια κόσμου, η Ρωσίδα Λαρίσα Ιλτσένκο με 2:00.30.9. Στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Ιταλίδες Μαρτίνα Γκριμάλντι και Άλις Φράνκο με 2:00.31.4 και 2:00.32.2 αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια

Επιλογές

Πρώτη Σελίδα

loading...