Ευρωπαϊκό: Οι γυναίκες κέρδισαν τους άνδρες! (VIDEO)

Για πρώτη φορά στα χρονικά της 50άρας πισίνας, άνδρες και γυναίκες κολύμπησαν μαζί. Παρακολουθήστε το video του ιστορικού αυτού αγώνα.

Ευρωπαϊκό: Οι γυναίκες κέρδισαν τους άνδρες! (VIDEO)

Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ευρωπαϊκό κολύμβησης στο Βερολίνο έπεσε στο "Βελοντρόμ", όμως δεν έχει καμιά σημασία. Είναι απλά ο ταχύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί ποτέ στο νέο αγώνισμα-στοίχημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA): Τη μικτή σκυταλοδρομία!

Κάθε ομάδα παρατάσσει δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Άνδρας εναντίον άνδρα, γυναίκα εναντίον γυναίκας και γυναίκα εναντίον άνδρα!

Έτσι η Μεγάλη Βρετανία που πήρε το ρίσκο να κλείσει τη σκυταλοδρομία με δύο κολυμβήτριες, τη Τζέμα Λο στην πεταλούδα και τη Φραντσέσκα Χάλσαλ στο ελεύθερο είναι η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία της 50άρας πισίνας με χρόνο, παγκόσμιο ρεκόρ, τρία λεπτά και 44.02 δευτερόλεπτα! Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν οι Κρίστοφ Γουόκερ-Χέμπορν και Άνταμ Πίτι που κολύμπησαν στο ύπτιο και στο πρόσθιο αντίστοιχα.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία με 3:45.91 και το χάλκινο η Ρωσία με 3:47.34. Η Βερόνικα Πόποβα κατάφερε να κρατήσει τη ρωσική ομάδα στα μετάλλια και αντιστάθηκε στην επίθεση του Γερμανού Στέφαν Ντάιμπλερ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ψήφισε το 2012 υπέρ της διεξαγωγής της μικτής σκυταλοδρομίας και ο πρώτος αγώνας σε μεγάλη διοργάνωση έγινε στο ευρωπαϊκό της 25άρας πισίνας στο Σαρτρ τον περασμένο Νοέμβριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK