Η μεγάλη ήττα του Φελπς (από καρχαρία) και η οργή του κοινού

Δεν ήταν η ήττα του σπουδαιότερου κολυμβητή όλων των εποχών που έφερε αντιδράσεις. Ήταν ο αντίπαλος του... Διαβάστε το γιατί!

Η μεγάλη ήττα του Φελπς (από καρχαρία) και η οργή του κοινού

Ο Μάικλ Φελπς έχει χάσει αρκετές φορές. Έχει νιώσει πώς είναι να έρχεσαι δεύτερος βλέποντας την πλάτη είτε του Θορπ είτε του Λόχτι.

Ωστόσο η κούρσα με τον λευκό καρχαρία ήταν εντελώς άνιση. Με μέγιστη ταχύτητα τα 56 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο επιβλητικός αντίπαλός του είχε το ξεκάθαρο αβαντάζ. Έπαιξε άλλωστε εντός έδρας, παρόλο που ο Αμερικάνος κολυμβητής εφοδιάστηκε με ειδική στολή και πτερύγιο.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Φελπς τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα μετά τον... κολυμβητή που βρισκόταν στη διπλανή διαδρομή.

Ο ίδιος ζήτησε ρεβάνς (σε πιο ζεστά νερά)...

...και το κοινό απαίτησε τα... λεφτά του πίσω. Διότι το Discovery Channel, που είχε αναλάβει την παραγωγή για χάρη της Shark Week, εμφάνισε έναν λευκό καρχαρία φτιαγμένο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι το "βασιλιά των ωκεανών". Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαρτημένο από τα στοιχεία που μπήκαν στη βάση δεδομένων. Αριθμοί που ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα φυσικά, προερχόμενοι από έρευνες, παρόλα αυτά αριθμοί.

Γι' αυτό και tweets όπως αυτό:

AP Photo/Lee Jin-man, File

News 24/7

24MEDIA NETWORK