Ξύπνησε από τον εφιάλτη η Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα λίγο έλειψε να πάθει ό,τι η Σερένα Ουίλιαμς.

Ξύπνησε από τον εφιάλτη η Σαράποβα

Η περυσινή φιναλίστ και νικήτρια του 2012 στο Ρολάν Γκαρός κινδύνευσε ν' αποκλειστεί από την Ισπανίδα Γκαμπρίνιε Μουγκουρούσα, που είχε στον β' γύρο πετάξει εκτός το Νο1 του κόσμου, ανέτρεψε όμως την εις βάρος της κατάσταση και με 2-1 σετ εξασφάλισε μία θέση στην ημιτελική φάση.

Η 21χρονη Μουγκουρούσα "τρόμαξε" τη Ρωσίδα με το 6-1 στο πρώτο σετ, ενώ προηγήθηκε 5-4 στο δεύτερο απέχοντας ένα γκέιμ από μια νέα μεγάλη έκπληξη. Η Σαράποβα όμως αντέδρασε στο κατάλληλο σημείο, ισοφάρισε 5-5 στο δικό της σέρβις και κάνοντας το μπρέικ στο επόμενο γκέιμ πήρε τρία σερί για το νικητήριο 7-5.

Έχοντας κάμψει πλέον το ηθικό της άπειρης Μουγκουρούσα ήταν πολύ πιο εύκολο έκτοτε να επικρατήσει 6-1 στο τρίτο σετ και να προκριθεί για τέταρτη σερί χρονιά (και πέμπτη συνολικά) στην κορυφαία τετράδα του φημισμένου γαλλικού τουρνουά.

Επόμενο εμπόδιο η Μπρουσάρ

Αντίπαλός της στο δρόμο για το τρόπαιο θα είναι η Καναδή Μπουσάρ. Με 7-6 (7-4), 2-6, 7-5 η 20χρονη τενίστρια νίκησε την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο και πανηγύρισε την κορυφαία στιγμή της σύντομης επαγγελματικής καριέρας της. Είναι η δεύτερη σερί επικράτησή της στο τουρνουά επί αντιπάλου που βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK