Η Κέρμπερ πήρε το στέμμα της Σερένα

Τον πρώτο major τίτλο της πανηγυρίζει η Γερμανίδα τενίστρια, Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία επιβλήθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν της Σερένα Γουίλιαμς με 6-4, 3-6, 6-4.

Η Κέρμπερ πήρε το στέμμα της Σερένα

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, να κλείσει και τα 28 προκειμένου να καταφέρει η Αντζελίκ Κέρμπερ να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σε Grand Slam. Η Γερμανίδα, Νο2 πλέον στον κόσμο, δεν τα έβαλε ποτέ κάτω και κατάφερε να κάνει το θαύμα της, επικρατώντας της "μυθικής" Σερένα Γουίλιαμς, στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Η Αμερικανίδα που δεν κατάφερε να φτάσει για ακόμη μια φορά στην κορυφή, αναγνώρισε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, την ανωτερότητα της αντιπάλου της στον τελικό.

Η Κέρμπερ πήρε το πρώτο σετ με 6-4 γκέιμ, με τη Σερένα να συνέρχεται και να κάνει το 1-1, επικρατώντας στο δεύτερο σετ με 6-3 γκέιμ. Στο καθοριστικό τρίτο σετ, η Κέρμπερ παρουσιάστηκε αποφασισμένη για την υπέρβαση και τα κατάφερε. Επικράτησε με 6-4 γκέιμ και ανέβασε επίπεδο την καριέρα της με την κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου.

Τα σετ: 6-4, 3-6, 6-4

*Σημειώνεται πως η Κέρμπερ από το Νο7 ανέβηκε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

*Η Κέρμπερ έγινε η πρώτη Γερμανίδα που παίρνει Grand Slam μετά τη Στέφι Γκραφ το 1999, η οποία είχε κατακτήσει τότε το Γαλλικό Όπεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK