Η έκπληξη της χρονιάς: Η Βίντσι "σόκαρε" τη Σερένα

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν καταφέρει να κάνει το grand slam και να κερδίσει τα 4 open του έτους, αφού έπεσε θύμα έκπληξης στα ημιτελικά του US Open από την Ρομπέρτα Βίντσι.

Η έκπληξη της χρονιάς: Η Βίντσι "σόκαρε" τη Σερένα

Η Ρομπέρτα Βίντσι πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του τένις κερδίζοντας με ανατροπή τη Σερένα Γούλιαμς στον ημιτελικό του US Open (2-6, 6-4, 6-4) και θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Φλάβια Πενέτα σε έναν Ιταλικό τελικό που κανείς δεν περίμενε.

Η Σερένα Γούλιαμς ετοιμαζόταν για ένα ιστορικό επίτευγμα κατακτώντας τα 4 φετινά Grand Slam αλλά υπολόγιζε χωρίς την μαχητική Ρομπέρτα Βίντσι που μπήκε στην Arthur Ashe ως το απόλυτο αουτσάιντερ και παρότι έχασε πρώτο σετ πραγματοποίησε μία μεγαλειώδη ανατροπή. Πρόκειται για την μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της 32χρονης Ιταλίδας και όπως δήλωσε η ίδια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: "Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου".

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την κορυφαία τενίστρια του πλανήτη να κερδίζει εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, αλλά στη συνέχεια η Σερένα Γούλιαμς έδειξε ιδιαίτερα αγχωμένη, με την Βίντσι να ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στην σπουδαία Αμερικανίδα κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ με 6-4, ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή, γυρίζοντας μάλιστα το 3ο σετ από 2-0 game.

"Είναι απίστευτη στιγμή για μένα. Ζω ένα όνειρο. Κέρδισα τη Σερένα Γουίλιαμς. Δεν ξέρω τι να πω. Όταν σέρβιρα στο τέλος, έτρεμα όμως προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένη"

Η 32χρονη Ιταλίδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου την συμπατριώτισσα της Φλάβια Πενέτα (33 ετών), η οποία επικράτησε εύκολα της Χάλεπ με 6-1, 6-3, για τον πρώτο Ιταλικό τελικό στην ιστορία.

Οι δύο τενίστριες δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποτέ σε τελικό Grand Slam και αυτή θα είναι μόλις η 10η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες σε κορτ, σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμη

Για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam η Πενέτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK