Εγκαίνια στο κλειστό Βιοκλιματικό κολυμβητήριο του Βύρωνα

Ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο, το νέο Κλειστό Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο Βύρωνα "Χρήστος Ταμπαξής"*, το μοναδικό τύπου zero energy στην Ελλάδα, παραδίδεται την Κυριακή 31 Αυγούστου. Η τελετή των εγκαινίων είναι στις 8 το βράδυ, ενώ από τις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Εγκαίνια στο κλειστό Βιοκλιματικό κολυμβητήριο του Βύρωνα


Το Κολυμβητήριο αποτελείται από 4 επίπεδα και διαθέτει πισίνα 25x33 και μικρή πισίνα (12,5x10) για την εκμάθηση των νηπίων, υπόγειο χώρο στάθμευσης, αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων, χώρο εστιατορίου, καθώς και χώρους περιπάτου και παιδικής χαράς.

Βιοκλιματικού σχεδιασμού, το νέο Κολυμβητήριο Βύρωνα παράγει ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλιακών συλλεκτήρων, ενώ χρησιμοποιεί βιοκλιματικά σκίαστρα και άλλες τεχνικές θερμομόνωσης, όπως ενεργειακούς υαλοπίνακες, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, αυξημένου πάχους θερμομόνωση, αντλίες θερμότητας κλπ. Τεχνικές χάρη στις οποίες το Κολυμβητήριο πρόκειται να καταναλώνει 60% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με ένα συμβατικό.

"Παραδίδουμε στους συμπολίτες μας ένα εξαιρετικό έργο, ένα έργο σταθμό για την πόλη μας, που κάνει επιτέλους πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών για τους Βυρωνιώτες", δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε "Το έργο αυτό αναδεικνύει τη δυνατότητα που έχουν οι Δήμοι, ακόμα και μέσα στην κρίση, να υλοποιούν σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους. Έργα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, τόσο λόγω του περιβαλλοντικού τους χαρακτήρα όσο και λόγω του μειωμένου κόστους λειτουργίας τους. Έργα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές".

Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας ''01-Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας του Ε.Π ''Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη''.

*Ο Βυρωνιώτης αθλητής Χρήστος Ταμπαξής έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και είναι κάτοχος Παραολυμπιακών και Παγκόσμιων ρεκόρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK