Τελευταίο "αντίο" στην Καμίλ Μουφά (VIDEO)

Υπό τη συνοδεία του μουσικού θέματος της ταινίας "Οι Δρόμοι της Φωτιάς" οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η χρυσή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στη Νίκαια. Δείτε video.

Τελευταίο "αντίο" στην Καμίλ Μουφά (VIDEO)

αλλία αποχαιρέτησε την κορυφαία της αθλήτρια τα τελευταία χρόνια. Η Καμίλ Μουφά οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία της κατοικία. Πριν από 15 μέρες ήταν ανάμεσα στα εννέα θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν συγκρούστηκαν στον αέρα τα δύο ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν στην Αργεντινή.

Περίπου 500 συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στη χρυσή Ολυμπιονίκη των 400μ. ελεύθερο. Μια από τις λίγες Γαλλίδες αθλήτριες με τρία ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, η Μουφά αποχώρησε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2014 αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη.

Εν αντιθέσει με την προκάτοχο της, Λορ Μανοντού που παραβρέθηκε στην κηδεία μαζι με τον Αλέν Μπερνάρ που γλύτωσε το θάνατο, καθώς επρόκειτο να ανέβει σε ένα από τα δύο μοιραία ελικόπτερα, η Μουφά δεν απολάμβανε τη δημοσιότητα.

Είχε τιμηθεί για την προσφορά της στον αθλητισμό της χώρας με τον τίτλο του ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Την ώρα που το λευκό φέρετρο με τη σωρό της έβγαινε από τον ναό που εψάλλη η νεκρώσιμος ακολουθία, ακουγόταν από τα μεγάφωνα το μουσικό θέμα της ταινίας "οι Δρόμοι της Φωτιάς" του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ήταν ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια που άκουγε κατά τη διάρκεια της προπόνησης κάτω από το νερό, μια μέθοδο που είχε διαλέξει ο προπονητής της, Φαμπρίς Πελερίν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK