Ξανά μαζί στον τελικό οι Φέντερερ-Τζόκοβιτς

Λίγες εβδομάδες μετά από τον τελικό του Γουίμπλεντον, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αναμετρηθούν ξανά για έναν τίτλο, το US Open.

Ξανά μαζί στον τελικό οι Φέντερερ-Τζόκοβιτς

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στον τελικό του αμερικανικού όπεν μετά από 6 χρόνια και διεκδικεί το πρώτο grand slam μετά από το Γουίμπλεντον του 2012.

Για να βρεθεί σε αυτήν τη θέση, έπρεπε να υποτάξει τον συμπατριώτη του Ελβετό Στάνισλαβ Βαβρίνκα με 3-0 σετ (64, 6-3, 6-1), φτάνοντας στον τελικό δίχως να χάσει σετ και έχοντας δεχθεί break μόλις δύο φορές.

Ο Φέντερερ οδεύει για την κατάκτηση του 18ου μεγάλου τουρνουά της καριέρας του και στοχεύει να καταρρίψει το ρεκόρ των Τζίμι Κόνορς και Πιτ Σάμπρας, τους οποίους έχει πιάσει ήδη με 5 US Open.

Απέναντί του θα βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως συνέβη και στον τελικό του Γουίμπλεντον προ εβδομάδων, όπου ηττήθηκε με 3-1. Ο "Νόλε" θα επιδιώξει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό open στην καριέρα του και να κατακτήσει το 3ο μέσα στο 2015, έχοντας ηττηθεί μόνο στον τελικό του γαλλικού open.

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε 7 λεπτά λιγότερα από τα 92 του Φέντερερ για να κάμψει την αντίσταση του Μάριν Τσίλιτς με 3-0 σετ (6-0, 6-1, 6-2).

Στον πιο μονόπλευρο ημιτελικό στη Νέα Υόρκη από την έναρξη των open το 1968, ο Σέρβος πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το νο9 της κατάταξης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό, με συνέπεια να μην μπορεί να ανταγωνιστεί.

Ο τελικός στο Φλάσινγκ Μίντοουζ είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Η έκπληξη της χρονιάς: Η Βίντσι "σόκαρε" τη Σερένα

Για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam η Πενέτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK