Μαρία Μιχαλάκα: Πρωταθλήτρια από έναν παρ' ολίγο πνιγμό!

Η πανέμορφη κολυμβήτρια Μαρία Μιχαλάκα που "αναστάτωσε" τη Θεσσαλονίκη με την μεταγραφή της από τον Άρη στον ΠΑΟΚ αποκαλύπτεται στο Contra.gr

Μαρία Μιχαλάκα: Πρωταθλήτρια από έναν παρ' ολίγο πνιγμό!

Βέρα Θεσσαλονικιά, όμορφη μα πάνω απ' όλα αφοσιωμένη στην κολύμβηση και πρωταθλήτρια στο πρόσθιο. Ο λόγος για την 20χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Μιχαλάκα, η οποία πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε να αφήσει τον Άρη για τον ΠΑΟΚ, σε μία μεταγραφή που συζητήθηκε ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο "έρωτάς" της για την κολύμβηση αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο γεγονός ότι βρίσκεται στις πισίνες από 2,5 ετών. Ένας "έρωτας" που ξεκίνησε από ένα παρ' ολίγο τραγικό συμβάν, καθώς σε ηλικία περίπου 2,5 ετών κόντεψε να πνιγεί στην θάλασσα και οι γονείς της μετά το συγκεκριμένο συμβάν αποφάσισαν να μάθει τα μυστικά του αθλήματος.

"Γιατί "ψήφισα" ΠΑΟΚ"

Πριν λίγο καιρό προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή της να αφήσει τον Άρη για να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Η κίνησή της έβαλε νερό στο μύλο της... κόντρας των δύο συλλόγων και των οπαδών τους και η ίδια εξηγεί στο Contra.gr πώς πήρε μία τόσο μεγάλη απόφαση: "Γενικότερα οι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπιστοι. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και ότι τους ζήτησα να έχω μέσα στην χρονιά μου το πρόσφεραν".

Πρόσθεσε ακόμα: "Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μία τέτοια πρόταση. Από εδώ και πέρα ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο το 2016. Βέβαια, φέτος έχω το Πανευρωπαϊκό, θα βάλω τα δυνατά μου για κατακτήσουμε τους στόχους".

Τα... πειράγματα

Το πρώτο διάστημα της παρουσίας της στο "Δικέφαλο" μοιάζει για την πανέμορφη Μαρία ιδανικό. "Είμαι πολύ χαρούμενη, από τότε που ήρθα στον ΠΑΟΚ χαμογελάω συνέχεια, το λέω μέσα από την καρδιά μου. Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον για εμένα, έχω ησυχάσει, είμαι καλά" σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: "Δέχομαι, βέβαια, αρκετά πειράγματα στην παρέα μου γιατί πήγα από τον Άρη στον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή ξέρουν πως ήταν κατάσταση και πως ήμουν εγώ ψυχολογικά, με βλέπουν τώρα και χαίρονται, με βλέπουν ότι είμαι πολύ καλύτερα".

"Μ' αρέσει η καλή παρέα και το καλό φαγητό"

Η συζήτησή μας μαζί της πήγε στη συνέχεια στη ζωή της εκτός πισίνας. "Δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος. Περνάω αρκετό χρόνο στην πισίνα και στο γυμναστήριο, αλλά όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος προτιμώ να τον περνάω είτε σπίτι ακούγοντας μουσική, είτε με φίλους έξω σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Όταν βγαίνω θα πάω όπου έχει καλή παρέα. Και στα μπουζούκια και σε κλαμπ και σε χαλαρά μπαρ για ένα κρασί", τονίζει και μας εξηγεί γιατί αγαπάει το φαγητό και τα γλυκά: "Δεν έχω αγαπημένο φαγητό, τρώω τα πάντα. Αγαπάω γενικά το φαγητό και τα γλυκά, γιατί στο κολύμπι καις πολλές θερμίδες και πρέπει να τις αναπληρώνεις κιόλας. Τρώω πάρα πολύ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μαγειρεύω πάρα πολύ".

Η ταυτότητα της Μαρίας Μιχαλάκα

Η νεαρή κολυμβήτρια γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1993 στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κολυμπάει 50μ.-100μ.-200μ. πρόσθιο. Στα 10 της άρχισε να προπονείται με τον Γιάννη Νάτσιο, με τον οποίο η συνεργασία της κρατάει μέχρι και σήμερα.

Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από ηλικία 14 ετών και από τότε είχε και τις πρώτες της συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλημάτων. Έχει λάβει μέρος σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων όπου κατέκτησε δύο μετάλλια, αλλά και σε Πανευρωπαϊκά Ανδρών-Γυναικών. Είναι βαλκανιονίκης και έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν στη Σιγκαπούρη.

Ο προσωπικός της στόχος είναι να γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερη όχι μόνο σαν κολυμβήτρια αλλά και σαν άνθρωπος γιατί πιστεύει ότι το κολύμπι την βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Μεγάλος της αγωνιστικός στόχος είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες. "Όταν είμαι στο νερό νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου, το νερό είναι το στοιχείο μου και αυτό φάνηκε από όταν ήμουν μικρή" αναφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η όμορφη κολυμβήτρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK