Ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα TaekWon Do ITF στην "PAOK Sports Arena"

Διεξάγεται από το πρωί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα TaekWon Do ITF της Θεσσαλονίκης και το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Μίκρα – PAOK Sports Arena έχει κατακλυστεί από περισσότερους από χίλιους αθλητές, από 31 χώρες.

Ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα TaekWon Do ITF στην "PAOK Sports Arena"

Η Αθλητική Ομοσπονδία TaekWon Do Ελλάδος φιλοδοξεί να διοργανώσει τους καλύτερους αγώνες μέχρι στιγμής. Άλλωστε αυτοί είναι και οι πολυπληθέστεροι.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει από το πρωί αγωνίσματα Tul (σκιαμαχίας) που αποτελούν τη βάση του αθλήματος.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα όπως ήταν λογικό με ένα μικρό άγχος λόγω της φιλοξενίας των αγώνων αλλά γρήγορα βρήκε το δρόμο προς τις επιτυχίες. Έτσι, πριν από την ολοκλήρωση της 1ης μέρας, μετράει 3 χρυσά, 1 αργυρό και 5 χάλκινα μετάλλια, τα οποία έλαβαν οι αθλητές μας:

Χρυσά

Σιμωνίδης Γιώργος, κατηγορία 3 DAN εφήβων

Ντόβας Παναγιώτης, κατηγορία 4 DAN εφήβων

Τσαλταπασίδου Ελένη, κατηγορία 3 DAN εφήβων

Αργυρό

Κατοστάρα Φωτεινή, κατηγορία 3 DAN εφήβων

Χάλκινα

Χατζοπούλου Ευαγγελία, κατηγορία 2 DAN εφήβων

Σταύρος Μακρής, κατηγορία 1 DAN εφήβων

Παράσχου Ανάστω, κατηγορία 2 DAN εφήβων

Βασιλειά Αγγελική, κατηγορία 4 DAN εφήβων

Ζησόπουλος Δημήτρης, κατηγορία 2 DAN εφήβων

Ο αρχηγός της ομάδας κ. Λάζαρος Παπαγερίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε πρωταγωνιστές, εντός στόχων και βγαίνει στα τερέν η πολύ καλή δουλειά της προετοιμασίας.

Στόχος της Εθνικής είναι να σταθεροποιηθεί στην 1η τριάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αθλητές μας οι οποίοι κατέκτησαν ήδη μετάλλια δήλωσαν:

Παναγιώτης Ντόβας, χρυσό

"Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι στην χώρα μου φέτος και στη Θεσσαλονίκη . Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς που είχαμε την δυνατότητα να έχουμε πολύ κόσμο κοντά μας, με αποτέλεσμα να τους χαροποιήσουμε όλους καθώς δεν είχαν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα έξοδα για να έρθουν να μας υποστηρίξουν στον εξωτερικό. Οι κόποι μου ανταμείβονται, παλεύω για αυτό καθημερινά, δουλεύω κάθε μέρα πολλές ώρες και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος" ανέφερε αρχικά ο έλληνας αθλητής, ενώ στην συνέχεια είπε πως: "Το αφιερώνω στην οικογένεια μου , οι οποίοι με στηρίζουν όσο μπορούν".

Σιμωνίδης Γιώργος, χρυσό

"Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα, πρώτη φορά βγήκα στην Ευρώπη ωστόσο πετύχαμε το στόχο του χρυσού. Ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν, κυρίως τον δάσκαλο Θόδωρο Δημητρακάκη αλλά και τον Γεώργιο Παπαδιώτη που κάναμε μαζί τώρα την προετοιμασία. Είναι μια ωραία διοργάνωση, αξίζει ο κόσμος να έρθει να δει κάτι διαφορετικό".

Ελένη Τσαλταμπασίδου (χρυσό 3 DAN γυναικών)

Είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά και πολύ αγχωμένη γιατί το ήθελα πάρα πολύ αυτό το μετάλλιο. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου όλο αυτό το διάστημα και είμαι χαρούμενη και για μένα και για τη χώρα μου. Ο στόχος μου από εδώ και πέρα είναι να προκριθώ του χρόνου στο πανευρωπαϊκό, που θα γίνει στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βόρεια Κορέα.

Κατοστάρα Φωτεινή, αργυρό

"Είμαι πολύ περήφανη αν και ο στόχος μου ήταν το χρυσό μετάλλιο. Αυτό με κάνει πιο δυνατή ώστε να πάω καλύτερα του χρόνου και να καταφέρω το στόχο της πρώτης θέσης. Το αφιερώνω στον προπονητή μου Χαράλαμπο Νικολαϊδη και στον δάσκαλο μου Χαράλαμπο Αναστασιάδη γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει. Φυσικά και στους γονείς μου που μου στέκονται πάντα".

Χατζοπούλου Ευαγγελία, χάλκινο

"Ο στόχος ήταν το χρυσό, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε του χρόνου με περισσότερη δουλειά. Η διοργάνωση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο κόσμος θα παρακολουθήσει όμορφα παιχνίδια, αξίζει να την επισκεφτεί κανείς. Από την πλευρά μου αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένεια μου που πάντα είναι δίπλα μου".

Παράσχου Ανάστω, χάλκινο

"Πολύ καλά όλα μέχρι τώρα, τιμής μας που γίνεται στην πόλη μας και νομίζω ότι θα πάει εξίσου καλά και τις επόμενες μέρες. Το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένεια μου και στον δάσκαλο μου, τον Στεφανίδη τον Τάσο".

Σταύρος Μακρής χάλκινο

Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Δεν περίμενα ότι θα φτάσω μέχρι το μετάλλιο, όσο όμως προχωρούσαν οι αγώνες έβλεπα ότι μπορούσα και το άξιζα. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα για τους αγώνες και πιστεύω ότι η δουλειά απέδωσε ήδη καρπούς. Ήταν μία πολύ καλή αρχή και υποσχόμαστε καλύτερη συνέχεια.

Δημήτρης Ζησόπουλος χάλκινο

Είμαι εν μέρει ικανοποιημένος. Είχα μία μεγάλη και δύσκολη κατηγορία. Ο τελευταίος αγώνας που έχασα ήταν αμφίρροπος, ήταν αγώνας που κρίθηκε στα σημεία και ουσιαστικά αυτός που καθόρισε ποιος θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και συνεχίζω.

Αγγελική Βασιλιά χάλκινο

Είμαι ευχαριστημένη, μπορούσα να πάω και καλύτερα. Έχουμε ενστάσεις για το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η νίκη ήταν δική μου. Δεν θα το βάλω κάτω όμως. Ελπίζω να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα αύριο.

Από την Παρασκευή το πρωί αρχίζουν οι θεαματικοί αγώνες Ελεύθερης Μάχης, ενώ το απόγευμα της Κυριακής το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες των Ειδικών Τεχνικών και των Τεστ Δύναμης. Οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής

Η είσοδος για τους φιλάθλους είναι δωρεάν.

Πληροφορίες, πρόγραμμα αγώνων, αποτελέσματα, παρακολούθηση αγώνων Live ΕΔΩ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK