Στον τελικό ο Νισικόρι, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (VIDEO)

Ο Κέι Νισικόρι κατάφερε να αποκλείσει το νούμερο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και να προκριθεί στον τελικό του Αμερικάνικου Όπεν. Αν και βρίσκεται στο νούμερο 11, επικράτησε με 3-1 σετ του Σέρβου και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία που φτάνει σε τελικό Γκραντ Σλαμ.

Στον τελικό ο Νισικόρι, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (VIDEO)

Σε έναν μεγάλο ημιτελικό απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου (Νόβακ Τζόκοβιτς), ο Κέι Νικισόρι κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο Αμερικάνικο Όπεν και να προκριθεί στον τελικό!

Ο Ιάπωνας που ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ του αγώνα (θέση 11 στον κόσμο), δεν "μάσησε" και αιφνιδίασε τον "Νόλε" που τον είδε να παίρνει το 1ο σετ με 6-4.

Στη συνέχεια ο Σέρβος ανασυντάχθηκε, έπαιξε σωστά και πήρε το δεύτερο σετ με σχετική ευκολία, επικρατώντας με 6-1. Το τρίτο σετ ήταν για.. γερά νεύρα. Ο Ιάπωνας κατάφερε να το πάρει με 7-6 στο τάι μπρέικ και να βάλει σε δύσκολη θέση το νούμερο 1 του κόσμου που θα τα έπαιζε όλα για όλα στο 4ο σετ.

Το πάθος του Νικισόρι από τη μία όμως και το άγχος του Τζόκοβιτς από την άλλη, έγειραν το ματς προς τη μεριά του Ιάπωνα. Ο 24χρονος Ασιάτης κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου και τελικά επικράτησε στο 4ο σετ με 6-3, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρόκρισή του αυτή μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως είναι ο πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νικισόρι μέχρι τον τελικό απέκλεισε τους Βαβρίνκα (νικητής του Αυστραλιανού Όπεν) στους 8 και Ράονιτς στους 16.

Δείτε τον πόντο που έκρινε το ματς:

News 24/7

24MEDIA NETWORK