Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη σκιά δύο μεγάλων αποχωρήσεων

Με τον Ολυμπιακό στην κορυφή συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα του το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης με τις αποχωρήσεις του Γιαννιώτη και της Λυμπερτά να επισκιάζουν τη διοργάνωση.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη σκιά δύο μεγάλων αποχωρήσεων

Με τον Ολυμπιακό στην κορυφή συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα του το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης με τις αποχωρήσεις του Γιαννιώτη και της Λυμπερτά να επισκιάζουν τη διοργάνωση.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Σπύρου Γιαννιώτη από τις πισίνες, ακόμη μια μεγάλη αθλήτρια, η πολυνίκης σε πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας ΟΠΕΝ (37 χρυσά), Μαριάννα Λυμπερτά ανακοίνωσε πως αυτό θα είναι το τελευταίο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει.

Η είδηση της αποχώρησης της από την ενεργό δράση ήταν φυσικά κυριάρχησε στο περιθώριο της 2ης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης της κατηγορίας ΟΠΕΝ, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, κ. Νίκος Κραουνάκης τόνισε πως "οι δύο αθλητές είναι κοσμήματα για τον ελληνικό αθλητισμό".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι επιδόσεις που σημείωσαν οι Έλληνες κολυμβητές ήταν αρκετά καλές για την εποχή, ενώ ξεχώρισε και το χρυσό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 800μ. Ελεύθερο στην επίσης τελευταία του συμμετοχή σε πανελληνίο πρωτάθλημα, με τον Κερκυραίο πρωταθλητή να φτάνει τα 31 στη μεγάλη καριέρα του. Από εκεί και πέρα υπήρχε αρκετά μεγάλος συναγωνισμός σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα, καθώς και πολύ καλές επιδόσεις από αθλητές μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών, πράγμα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.

Στη βαθμολογία τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών και φυσικά στο σύνολο, προηγείται η ομάδα του Ολυμπιακού, που βρίσκεται κοντά στο να κατακτήσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Οι νικητές των αγωνισμάτων της δεύτερης ημέρας

50μ,. Πεταλούδα Ανδρών – Γκολομέεβ Κριστιάν – Εθνικός 24.10

50μ. Πεταλούδα Γυναικών – Ντουντουνάκη Άννα – Ποσειδώνας Ιλισίων 27.02

200μ. Ελεύθερο Ανδρών – Βαζαίος Ανδρέας – ΑΝΟ Αργυρούπολης 1:49.99

200μ. Ελεύθερο Γυναικών – Γιαρένη Θεοδώρα – Ολυμπιακός 2:00.98

400μ. Μικτή Ατομική Ανδρών – Χιώτης Παναγιώτης – Εθνικός 4:23.98

400μ. Μικτή Ατομική Γυναικών – Γιαρένη Αφροδίτη – Ολυμπιακός 4:58.44

200μ. Ύπτιο Ανδρών – Χρήστου Απόστολος – Ολυμπιακός 2:00.91

200μ. Ύπτιο Γυναικών – Κουτσουβέλη Ελένη – Άννα – ΑΟΝ Γέρακα 2:17.26

100μ. Πρόσθιο Ανδρών – Σαμιλίδης Παναγιώτης – ΑΝΟ Αργυρούπολης 1:01.04

100μ. Πρόσθιο Γυναικών – Φιλοπούλου Μαρία – Γλαύκος Περιστερίου 1:11.55

800. Ελεύθερο Ανδρών – Γιαννιώτης Σπύρος – Ολυμπιακός 8:05.49

1500μ. Ελεύθερο Γυναικών – Αραούζου Καλλιόπη – Ολυμπιακός 16:45.34

4χ100μ. Ελεύθερο Ανδρών – Εθνικός (Ζάγκας Όμηρος, Κοντόπουλος Κωνσταντίνος, Κολιόπουλος Φώτιος, Γκολομέεβ Κριστιάν) 3:19.40

4χ100μ. Ελεύθερο Γυναικών – Ολυμπιακός (Λιώση Μαρία, Μάτσα Μάρθα, Παντή Ελισάβετ, Γιαρένη Θεοδώρα) 3:49.69

Ο Σπύρος Γιαννιώτης που κατέκτησε το 31ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ. "Είναι σίγουρα ωραίο να κολυμπάς. Σίγουρα ήμουν καλύτερα από χθες. Έτσι κι αλλιώς όσο περισσότερα μέτρα κολυμπάω τόσο καλύτερες επιδόσεις κάνω. Τα 800 μέτρα θέλουν περισσότερο αντοχή και λιγότερο δύναμη. Για αύριο, έτσι κι αλλιώς το βασικό μου αγώνισμα στην πισίνα είναι τα 1500μ και θεωρώ ότι θα είμαι καλύτερα. Θα είναι και πιο συναισθηματικός ο αγώνας. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο. Θεωρώ όμως πως τα τελευταία μέτρα της αυριανής κούρσας θα είναι τα πιο δύσκολά μου στην πισίνα. Φεύγω γεμάτος στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου. Το να πρωταγωνιστώ στα 36 μου χρόνια θεωρώ ότι είναι κάτι μοναδικό".

Η Μαριάννα Λυμπερτά 2η στα 1500μ. ελεύθερο των γυναικών και πολυνίκης σε πανελλήνια πρωταθλήματα με 37 (!) χρυσά μετάλλια δήλωσε για το τέλος της καριέρας της: "Έκανα μια προσπάθεια μετά από μία δύσκολη χρονιά που δεν κατάφερα να πάρω την πρόκριση για τα 10.000μ ανοικτής θάλασσας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν δύσκολη η μετάβαση στην πισίνα. Χαίρομαι όμως που είμαι εδώ και δίνω μετάλλια στο σύλλογό μου, που με έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το τελευταίο μου πρωτάθλημα. Φεύγω μαζί με το φίλο μου το Σπύρο Γιαννιώτη. Νιώθω υπερπλήρης σε αυτό το χώρο και θα παραμείνω μέσα σε αυτό, αφού μπορώ με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μπορώ να βοηθήσω τόσο την ομοσπονδία, όσο και το σύλλογο μου, καθώς και το σύλλογο της Γλυφάδας, όπου βοηθώ και τον προπονητή μου το Μίλτο Κανελλόπουλο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια".

Για το Σπύρο Γιαννιώτη σημείωσε : "Εύχομαι στο Σπύρο Γιαννιώτη να καταφέρει αυτό που έχει ονειρευτεί από μικρό παιδί. Είναι ένα παιδί που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για το ήθος του. Αυτό είναι το σημαντικότερο σε έναν μεγάλο αθλητή. Η πορεία του και η διάρκειά του αποτελούν κάτι μοναδικό".

Για την Κέλλυ Αραούζου και για το αν είναι η νέα Μαριάννα Λυμπερτά υπογράμμισε: "Δεν είναι η επόμενη Μαριάννα Λυμπερτά η Κέλλυ. Είναι ο εαυτός της. Κανείς δεν είναι ο επόμενος κανενός. Πιστεύω πολύ στην Κέλλυ γιατί έχει πολύ μεγάλη ψυχή. Πάντα είχαμε τον καλύτερο συναγωνισμό. Την προηγούμεννη φορά την έβγαλα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της. Κρίμα που δεν μπορεί να διεκδικήσει δεύτερη αθλήτρια την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά. Της εύχομαι το καλύτερο γιατί είναι μικρή και μπορεί να δώσει πολλά στο χώρο. Είναι πολύ δύσκολο το άθλημα των 10.000μ όμως τα παιδιά έχουν έναν πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Γέμελο που τους καθοδηγεί απόλυτα".

Για την αυριανή κούρσα των 800μ σημείωσε: "Θα πέσω και αύριο με στόχο να περάσω αύριο την Κέλλυ και να πάρω το 38ο χρυσό μετάλλιο".

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, νικητής στα 50μ. Πεταλούδα δήλωσε: " Δεν είμαι τόσο δυνατός όσο στο ελεύθερο, αλλά είναι ένα αγώνισμα που μου αρέσει. Αύριο έχουμε τα 100μ. Ελεύθερο, που θα ήθελα να πετύχω ένα καλό χρόνο κάτω από 49.50, αφού λόγω της προετοιμασίας υπάρχει κούραση".

Η Κρίστελ Βουρνά που αύριο κυνηγάει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100μ. Πεταλούδα (έχει πετύχει 58.92 φέτος με όριο το 58.74) είπε: "Θα δείξει αν αύριο θα είναι η μεγάλη ημέρα. Περισσότερο προετοιμάζομαι για τους επόμενους μου αγώνες στο Σέτε Κόλι. Αλλά είναι ένα πέρασμα και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου ο χρόνος και γι αυτό είμαι αισιόδοξη. Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου δε θα προσπαθούσα καν. Θέλω να ελπίζω πως θα καταφέρω να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ο Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος ήταν 3ος στα 200μ. Ελεύθερο Ανδρών σημείωσε για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σκυτάλη 4χ100μ ελεύθερο : "Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Η προετοιμασία μου τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει πάει όπως ήθελα. Βασικά δεν έχουν βγει οι χρόνοι που περίμενα με βάση την προπόνηση που είχα κάνει. Όμως, ο στόχος της διετίας επετεύχθη. Θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έστω και με τη σκυτάλη, η οποία είναι πολύ δυνατή και μπορεί να βρεθεί ακόμη και στον τελικό. Εκεί ονειρευόμαστε να είμαστε. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα προσφέρεται για δυνατές κούρσες. Ψάχνω για κάποια καλύτερη κούρσα στο άμεσο μέλλον. Δεν ξέρω τι φταίει. Θα κάτσω να το συζητήσω με τους προπονητές μου και όλο το τιμ. Κοιτάζουμε να είμαστε υγιείς ενόψει του Ρίο".

Η Αφροδίτη Γιαρένη, νικήτρια στα 400μ. Μικτή Ατομική είπε : "Χάρηκα για τη νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού δίνω βαθμούς στην ομάδα μου. Σίγουρα η επίδοση δεν είναι αυτή που μπορώ, αλλά ταλαιπωρούμαι τις τελευταίες ημέρες από μία γαστρεντερίτιδα. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Έχω προετοιμαστεί για καλύτερα", ενώ σε ερώτηση για την αδερφή της Θεοδώρα, τόνισε: "Πιστεύω ότι η Θεοδώρα θα καταφέρει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάνουμε μαζί προπόνηση και το βλέπω πως έχει τις δυνατότητες".

Ο Παναγιώτης Χιώτης νικητής στα 400μ. Μικτή Ατομική Ανδρών δήλωσε: "Είναι το δεύτερό μου χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες σε αυτό το αγώνισμα. Το κυνηγάμε για όσο καλύτερα μπορούμε. Ονειρεύομαι να συμμετέχω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο, όμως γνωρίζω πως κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ δουλειά. . Το ίνδαλμα μου είναι ο Γιάννης Δρυμωνάκος και είναι ο αθλητής που θέλω να μοιάσω".

Η Ελεάννα Κουτσουβέλη σημείωσε : "Είναι η δεύτερη φορά που παίρνω χρυσό μετάλλιο σε κατηγορία ΟΠΕΝ. Είμαι ικανοποιημένη από αυτό, αφού σε τέτοιου είδους αγώνες μετράει η θέση. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένη από το χρόνο που σημείωσα. Η χρονιά ολοκληρώνεται καλύτερα από ότι περίμενα. Πιστεύω ότι βελτιώθηκα σε κάποιες λεπτομέρειες στην Αμερική. Στόχος μου είναι να κατεβάζω τους χρόνους μου.".

Ο Απόστολος Χρήστου επισήμανε: "Σίγουρα υπάρχει κούραση, καθώς είμαι στην προετοιμασία. Ο Νίκος είναι πολύ δυνατός και δίνει ενδιαφέρον στους τελικούς. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία για ακόμη πιο μεγάλο συναγωνισμό. Πιστεύω πως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των νέων θα καταφέρει κάτι πολύ καλό".

Ο Νίκος Σοφιανίδης είπε: "Ο Αποστόλης είναι ένας πολύ καλός αθλητής. Μακάρι να γίνω κι εγώ σαν κι αυτόν. Είναι το ίνδαλμά μου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να φέρει κι άλλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Πιστεύω πως μπορεί να πάει ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. Όσο για μένα θα προσπαθήσω για το καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Ουγγαρία. Δεν μπορώ να πω για μετάλλιο, αλλά θα προσπαθήσω πολύ".

Ενώ σε κοινή τους τοποθέτηση για το ίνδαλμά τους είπαν με ένα στόμα: "Φυσικά και είναι ο Άρης Γρηγοριάδης".

Ο Γιάννης Καρπουζλής, 2ος στα 100μ. Πρόσθιο σημείωσε: "Ο Σαμιλίδης είναι πολύ δυνατός κολυμβητής και είναι δύσκολο να ηττηθεί. Κάθε χρόνο έχω και κάποια διαφορετικό στόχο. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς γιατί η κολύμβηση είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ. Στο Σέτε Κόλι που συμμετέχω σε δύο εβδομάδες θέλω να πετύχω μια καλύτερη επίδοση, ώστε να πιάσω κάποιο όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ή ακόμη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ".

O Ρωμανός Αλυφαντής, 3ος στα 100μ. Πρόσθιο Ανδρών τόνισε : "Για μένα ο στόχος μου είναι να πετύχω την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται! Κυνηγάμε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα προσπαθήσω στο Σέτε Κόλι. Απέχω βέβαια πολύ από αυτό καθώς είμαι δύο δευτερόλεπτα μακριά, αλλά είναι ωραίο να κυνηγάς κάτι και να έχεις στόχους. Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια που έχω κάνει να σταματήσω να κυνηγάω το στόχο μου. Ήμουν 5 χρόνια εκτός και γύρισα το Σεπτέμβριο στις προπονήσεις. Μέσα σε 7-8 μήνες και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία κολυμπάω σε 1:02. Μετά από αυτά που έχω προσφέρει στο χώρο θεωρώ ότι μπορώ να έχω έναν υψηλό στόχο".

Η Μαρία Φιλοπούλου, νικήτρια των 100μ. Πρόσθιο γυναικών, η οποία ζει και προπονείται στο Κουβέιτ επισήμανε: "Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε πρωτάθλημα ΟΠΕΝ. Ζω και προπονούμαι στο Κουβέιτ. Είναι μια μεγάλη εμπειρία. Έρχομαι εδώ πέρα με τον Πάνο Βελέντζα, ο οποίος με βοηθάει πολύ. Ο στόχος της χρονιάς ήταν να κάνω έναν πάρα πολύ καλό χρόνο στα 100μ. Πρόσθιο. Να κάνω κάποιο ατομικό ρεκόρ. Εκεί υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, εφόσον όμως μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις, γιατί εκεί πέρα επιτρέπεται να προπονούνται μόνο άνδρες. Όμως, η ομάδα μου εκεί νοικιάζει πισίνες σε σχολεία και οι κοπέλες κολυμπάμε για 2 ώρες. Αλλιώς σαν ώρες κοινού σε πισίνες αποκλειστικά για γυναίκες. Έχω έναν ακόμη αγώνα στη Γερμανία και θέλω να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις".

Οι βαθμολογίες

ΑΝΔΡΕΣ

Ολυμπιακός 130

Εθνικός 108,5

ΑΝΟ Αργυρούπολης 102

ΠΑΟΚ 54

Παναθηναϊκός 36

Πανσερραϊκός 31,5

Άρης 30

-Ωκεανός 30

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ολυμπιακός 139,5

ΚΟΠΙ 67

Ωκεανός 54

Γλαύκος Περιστερίου 49

ΠΑΟΚ 28

Ηρακλής 27

Εθνικός 24

ΑΝΟ Γλυφάδας 23

ΣΥΝΟΛΙΚΗ

Ολυμπιακός 269,5

Εθνικός 132,5

ΑΝΟ Αργυρούπολης 114

Ωκεανός 84

ΠΑΟΚ 82

ΚΟΠΙ 67

Γλαύκος Περιστερίου 61

Παθηναϊκός 54

Το πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας ημέρας των αγώνων

50μ. ύπτιο (Γ)

50μ. ύπτιο (Α)

100μ. ελεύθερο (Γ)

100μ. ελεύθερο (Α)

200μ. πρόσθιο (Γ)

100μ. πεταλούδα (Γ)

100μ. πεταλούδα (Α)

800μ. ελεύθερο (Γ)-τελικές σειρές

1.500μ. ελεύθερο (Α)-τελικές σειρές

4Χ100μ. μ. ομαδική (Γ)

4Χ100μ. μ. ομαδική (Α)

News 24/7

24MEDIA NETWORK