Χάλκινο η Λεμπλ, όγδοο για την Ελλάδα

Το χάλκινο μετάλλιο και όγδοο της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού κατέκτησε η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 100μ. πεταλούδας.

Χάλκινο η Λεμπλ, όγδοο για την Ελλάδα

Τρομερή κούρσα και χάλκινο μετάλλιο για την Ηλέκτρα Λεμπλ στα 100 μέτρα πεταλούδας, που είναι το 8ο για την ελληνική αποστολή στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η 16χρονη αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων πέτυχε ένα άθλο, ανεβαίνοντας (μαζί με τη Βρετανίδα Λάουρα Στέφενς με την οποία τερμάτισαν ακριβώς στον ίδιο χρόνο, 1’.00’’.54) στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Και αυτό διότι σχεδόν όλη τη μέρα βρισκόταν στο νερό έχοντας κολυμπήσει το πρωί, στα προκριματικά των 200 μέτρων μικτής ατομικής και το απόγευμα, στον ημιτελικό του ίδιου αγωνίσματος παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου. Ο τελευταίος αγώνας μάλιστα έγινε μόλις μια ώρα πριν τον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα.

« Πράγματι αν και μπήκα ανεπηρέαστη στην κούρσα και δεν είχα αρνητικές σκέψεις περί πιθανής κόπωσης, στα τελευταία 25 μέτρα ζορίστηκα και ένοιωσα να μου βγαίνει η κούραση από τόσο κολύμπι. Όμως ξέροντας ότι είχα γυρίσει στο 50αρι μέσα στα μετάλλια, έσφιξα τα δόντια και τα έδωσα όλα. Όταν είδα ότι είχα πάρει το μετάλλιο, ένοιωσα τη μεγαλύτερη συγκίνηση της ζωής μου, αφού άλλωστε αυτή είναι και η σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας μου", τόνισε η Ηλέκτρα Λέμπλ, που περίμενε πως και πώς να τελειώσει με το ντόπινγκ κοντρόλ, καθώς είχε τη σημαντική αποστολή, να ενημερώσει τις συμμαθήτριές της !

" Ελπίζω να με είδαν στην τηλεόραση, αλλά έτσι και αλλιώς όταν τελειώσαμε τις εξετάσεις και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία, δεσμεύτηκαν να δουν πρώτες τις φωτογραφίες με το μετάλλιο, άρα έχω δουλειά στο διαδίκτυο" τόνισε η 16χρονη μαθήτρια της Α’ Λυκείου που δεν έχασε την ευκαιρία και όταν είδε μπροστά της τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Κατσιαδάκη που πήγαν για να είναι δίπλα της και να της δώσουν συγχαρητήρια, τους ρώτησε: " Με τα προνόμια τελικά τι έγινε, δεν θα ισχύσουν για αυτούς τους αγώνες;".

Ήταν εξαιρετική στην κούρσα και μάλιστα στο πρώτο 50άρι γύρισε μεν 3η, αλλά με διαφορά μόλις πέντε εκατοστών από την πρώτη Ρωσίδα (Πολίνα Εγκόροβα).

Η κούραση άρχισε να την καταβάλλει στο τελευταίο 25άρι, η Βρετανίδα την πλησίαζε και πλέον ο αγώνας γινόταν για το χάλκινο μετάλλιο με τις δύο κοπέλες να αγγίζουν ταυτόχρονα την ηλεκτρονική πλάκα του τερματισμού.

Οι πρώτοι που θα μάθουν τα νέα, θα είναι οι γονείς της, ο Τσέχος μπαμπάς Γιόζεφ και η μαμά Κωνσταντίνα. Όμως στο σπίτι δεν ακούγεται το όνομα Γιόζεφ.

« Τον φωνάζουμε Ιωσήφ και μετά από 25 χρόνια στην Ελλάδα έχει γίνει πιο Έλληνας από εμάς" λέει η Ηλέκτρα γεμάτη περηφάνια για τον μπαμπά της, που ήρθε για μια δουλειά πριν 25 χρόνια στην Ελλάδα, γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του και το γλυκό έδεσε.

" Έχω επισκεφτεί την Πράγα, γενικότερα την Τσεχία, στα μέρη του μπαμπά, αλλά την Ελλάδα δεν την αλλάζω. Εδώ δεν την αλλάζει αυτός, που είπαμε ότι έχει γίνει πιο φανατικός για την Ελλάδα από εμάς" καταλήγει η νεαρή κολυμβήτρια (από 4 ετών) που δεν θα το…κάψει απόψε καθώς έχει αγώνα αύριο.

Το πρωί είχε κάνει λίγο συντήρηση παίρνοντας πιο χαλαρά την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό των 200 μικτής ατομικής, αλλά εκεί δεν μπορούσε να «κλέψει» και σπατάλησε πολύ ενέργεια για να μπει τελικά πανηγυρικά στον τελικό του Σαββάτου. Μπορεί να μπήκε με την 8η επίδοση (2’.16’’.97) αλλά κόντεψε να σπάσει ένα ρεκόρ 12ετίας σε αυτές τις ηλικίες, της Βασιλικής Αγγελοπούλου από το 2003 (2:16.24).

News 24/7

24MEDIA NETWORK